Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

paylaşıma çılan dosyayı ortak kullanma

burakco

🌱Yeni Üye🌱
ağda paylaşıma açtığımız bir corel dosyasını aynı anda ortak kullanabilir miyiz?

corel üzerinden olmasada bu işi yapabileceğimiz 3. parti bi program var mıdır?

AlmilaS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corel değil ama aynı mantıkla ağ üzerinde excel dosyası ile çalıştığımızda kim önce açarsa o değişiklik yapabiliyor, ikinci üçüncü açanlar "salt okunur" belgesi olarak kullanabiliyordu. Özel bir yazılım olmadığı için kullanabileceğinizi zannetmiyorum; yine de emin değilim.

Bir de aynı belgeyi iki taraf da kaydetmek istediğinde kiminki geçerli olacak, corel bazen kendini kapatmaya çok meyilli oluyor, büyük kayba da uğrayabilirsiniz. Ayrı çalışmak en doğrusu en garantilisi diye düşünüyorum. kolay gelsin.

burakco

🌱Yeni Üye🌱
ewet nette yaptığım araştırmalarda excel için herkes olabildiğini, nasıl yapıldığını anlatmış. corelde de yapabilsek bomba olacak aslında :D

grafiker_emrah

♾️Grafik Gurusu♾️
malesef bende aynı kanıdayım aynı anda aynı dosyayla iki kişi çalışamıyor ayrı çalışmak en iyisi...

burakco

🌱Yeni Üye🌱
nette hiç kaynak bulamadıysam ve iki kişide olumsuz düşünüyorsa, bunun sonu belli oldu heralde. 2 dosyada çalışacaz desenize :)

AlmilaS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok sayfalı bir işi, iş paylaşımı yapmak için mi bölüşmeye çalışıyorsunuz? bunun sonunda baskıya geçecek misiniz? ve baskıya geçmeden evvel pdf yapıyor musunuz? cevabınıza göre tavsiyede bulunacağım da :)

burakco

🌱Yeni Üye🌱
ewet katalog hazırlıyoruz, aslında önceden hazırlanan bi kataloğu yeniden düzenlicez.

örneğin 6. sayfadaki bi görsel 1. sayfaya gelmiş. ordaki oraya gitmiş gibi durumlar war. fiyatı değişen ürünler war. katolağa girecek çıkacak ürünler war.

herkesin yapılacaklar hakkında farklı bilgileri war. biri yeni ürünleri giriyor. biri görselleri düzenliyor falan filan. bu yüzden 2 farklı dosya üzerinde çalışmak zor oluyor. hele sayfa sayısı çoksa daha da beter bir durum

AlmilaS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ops! kafamdakine uymadı :) işiniz zormuş. bu durumda aklıma gelen tek çözüm (tabi mümkünse): katalogdan çıkış alıp, kaç kişiyseniz bir araya gelip tüm yapılacakları çıkış üzerinde işaretlemek. ardından da diyelim ki 2 kişisiniz ve katalog da 50 sayfa, 1-25 sayfayı biriniz, 26-50 sayfayı biriniz alıp çalışabilir. iki tarafın 25 sayfası da baskı öncesi pdf yapıldıktan sonra, PDF olarak birleştirilebilir. (zaman kısıtlıysa ve corelde sayfaları copy-paste yapmaktansa)
Ben tahminen fikir yürütüp vaktinizi aldım; her halükarda kolay gelsin.

burakco

🌱Yeni Üye🌱
walla şu anda dediğiniz gibi çalışıyoruz, önerileriniz ve ilginiz için teşekkürler