Anlamıyorum bana yardımcı olabilirseniz hakkaten ufkum genişleyecek; illustrator da baskı için iş hazırlıyorum siyah beyaz ilan olacak, %100 siyah veriyorum diğer renkler %0, ve pdf kaydettiğimde ve photoshopta pdf i grayscale olarak açtığımda siyah yerler gri görünüyor ve siyah değerini %91 olarak veriyor. Mac te acrobat reader da aynı dökğmanı açtığımda ise siyahlar siyah duruyor.
Baskıya giden iş gazete ilanı. Acaba pdf i phosshopta mı açmışlardır? ben illustatorda %100 siyah verdiğim bişey %90 olarak basılma olasılığı var mı? olmaması lazım ama o zaman niye böyle görünüyor?
1- pdf dökümanını hangi programda açarlar?
2- %100 siyah mı çıkar ilan? %90 da olsa baya koyu çıkar herhalde değil mi? o kadar fark görünür mü? sonuçta illustrator da açsa %100 siyah olduğunu görecek.
3- bu sorunu bir daha yaşamamak için ne yapabilirim?
acaba bu sadece görüntüde mi problem çıkarıyor, baskıda sorun çıkarmaz mı?
teşekkürler
Baskıya giden iş gazete ilanı. Acaba pdf i phosshopta mı açmışlardır? ben illustatorda %100 siyah verdiğim bişey %90 olarak basılma olasılığı var mı? olmaması lazım ama o zaman niye böyle görünüyor?
1- pdf dökümanını hangi programda açarlar?
2- %100 siyah mı çıkar ilan? %90 da olsa baya koyu çıkar herhalde değil mi? o kadar fark görünür mü? sonuçta illustrator da açsa %100 siyah olduğunu görecek.
3- bu sorunu bir daha yaşamamak için ne yapabilirim?
acaba bu sadece görüntüde mi problem çıkarıyor, baskıda sorun çıkarmaz mı?
teşekkürler