Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photo Shop'tan basıya - kırık yazılar..

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar merak ettiğim uzun zamandır kafama takılan bir soru var, hepimizin bildiği gibi photoshop, belirli punto aralıklarında ve özellikle siyah renkteki yazılarda kırılma oluşturuyor.
Ve ben şunu düşündüm photshopta yazılan yazıları, BRUSH olarak baskıya versek aynı kırıklarla karşılaşırmıyız?
Eğer bilen biri varsa cevaplasın gerçekten cok merak ediyorum.

Benzer konular

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Birbirinden çok alakasız iki şey yapmış olursun.. ve sonuç kötüden kötüye gider.. PS de kırıklığı sebebi.. İmage size veya kullandığın yazıdan kaynaklı olabilir.. İlk defa senden duyuyorum kırık yazı diye... Dpi 300 olarak çalış...

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Photoshop vektörel tabanlı bir program olmadığı için çalışmalarında yazıya efect vermediğin sürece (özellikle ince yazı karakterlerinde) vektörel bir programda yazmanı tavsiye ederim...

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birbirinden çok alakasız iki şey yapmış olursun.. ve sonuç kötüden kötüye gider.. PS de kırıklığı sebebi.. İmage size veya kullandığın yazıdan kaynaklı olabilir.. İlk defa senden duyuyorum kırık yazı diye... Dpi 300 olarak çalış...

Sayın arananadam ps de 300 dpı çalışılması gerektiğini biliyorum, söylemek istediğim yanlış anşılmış sanırım, ps yazılarda baskı sonrasında kırılmalar oluşuyor, yazıları kaydederken brush halinde kaydetmek, kırıklıkları önlermi diye sordum, Örnek olarak, layer paletinden ctrl ile yazımızı seçili hale getirip, en basitinden herhangi bir renge boyadıktan sonra, asıl yazımızın gözünü kapatmak, ve bu şekilde brush halinde baskıya vermekten bahsediyorum.

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
300 dpi çalışmada baskıda yazılarda kırılmas nasıl olur.Ben bire birde 72 dpi çalışıyorum ve problem olmuyorm

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın arananadam ps de 300 dpı çalışılması gerektiğini biliyorum, söylemek istediğim yanlış anşılmış sanırım, ps yazılarda baskı sonrasında kırılmalar oluşuyor, yazıları kaydederken brush halinde kaydetmek, kırıklıkları önlermi diye sordum, Örnek olarak, layer paletinden ctrl ile yazımızı seçili hale getirip, en basitinden herhangi bir renge boyadıktan sonra, asıl yazımızın gözünü kapatmak, ve bu şekilde brush halinde baskıya vermekten bahsediyorum.

Hayır bu şekilde yapılan işlemin bir fark yaratacağını sanmıyorum.. Belki baskı öncesinde layerları birleştirmek işe yarar.. ama hala kırılma olmayacağı kanaatindeyim..

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın arananadam hala photshopta yazılan yazılarda baskı sonrasında kırılma olmayacağından yanasın, eğer photoshop yazılarda kırıklıklar oluşmuyorsa ben sorumu geri alıyorum;) Ayrıca 72 dpı calısıp verımlı sonuclar alan arkadaşıda tebrık edıyorum, cokta merak edıyorum, 72 dpı calısıp nasıl verimli sonuclar alıyorsunuz?

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın arananadam hala photshopta yazılan yazılarda baskı sonrasında kırılma olmayacağından yanasın, eğer photoshop yazılarda kırıklıklar oluşmuyorsa ben sorumu geri alıyorum;) Ayrıca 72 dpı calısıp verımlı sonuclar alan arkadaşıda tebrık edıyorum, cokta merak edıyorum, 72 dpı calısıp nasıl verimli sonuclar alıyorsunuz?

Tebrik ettiğin için teşekkür ederim arkadaşım.Merakınızı gidermeniz açısından söylüyorum yanlış anlamayın sakın yerimiz beşiktaş`ta bir gün ziyaretime gel istersen, beraber yapalım.Resim çalışmasından bahsetmiyorum ben.Normal günlük yapılan bannerları kiralık,satılık vs... gibi baskıları bire birde 72 dpi olarak baskı yaptığımda hiç bir problem yaşamıyorum.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
11 yıldır PS ile baskıya iş gönderiyorum Milyonlarca grafikerde bunu yapıyor.. Sende diyorsunki bu milyonca grafiker ve milyarca işteki yazılar kırık basıldı.. Sen Lüp ilemi bakıyorsun işlere?

Bizim için şunu denermisin...?

5 x 5 cm 300 dpi cmyk yeni sayfa aç..
8 punto ile yazı yaz..
istediğin efecti ver..
zoom tool'u alıp işin üzerinde sağ tuş tıkla
açılan menüden actual pixel'i seç
Oluşan görüntüyü print screen al ve bizle paylaş. (print screen 72 dpi olacağından görüntü zaten kırık olacaktır amaç senin görmen.. aslında burda actual pixel dediğinde..) ;)

birde aynı işlemi.. 30 x 30 cm alanda 40 punto yazıyla dene..

