Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop'ta Film Çıktısı İçin Renk Ayrımı..

metborn

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar..

Photosopta yaptığım işi filme göndereceğim. Fakat 4 renk değil 2 renk film çıkışı alınacak şekilde sadece Sarı ve Siyah olarak almak istiyorum baskıyı. Tiff resmi bu şekilde nasıl kaydedebilirim? Resmi illustratorda kullanacağım için tiff kaydedip illustrator'a aktarıyorum çıktıyı da pdf olarak filme gönderiyorum. Illustratorda bu şekilde renk ayrımı sorun olmuyor ama photoshopta bu ayrımı bilmediğim için sorun yaşıyorum, bu konuda bilgi verebilecek var mı?

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
Merhaba arkadaşlar..

Photosopta yaptığım işi filme göndereceğim. Fakat 4 renk değil 2 renk film çıkışı alınacak şekilde sadece Sarı ve Siyah olarak almak istiyorum baskıyı. Tiff resmi bu şekilde nasıl kaydedebilirim? Resmi illustratorda kullanacağım için tiff kaydedip illustrator'a aktarıyorum çıktıyı da pdf olarak filme gönderiyorum. Illustratorda bu şekilde renk ayrımı sorun olmuyor ama photoshopta bu ayrımı bilmediğim için sorun yaşıyorum, bu konuda bilgi verebilecek var mı?

İş 2 renk ve CMYK modunda tif olarak kaydedilmişse, mesele yoktur. Filme gönderirken gönderilecek renklerden olmayan Magenta ve Cyan pasif olarak belirtilecek...Print setup menüsünden ayarlanacak bu... yani filme gönderilmeyecek.. hepsi bu...

metborn

🌱Yeni Üye🌱
Ama işi resim olarak gönderiler bana, jpg formatında. Dolayısıyla RGB modunda.. Ben çevirdim CMYK'ya. Fakat dosyadaki iki renk toplamda 4 renkle veriliyor. Sarı renk %100 sarı %20 magenta olarak kayıtlı ve yazılarda siyah fakat 4 renk verilmiş. Ben tiffe çevirip sarıyı %100 sarı siyahı da %100 siyah olarak 2 renk halinde kaydetmek istiyorum.

Bunun tek çaresi Color Range'ten sarıyı seçip %100 sarıya mı getirmek mi? Yoksa başka kesin bir çözümü var mı?