Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

pen tool ile ilgili bir soru

uykalkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir obje çizeceğim zaman stroke 1 yapıyorum ne yaptığımı göre göre çiziyorum ama bir problem var. Örneğin L çizeceğim dikey çizgiyi çektim yatay çizgiyi çekerken pixeller, 45,5 -> 46,5 -> 47,5 diye artmaya başlıyor. strokeyi kapatıp çizerken böyle bir sorun çıkmıyor. ama bu seferde çizdiklerimi göremiyorum.

Benim sorum, pen tool ile çizdiğimiz hayali çizgileri nasıl sürekli görünebilir hale getirebiliriz.

bu arada konuyu yanlış yere açmış olabilirim kusuruma bakmayın. en yakın bu kategoriyi gördüm.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
bir obje çizeceğim zaman stroke 1 yapıyorum ne yaptığımı göre göre çiziyorum ama bir problem var. Örneğin L çizeceğim dikey çizgiyi çektim yatay çizgiyi çekerken pixeller, 45,5 -> 46,5 -> 47,5 diye artmaya başlıyor. strokeyi kapatıp çizerken böyle bir sorun çıkmıyor. ama bu seferde çizdiklerimi göremiyorum.

Benim sorum, pen tool ile çizdiğimiz hayali çizgileri nasıl sürekli görünebilir hale getirebiliriz.

Bu hatayı gördüğünüz zamanki ekran görüntünüzü ekleyebilir misiniz?
Panellerde görünüyor olabilir mi?Muhtelen ufak bir ayar sıkıntısı yaşıyorsunuz :wink:
Eğer görürsek daha iyi yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.
Saygılar

uykalkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu hatayı gördüğünüz zamanki ekran görüntünüzü ekleyebilir misiniz?
Panellerde görünüyor olabilir mi?Muhtelen ufak bir ayar sıkıntısı yaşıyorsunuz :wink:
Eğer görürsek daha iyi yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.
Saygılar

Bakın Şimdi Açıklıyorum Dik Bir Çizgi Çekiyorum

step1rk.png

Gördüğünüz gibi küsuratsız artıyor. Çizgiyi çektim. Şimdi yatay çizgiyi çekiyorum.

step22.png

Mouse'u sağa doğru götürmeye devam ediyorum

step23.png

Gördüğünüz gibi sağa doğru götürdükçe, Küsuratlı olarak artıyor. Ya galiba Çizginin Kalınlığından kaynaklanıyor ama sonuçta ben orantılı birşeyler çizmekte zorlanıyorum bu yüzden. Şimdi anlamışsınızdır herhalde yapmak istediğimi ve karşıma çıkan sorunu. Bu sorun her zaman karşıma çıkıyor ayrıca.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bakın Şimdi Açıklıyorum Dik Bir Çizgi Çekiyorum

step1rk.png

Gördüğünüz gibi küsuratsız artıyor. Çizgiyi çektim. Şimdi yatay çizgiyi çekiyorum.

step22.png

Mouse'u sağa doğru götürmeye devam ediyorum

step23.png

Gördüğünüz gibi sağa doğru götürdükçe, Küsuratlı olarak artıyor. Ya galiba Çizginin Kalınlığından kaynaklanıyor ama sonuçta ben orantılı birşeyler çizmekte zorlanıyorum bu yüzden. Şimdi anlamışsınızdır herhalde yapmak istediğimi ve karşıma çıkan sorunu. Bu sorun her zaman karşıma çıkıyor ayrıca.

Evet ben zaten demek istediğiniz anlamıştım :wink:
Ve panelleri görebileceğimiz bir ekran görüntüsü istemiştim sizden :wink:
Çünkü muhtemelen çizgilerin sürekli kalınlık artmasını sağlayan bir yere tıklamışsınızdır :wink: Pen tool panelinin ayarları ne durumda?

uykalkan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet ben zaten demek istediğiniz anlamıştım :wink:
Ve panelleri görebileceğimiz bir ekran görüntüsü istemiştim sizden :wink:
Çünkü muhtemelen çizgilerin sürekli kalınlık artmasını sağlayan bir yere tıklamışsınızdır :wink: Pen tool panelinin ayarları ne durumda?

hangi ayar biraz daha açık yazabilirmisiniz göndereyim ss. ını. Bu ayarlar mı?

sspref.png

sdbz

🌱Yeni Üye🌱
Yatay çizerken shift'e basıyor musunuz?