Actual pixel %90 oranında baskı sonrası kalite görüntüsünü verir..

aaddccwwee.jpg

Son düzenleme:

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın arkadaşlar yanlış birşey olduysa affola, kırdıysam özür, üzdüysem kusura bakmayın benim burdaki amacım zaten öğrenmekti, son bir sey sormak istiyorum arkadaşlar, 4 büyük şehrin dergilerni ben hazırladım ve baştan sona bütün tasarım photoshopta yapıldı, fakat iş basıldıktan sonra fark ettim, yazı kenarlarında kırıklar oluşmuştu, peki bunu nedeni nedir?
Ben photoshopun pixel tabanlı bir program oldugundan dolayı böle kırılmalar olduğunu düşünüyorum;) peki sizce sorun nedir? Yanlıs anlamayın arkadaslar, iyi niyetimle soruyorum;)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın arkadaşlar yanlış birşey olduysa affola, kırdıysam özür, üzdüysem kusura bakmayın benim burdaki amacım zaten öğrenmekti, son bir sey sormak istiyorum arkadaşlar, 4 büyük şehrin dergilerni ben hazırladım ve baştan sona bütün tasarım photoshopta yapıldı, fakat iş basıldıktan sonra fark ettim, yazı kenarlarında kırıklar oluşmuştu, peki bunu nedeni nedir?
Ben photoshopun pixel tabanlı bir program oldugundan dolayı böle kırılmalar olduğunu düşünüyorum;) peki sizce sorun nedir? Yanlıs anlamayın arkadaslar, iyi niyetimle soruyorum;)

Hah bak şimdi oldu :)

Bu konu üzerinde tartışabiliriz.. burda PS bile suçlu çıkabilir.. ama genel olarak ps nin hatası değil..

İlk aklıma gelen sebep. CTP kalıp sisteminin hatası.. bildiğiniz gibi CTP kalıplar film çıkış almadan direk programdan okuyup metal kalıplara yazarlar.. Bu yazım esnasındada çeşitli ayarlar mevcut olup aynı zamanda CTP kalıp makinesininde bir yazım kalitesi vardır.. Belkide PS ten giden dosyalar kalıba yazılırken çeşitli sebeplerle deformasyona kalite kaybına uğramıştır..

Eğer iş film çıkışlı ise bir kaç sebep daha buluruz.. ararız..

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama bu iş film çıkışlı bir iş,
Ayrıca şunuda sölemek istiyorum sayın arananadam, ps de 16 puntoya kadar yazılan yazılarda baskı sonrasında kırılmalar olur, bu böledir.
Ama sizinde bu konudaki değerli bilgilerinizi duymak isterim;)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
ama bu iş film çıkışlı bir iş,
Ayrıca şunuda sölemek istiyorum sayın arananadam, ps de 16 puntoya kadar yazılan yazılarda baskı sonrasında kırılmalar olur, bu böledir.
Ama sizinde bu konudaki değerli bilgilerinizi duymak isterim;)

Buldum! yazıların kırılma sorunu şundan kaynaklanıyor:
ps de 16 puntoya kadar yazılan yazılarda baskı sonrasında kırılmalar olur, bu böledir.

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Buldum! yazıların kırılma sorunu şundan kaynaklanıyor:
ps de 16 puntoya kadar yazılan yazılarda baskı sonrasında kırılmalar olur, bu böledir.

Sayın arananadam, ben photshopun pixel tabanlı bır program olmasına bağlıyorum, fakat sizinde bu konudaki bilgileriniz duymak istiyorum, bunda alay edilecek bir durum yokki, ben size sadece bildiklerimi söylüyorum, çoğu grafiker arkdasımızında başına gelmiştir bu.
SAYGILARIMLA...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın arananadam, ben photshopun pixel tabanlı bır program olmasına bağlıyorum, fakat sizinde bu konudaki bilgileriniz duymak istiyorum, bunda alay edilecek bir durum yokki, ben size sadece bildiklerimi söylüyorum, çoğu grafiker arkdasımızında başına gelmiştir bu.
SAYGILARIMLA...

Ama maalesef benim bu konuda bildiklerim bu kadar.. Belki diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.. Siz kendi cevabınızı verdiğiniz için bende bu şekilde yazdım.. alay değildi.. kusura bakmayın.

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki biraz bekleyelim o zaman, diğer arkadaşlardanda cevap gelecektir.
ps bu tür yazılarda kırıklıklar, yazıların net cıkmmaması gibi durumlarla karşılaştım, o yüzden kendi cevabımı verdim kusura bakmayın sayın arananadam.
SAYGILARIMLA..

semafatma

🌱Yeni Üye🌱
Bu calısma c m y k dan olusan bir alandamı yazılar sadece k damı bu konularla ilgili ayrıntıları anlatırsanız. konuyla ilgili net cevabı benden alacaksınız

basarılar

akanor

🌱Yeni Üye🌱
Dostum yazı kırık çıkmasın istiyorsan -sharp-

Dostum yazı kırık çıkmasın istiyorsan -sharp- yapmalısın
üstte font seçimi hizasında
arkadaşlar merak ettiğim uzun zamandır kafama takılan bir soru var, hepimizin bildiği gibi photoshop, belirli punto aralıklarında ve özellikle siyah renkteki yazılarda kırılma oluşturuyor.
Ve ben şunu düşündüm photshopta yazılan yazıları, BRUSH olarak baskıya versek aynı kırıklarla karşılaşırmıyız?
Eğer bilen biri varsa cevaplasın gerçekten cok merak ediyorum.