Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

photoshop ve illustrator ortak kullanımı hakkında yardım

alcaphone

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar,
yaptığım işlemleri detaylıca anlatırsam:
psd1'ler: bu psdler de tasarımlar bulunmakta ve her seferinde üzerindeki fontlar, ikonlar, boyutlandırmalar vs değiştiriyorum. düzenleme bitince ctrl+shift+alt+E ile birleştirip kopyalıyorum.

psd2'ler: bu psdler de kalıplar bulunmakta. her kalıp baskıya girecek malzeme boyutunda. 1. psdlerde düzenlediğim ve kopyaladığımı buraya yapıştırıyorum. sonrasında burda boyutlandırma yapıp tekrar kopyalıyorum.

psd3 (tek bir tane): 2. psdler de boyutlanan tasarımlar burada makinedeki yuvalarına oturması için hizalanıyor. 5 tane tasarım buraya girdikten sonra ctrl+shift+s ile eps formatında kaydediyorum.

bu eps dosyasını ıllustratore aktarıp burada tasarımların üzerine kütüphaneden özel bir swatch çiziyorum. sonrasında tekrar eps olarak kaydediyorum. bu eps baskıya gidiyor.

istediğim yardıma gelince:
birinci psd1lerdeki resimleri psd2 lere kopyalayınca vektörlük kalkıyor. şu şekilde psd1 de pdf kaydedip zoomlayınca bozulma olmazken kopyalamadan sonra bu durum ortadan kalkıyor. Bazı yerlerde pixel tabanlı photoshopun vektörel çalışamayacağı yazıyor. o zaman pdf te bozulmamasının anlamı nedir. mümkünse son aşamaya kadar bunu nasıl korurum?
bol kopyalama ile ilgili oluşan bir kayıp var mıdır varsa bunun çözümü nedir?
eps formatında kaydederken ıllustarorde: "the document raster effect resolution is 72 ppi or less" diye birşey yazıyor. sanırım baskı için pek hayra alamet değil :)
son paragrafı dikkate alıp eps kaydederken dikkat edilmesi gerekenler nedir ? son kaydetme formatının eps olması gerekiyor.

bu prosedürleri azaltacak bir fikri olan var mıdır?
prosedürler azalmasa da maksimum kaliteyi nasıl sağlarım ?
çok uzun ve dağınık yazı için özür dilerim. umarım derdimi anlatabilmişimdir.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Photoshop da kullanmış oldugunuz nesneleri Convert to Smart Object (Akıllı Nesneye Dönüştürün)

------------
Alıntı

Akıllı Nesnenin avantajları

Geri dönüşlü dönüşümler gerçekleştirme. Dönüştürmeler orijinal verileri etkilemediğinden katmanı orijinal görüntü verilerini ve kalitesini kaybetmeden ölçeklendirebilir, döndürebilir, eğriltebilir, deforme edebilir, perspektif dönüştürmesi yapabilir ya da çarpıtabilirsiniz.

Illustrator'ın vektör resmi gibi, başka koşullarda Photoshop'ta rasterleştirilmesi gereken vektör verileriyle çalışma.

Geri dönüşlü filtreler gerçekleştirme. İstediğiniz zaman Akıllı Nesnelere uygulanan filtreleri düzenleyebilirsiniz.

Tek bir Akıllı Nesneyi düzenleme ve otomatik olarak bağlı tüm örneklerini güncelleme.

Akıllı Nesne katmanıyla bağlantılı ya da bağlantısız bir katman maskesi uygular.

Daha sonra son sürümlerin yerine koyduğunuz düşük çözünürlüklü yer tutucu görüntülerle farklı tasarımlar deneyin.

Piksel verileri öncelikle, rasterleştirilecek normal bir katmana dönüştürülmediği sürece boyama, soldurma, yakma veya klonlama gibi piksel verilerini değiştiren işlemleri doğrudan Akıllı Nesne katmanında gerçekleştiremezsiniz. Piksel verilerini değiştiren işlemleri gerçekleştirmek için Akıllı Nesne içeriğini düzenleyebilir, Akıllı Nesne katmanı üzerinde yeni katman klonlayabilir, Akıllı Nesne çoğaltmalarını düzenleyebilir veya yeni katman oluşturabilirsiniz.
------------

alcaphone

🌱Yeni Üye🌱
hocam akıllı nesne tamam da hangi aşamada neyi çevireyim anlayamadım. psd1 de düzenleme bittikten sonra tek katmanda birleştirip o katmanı akıllı nesneye çevirdim kopyalayıp psd2 ye attım.pdf olarak kontrol ettim büyütünce bozuluyor. mantığım yanlış mıdır ?

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
psd 2 boyutlandırma olayı ( büyütme anlamındaysa ) bozulma olması doğaldır Akıllı Nesne olsada
Çalışma sayfaların (psd1/2/3 cmyk) tamamı 300 dpi olmalı ve baskı için içinde 300 dpi cmyk olmalı

Son düzenleme: