Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop renk ayarı

zafografi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar.ben bir matbbaa grafikeriyim. photoshop ve corel x4 kullanıyorum. tasarımlarımı genelde shopta yapıp coreli montaj ve film çıkış için kullanıyorum fakat photoshopla ilgili renklerde sorunum var. shopta ayarladığım herhangi bir işi tif/cmyk olarak kaydedip corel e aldığımda renk açısından iki programdaki görünüm arasında uçurum gibi fark oluyor. ancak basılan işi ekran görüntüleriyle karşılaştırdığımda corel deki görüntüye daha yakın olduğunu görüyorum fakat shoptaki görünüm oldukça farklı oluyor. bunun sebebi nedir ve bu sorunu nasıl çözebilirim. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

St.ONe

Uşşaki
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshop ile yaptıgınız calısmalarınız her ne kadar CMYK olsa bile görüntülenme biçimi olarak RCB dir. aktardıgınız dosya baska üzerine kurulmuş programlarda farklı renkler ile görünmesi normal tavsiyem renklendirmeyi tamamen CMYK olan programlarda yapan İndesign olabilir Corel olabilir İlliustrator olur yani baskı olan bir programda renklendirme yapman baskı sırasında sana en yakın sonucu verır kendınde demişssin aslında sadece photoshopun RCB görüntülenmesinden kaynaklanıyor.

*Birde Photoshop üzerinden "View>Proof Colors" secenegi açık oldugunda bir dene derim gördüğün renkler CMYK'a daha yakın olucaktır.

**Benim bildiğim bu ama belkide yanlış olabilir yanlışsam düzeltin :) teşekkürler. CMYK cok calısmıyan birisiyim baskı için çok az tasarım yapmışımdır.

xpcd

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim fikrim ise şu photoshop kullandığı renk modu ile corel farklı olabilir çünkü photoshop iki rek modu ile kaydeder CMYK RGB'dir bu renk modları fabrika ayarları ile görülebiyor

yanlız bir konuda daha arz edim phoshop ile corel arasındaki koordinasyon hatası olabilir

bunlar benim fikrim umarım çözülür
admin de dediği gibi İndesign İlliustrator bunlarda sıkıntı yaşamasınız

Umarım Sorununu Çözmüşsündür

zafografi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar her ikinize de ilginiz için teşekkürler sorun görüntü modu ayarlarından kaynaklanıyormuş oradan çözdüm.