Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pdf te 100 siyah değeri 91 olarak görünüyor

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anlamıyorum bana yardımcı olabilirseniz hakkaten ufkum genişleyecek; illustrator da baskı için iş hazırlıyorum siyah beyaz ilan olacak, %100 siyah veriyorum diğer renkler %0, ve pdf kaydettiğimde ve photoshopta pdf i grayscale olarak açtığımda siyah yerler gri görünüyor ve siyah değerini %91 olarak veriyor. Mac te acrobat reader da aynı dökğmanı açtığımda ise siyahlar siyah duruyor.

Baskıya giden iş gazete ilanı. Acaba pdf i phosshopta mı açmışlardır? ben illustatorda %100 siyah verdiğim bişey %90 olarak basılma olasılığı var mı? olmaması lazım ama o zaman niye böyle görünüyor?

1- pdf dökümanını hangi programda açarlar?
2- %100 siyah mı çıkar ilan? %90 da olsa baya koyu çıkar herhalde değil mi? o kadar fark görünür mü? sonuçta illustrator da açsa %100 siyah olduğunu görecek.
3- bu sorunu bir daha yaşamamak için ne yapabilirim?

acaba bu sadece görüntüde mi problem çıkarıyor, baskıda sorun çıkarmaz mı?

teşekkürler

Benzer konular

hasansamed

🌱Yeni Üye🌱
Mrb.Sanırım problemin İllustrator da Color Setting ve Profil ayarlarından kaynaklanığını sanıyorum. Ayrıca pdf görüntülediğin acrobat bazen sapıtoyor. Fagro 27 önerebilirim ben bu şekilde yapıyorum. Teyit etmek için photoshop ta açıp kontrol edebilirsiz.

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iş %100 siyah olduğu halde baskıda gri çıktı..

nası oldu hiç anlamıyorum.

color settings dediğiniz nedir tam olarak? pref panelinde en altta siyahın görünümü diye birşey var, orda zaten siyahları rich black olarak göster diyorum.

Aynı illustrator dökümanını tif olarak export ettiğimde siyah tam siyah çıkıyorda niye pdf gri olyor. pdf i photoshopta açtığımda eğer grayscale de açarsam %91 black görünüyor, cmyk da açarsam %100 black görünüyor ama ekran görüntüsü gri.

İş te gri çıktı.. mahfoldum ben.. :sadsmile: patronum en ufak bişeyi büyüten bir insan... beni kovabilir.. kovulurum herhalde :(

sebebini anlasam.. ben %100 siyah vermiştim..
şu anda resmen ölmek istiyorum ..

bıktım bu meslekten de sürekli değişen teknolojisinden de insanlardan da ....

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eskiden freehand vardı hiç böyle sorunlar yaşamıyodum.. şimdi pdf var çok iyi oldu böyle.. pdf ten daha berbat bir seçenek varsa söylesinler de onunla çalışalım !

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
niye kimse bana yol göstermiyor olaydan hiçbişey anlamadım, kimsenin başına böyle bişey gelmemiş herhalde? niye böyle çıkıyor bu siyah düzeltmek için ne yapmam gerek?

gerçi olan oldu artık ya neyse....

jimmy_can

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu gibi sorunlar olabilecek sorunlar bence bunun önüne geçmek içinde yapabileceğin bir durum yok sonuçta herkes kendi renk kalibrasyonunda görüyor ve programlar arası renk sıkıntıları olabiliyor bunun önüne geçmenin en iyi yolu bence tif export etmek vede onların monitöründe de bahsettiğin yerlerin 100% siyah olduğunu da kontrollü davranmak için teyit edebilirsin..
Bu duruma kimsenin itiraz edeceğini sanmam..
İyi çalışmalar.. Kolay gelsin..

CMYK44

🌱Yeni Üye🌱
Canını sıkma

Canını sıkma senin durumunda oluyoruz bazen bizde tasarımı yapıyoruz montajını yapıyoruz iyi güzel patronlar bakıyo iyi afferim sonra ufak bi hata yüzünden insanın şevkini bir anda bitirebiliyorlar. Güçlü ol bence. Sıkma canını. Bu sadece sende olan bişi değil. Işini seviyorsun ki çözüm arıyorsun bıkma mesleğinden bu sana tecrube olsun olurmu:) hadi gül biraz bizide raharlat. Kendine çok iyi bak

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Anlamıyorum bana yardımcı olabilirseniz hakkaten ufkum genişleyecek; illustrator da baskı için iş hazırlıyorum siyah beyaz ilan olacak, %100 siyah veriyorum diğer renkler %0, ve pdf kaydettiğimde ve photoshopta pdf i grayscale olarak açtığımda siyah yerler gri görünüyor ve siyah değerini %91 olarak veriyor. Mac te acrobat reader da aynı dökğmanı açtığımda ise siyahlar siyah duruyor.

Baskıya giden iş gazete ilanı. Acaba pdf i phosshopta mı açmışlardır? ben illustatorda %100 siyah verdiğim bişey %90 olarak basılma olasılığı var mı? olmaması lazım ama o zaman niye böyle görünüyor?

1- pdf dökümanını hangi programda açarlar?
2- %100 siyah mı çıkar ilan? %90 da olsa baya koyu çıkar herhalde değil mi? o kadar fark görünür mü? sonuçta illustrator da açsa %100 siyah olduğunu görecek.
3- bu sorunu bir daha yaşamamak için ne yapabilirim?

acaba bu sadece görüntüde mi problem çıkarıyor, baskıda sorun çıkarmaz mı?

teşekkürler

Illustrator Tercihlerinden durumu düzeltebilirsin.
Üst menüden Edit/Prefences/Apparence Of Black
Printing / Exporting = Output All Blacks Accurately YAP

grafikan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaslar cok güzel acıklamıslar ama bahsettiğin siyhlar zemin ise 40x40x0x100 kullanmanı tavsiye ederim yok düz yazı ise ve montaj esnasında işin basına bi haller gelmemiş veya baskıya alınırken bi sekilde iş bozulmamıssa baskı yapan makine siyaha fazla yüklenmemiş veya kalıplarda bulan tram degerleri kalıp acmakta kullanılan kimyasalın cozuculuk degerinin normalden yüksek olmasıyla da olabilir

Not: baskı asamasında olan sorunlarda o formada bağlanan bütün siyahlar aynı sekilde etkilenecektir