Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta Resme suluboya efekti

:::ÖMER:::

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şimdi bu dersimizde resmimizde suluboya etkisi yaratacağız ama biraz farklı olacak tabi.
Şimdi 1920×1200 pixel boyutunda çalışma alanımızı oluşturuyoruz ve şu linkten Zen Textures - 100's of Free Textures sarı renkte eskimiş kağıt resimlerinden indiriyoruz. Ardından şurdan da Photoshop Brushes - Free Photoshop Brushes at Brusheezy! sulu boya etkisi yaratmak için brushumuzu indiriyoruz. İndirmiş olduğumuz eskimiş kağıt resmimizi çalışma alanımızı kapsayacak şekilde alanımıza alıyoruz.

Şimdi de asıl resmimizi çalışma alanımıza alıyoruz siz isterseniz kendi resminizide kullanabilirsiniz.
0210.png

Şimdi asıl resmimizi yani az önce eklediğimiz resmimizi sarı sayfanın altına alıyoruz yani bir alt layera taşıyoruz.
0310.png

Şimde de verdiğim burshları photoshopa yükledikten sonra silgi aracımızı seçiyoruz ve layer olarak da sarı sayfamızı seçiyoruz.
0410.png

Silgimiz aktif haldeyken brush kısmından vermiş olduğum bruhslardan herhangi birini seçiyoruz ve çalışmamızın orta kısımlarından başlayarak silmeye başlıyoruz.
059.png

Daha sonra silme işlemimiz bittikten sonra yine aynı fırçaları kullanarak bu sefer fırça aracını etkin hala getiriyoruz ve çeşitli renklele çalışmamızı renklendiriyoruz. Tabi bu aşamada herkes istediği efekti verebilir.

067.png

Daha sonra sarı sayfamıza resimdeki yönergeyi uygulayalım.
077.png

Açılan penceredki ayarları resimdeki gibi yapılım.
086.png

Tamam diyoruz ve çalışmamız hazır.
İşte benim çalışmamın son hali
09.jpg

Anlatım:ÖMER FARUK İNCE

ayyuce1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ediiyorum Ömer,
Hemen çalışmaya başlıyorum:)

inaccessible.

🌱Yeni Üye🌱
çok aşırı şekilde teşekkür ederim.denedim ve cok begendım.inşallah olmuştur.
Nasıl olmuş?

cLubTaXiM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler, çok güzel işler çıkıyor. bi kaç tane denedimde :) şimdi bunları yeni işlerde kullanırım ben :)

Frezya'

🌱Yeni Üye🌱
Anlatim cok güzel olmu$, te$ekkürler.
PS ta deneyemedim, bir türlü acilmiyor : (
Umarim yapabilirim : )