Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PDF Sorunu

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
Merhaba Arkadaslar,

In Design ile hazirladigim 116 sayfalik katalogu PDF Ceviriyorum.Ama yazi karekterlerinin gömülü oldugunu kontrol etmek icin PDF te (CTRL+D) yaptigim zaman Yazi karekterlerinin gömülü olmadigini görüyorum. Tüm yazilari tek tek gömmem mi gerekiyor yoksa bunun daha pratik bir yolu var mi?

Ayrica tek tek yazi karekterlerini gömdügüm zaman alt cizgili yazilar yada sayfa numaralarini gömmüyor ve bunlarin pozisyonunda da degisme oluyor. Yani yerlerinden kayiyorlar. Bu sorunu hizli bir sekilde cözebilirsem cok iyi olacak. Cünkü Pazartesi matbaada olmasi gerekiyor. Yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim.

Benzer konular

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba,

textlerinizi convertlemenize gerek yok bence. high resulation pdf yapın ve oluşan pdf'inizi acrobatınızda açarak kontrol edin, herhangi bir aksilik yok ise dökümanınız hazır demektir.

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
Ne yazik ki ayni sorun hala devam ediyor. Acrobatta acip kontrol ettigimde eksik yazi karekteri oldugunu gösteriyor.

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o halde sorununuz seçtiğiniz fontlarla ilgili.

indesign pencerinizin sol alt köşesinde bir buton göreceksiniz, orada buton kırmızı veya yeşildir.
Ne anlama gelir dersen, dökümanında hata olup olmadığını işaret eder bize.
Eğer kırmızı ise hemen ona tıklayıp bakalım açılan pencere bizi hatalı fontlara veya belgelere götürecek.
Türkçe karakter içeren bir font kullanmanı önereceğim sana.

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
Hayir ne yazik ki o da degil. Hatasiz bir sekilde In design de yapilmis durumda. Yani o isik sürekli yesil yaniyor. Belge yada baska bir sey eksikse kirmizi yanar azicik In design biliyorum :) yardimlarin icin tesekkür ederim...

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben bilmiyorsunuz gibi birşey söylemedim zaten, elbette hiçbirimiz programlara %100 hakim olduğumuzu iddia edemeyiz. Ben aklıma gelen çözümleri sizle paylaşıyorum.
aklıma convertlemekten başka bir çözüm gelmiyor maalesef.

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
116 sayfanin hepsini gömmek iki günlük is yahuu.... ayrica en basta da belrittigim gibi sayfa numaralarini, alt cizgili olanlari gömemiyor ve efktleri yok ediyor. In Design bilgisi olarakta saka yapmistim. Morelim cok bozuk oldugu icin cözüm ariyorumm..... offffff offfff :)

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorununu gerçekten çok merak ettim, sadece o sayfayı indesign ve pdf olarak gönderebilir misin?
incelemek ve çözüm aramak istiyorum. iletişim adresim profilimde var, mailini bekliyorum.

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
Mail attim. Junk mailede gelmis olabilir. Sizden haber bekliyorum...

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
page bölümünde master sayfalar var. master olarak yapılmış sayfa no'ları, oradaki font sorunu olabilir mi? bir bakar mısın lütfen?

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
Bulmadim o dedigin yerii istersen sana bir de In design seklinde yollayim bak

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bekliyorum, sorunumuz oradan kaynaklanıyor..

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
nasil bakabildin mi soruna peki nasil cözecegiz bir fikrin varmi?

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
nasil bakabildin mi soruna peki nasil cözecegiz bir fikrin varmi?

aldığım kapak dökümanında master sayfa kullanılmamış, iç sayfalarda kullanılmış sanırım. bir görsel gönderdim. Onu inceleyebildin mi?
Orada sorunun kaynaklandığı yeri işaret ettim.

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
tamam anladim ama onu nasil cözecegiz. Cözümü nedir yani nasil olacak

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tamam anladim ama onu nasil cözecegiz. Cözümü nedir yani nasil olacak

orada numaraların olduğu yerde "A" göreceksin. Onu seç ve fontunu değiştir. Bilgisayarındaki sağlam olduğundan emin olduğun fontlardan birini seçeçerek dener misin lütfen.

dokunamadığın bölümlerde hata oluştuğunu söylemiştin. Dokunamadığın bölümler de master sayfalarında olur düşüncesiyle sorunu orada arıyoruz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
orada numaraların olduğu yerde "A" göreceksin. Onu seç ve fontunu değiştir. Bilgisayarındaki sağlam olduğundan emin olduğun fontlardan birini seçeçerek dener misin lütfen.

dokunamadığın bölümlerde hata oluştuğunu söylemiştin. Dokunamadığın bölümler de master sayfalarında olur düşüncesiyle sorunu orada arıyoruz.

Flood yapan üye:

https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki
edit.gif
butonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...

mtk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mtkwerbung.de
A daki yazi karekterini degistirdim ama bu sefer de sagdaki sayfalarin hepsine A harfi veriyor soldakilere de normal sirayla gelen numaralari. Ayrica PDF cevirdigimde de sorun hala ortada...Dokunamadim yer konusunda haklisin. Oraya girdigimiz zaman tüm sayfalarin düzeni ile oynayabiliyoruz yani öyle mi?

Bora ELMAS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A daki yazi karekterini degistirdim ama bu sefer de sagdaki sayfalarin hepsine A harfi veriyor soldakilere de normal sirayla gelen numaralari. Ayrica PDF cevirdigimde de sorun hala ortada...cözemedik yani

şöyle anlatayım, orada ki "A" harfi sayfalarda uygulanacak olan numaralandırma sistemini gösterir. Oradaki A yı Klavyeden "A" yapmıyacaksınız. sadece fontunu değiştirin.

sadece siyah okla tutun ve font ismini değiştirin. sağ ve sol sayfada yapın ki diğer sayfa noları da sizin fontunuzdan oluşsun.

Çözeceğiz merak etmeyin bu kadar uzaktan ancak bu olabiliyor. :)