Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Dersleri: Photoshop ile Manipulasyon - Kan Efektleri

Sanalbela

🌱Yeni Üye🌱
Ilk olarak kendinize üzerinde oyanaycaginiz bir resim seçiniz..boyutu önemli degil..

Seçtiginiz fotografi ilk olarak gri tonlara çevirmenizi tavsiye ederim daha etkileyici olacaktir.. Bunu yapmak için;

Menüden.. Image -> Adjust -> Hue Saturation

Colorize : Isretle
Hue/Saturation/Lightness : 0
olacak sekilde ayarlamaniz yeterli...

98090231jd5.png

Ikinci adim bir adet texture edinmek olacak...yani kendisi kucuk ama yanyana ve alt alta dizildiginde bir bütün gibi olan resimler..bulamazsaniz benim örnegimi kullanabilirsiniz..

91688767lo4.png

daha sonra bu kaplama resmimizi yeni bir pencerede açin..Ardin Marquee seçim araciyla tümünü seçin...ve Edit -> Define Pattern dedikten sonra bir ad verip tamam deyin..
Artik Boyama Kutusunda Foreground yerine Pattern seçtiginiz zaman bu yeni texture pattern olarak photoshopta yer alacak...
Simdi yeni actiginiz texture sayfasini kapatin ve tekrar resmimizin oldugu pencereye gelin...
Yeni bir layer olusturun..

Boyama ( Paint Box) aracini seçin ve Fill'i Foregorunde degil Pattern olarak seçin...

Acilacak yan tarafinda küçük resim belirecek o resmin sagindaki ok isaretine tiklayin ve açilacak olan kucuk resimlerden sizin eklediginiz pattern ni seçin ( bu konuda özgürsünsünüz istedginiz baska bir patterni de seçebilirisniz...)

Simdi yeni layere boya kutusu ile tiklayarak boyamayi tamamlayiniz..görgünüz gibi tüm katman pattern ile kaplanacak..

Simdi kaplamamizi renkelndirmede..Image -> Adjust - > Hue/Saturation asagidaki gibi ayarlayin.. ( Kaplama Layeri seçili iken.!! )

56392155aj8.png

Simdi kirmizi renkli bir sekil elde etmeniz gerekiyor...layeri seçerek ( kaplama ) - layer özelliklerinden Normal olan degeri Overlay olarak degistiriniz...

90666667rx1.png

Az çok kan efekti çikti ortaya ama daha bitmedi...

Simdi ise biraz efektleri kurcalama vakti geldi

Filter - > Artsitic -> Cutout degerini asagidaki gibi yapiyoruz..

52312942ip4.png

Biseylere benzedi umarim...

Simdi sira ikinci filtrede...Plastic Wrap

Bunun için Filters -> Artistic -> Plastic Wrap'i asagidaki gibi ayarlayin..

71086059rg6.png

ve son olarak....

Kaplama Layer özellgini Overlay yerine Color Burn yapiyoruz ve islemi bitirmis oluyoruz..

49829653sq1.jpg

Yorumlarınızı Bekliyorum.....

Son düzenleme:

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Anlatım için teşekkürler sanırım daha önce açılmıştı bu konu.

F3roo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Güzel Paylaşım.