Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Pixel Ajans Logo Tasarımı

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar istek üzerine yaptığım logotype bir tasarımdır.Görüşlerinizi almak isterim.. :)

Logonun taşıdığı anlama gelince; öncelikle hepinizin farkettiği gibi "x" harfini oluşturan kareler pixelleri, ortada bulunan tek mavi renkteki kare (pixel) ise rakip firmalardan farklılığı ifade etmekte, aynı zamanda firmanın bulunduğu sektörde merkez niteliği taşıdığı mesajı verilmektedir.Bunların dışında "p" harfinden gelen çizgi tamamlayıcı unsurdur.​

Gsag6LD.png

Sunum :

EJqrHBQ.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sidefect

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle eline sağlık dostum başarılı bir çalışma olmuş doğrusu.
Bu güzel eserinin oluşma süreci ne kadar acaba ? Teşükkürler..

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle eline sağlık dostum başarılı bir çalışma olmuş doğrusu.
Bu güzel eserinin oluşma süreci ne kadar acaba ? Teşükkürler..

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim.Eserin oluşum süreci çok değil... planlama, taslak ve uygulama süreci ile birlikte toplam 3 saatimi aldı :)

Son düzenleme:

anoic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
öncelikle eline sağlık ama Oradaki kare demişsin ama buradan kare değil dikdörtgen görüyorum ben , "pixel" deki Espasa dikkat edilmeli bence , Kolay gelsin

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
öncelikle eline sağlık ama Oradaki kare demişsin ama buradan kare değil dikdörtgen görüyorum ben , "pixel" deki Espasa dikkat edilmeli bence , Kolay gelsin

haklısınız tam kare sayılmaz çünkü pixellerin boyutunu fontun genişliğine göre ayarlamak zorundaydım ama logoya uygun olduğu için göze hoş geliyor bana göre.

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
anoic'in değerli tavsiyesi üzerine "x" karakterindeki espası gözden geçirdim ve gerekli düzenlemeleri yaptım bu nedenle kendisine çok teşekkür ederim. :)

ve logonun son hali..

kxlt3.png

zerr6666

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eixel olarak okunuyoooooooo :) Kızmak yok bencesi bu
alttali çizgi ile p'nin çizgisi arasında az bi boşluk olsa mı acaba..

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eixel olarak okunuyoooooooo :) Kızmak yok bencesi bu
alttali çizgi ile p'nin çizgisi arasında az bi boşluk olsa mı acaba..

Haklısınız herkes "pixel" şeklinde okuyamayabilir.Sanırım bu şekilde daha anlaşılır bir logotype olacak :)

ky190.png

ky2hq.jpg

Son düzenleme:

zerr6666

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logo Hayırlı olsun pixel Ajansın müşterisi bol olsun :)

mervehan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
başarılı bence de ama ilk yaptığınız p harfinin altına çizgiyi tekrar getirebilrsiniz bence ama ince bir çizgi belki daha iyi olabilir.. emeğinize sağlık

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Tekrar Selam Koray :)

Daha önce ki çalışmalarına yaptığım yorumun bir benzerini yapma ihtiyacı duydum yeniden. Zaten yapılan yorumlarda süreci benim sana söylemek istediğim şey üstüne ilerletmiş ancak biraz düzenleyelim. Yaptığın çalışmalar güzel olmasına rağmen nedense kendine güveni yok logoların. Bu ne demek şöyle açıklayayım. Daha öncede söylediğim gibi bir logoda tek ama can alıcı bir espiri yapıldığında logo yeterince kendini ifade eder. Aynı ya da birbirinden farklı 2 espri yapıldığındaysa logo etkisini kaybederler. Anlam bozukluğuna yol açarlar. Sen bu logoda "x" harfindeki espriyle olayı zaten çözmüşsün. P'yi ise uzatmayı geçtim rengini bile değiştirmek X'in üstündeki etkiyi azaltıyor ve logoyu kararsız gösteriyor. Bu şey gibi bir bayan simsiyah düz bir elbise giydiğinde aksesuarlar bu kıyafeti şık gösterecektir. Ancak eğer siyah olan bu elbise aynı zamanda allı pullu şıkır şıkırsa takılan takıyı kimsenin gözü görmeyecektir. Ve kişi sadece dikkat çekmeye çalışıyor gibi gözükecek ve kaile alınmayacaktır. Söylediklerimi lütfen kulak arkası yapmadan anlayarak oku o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın zaten.

Bu doğrultuda P harfindeki tüm değişiklikleri yok etmeli fontu diğer harflerde kullandığın gibi standart kullanmalısın. X harfi herşeye yetiyor.

Kolay Gelsin.

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tekrar Selam Koray :)

Daha önce ki çalışmalarına yaptığım yorumun bir benzerini yapma ihtiyacı duydum yeniden. Zaten yapılan yorumlarda süreci benim sana söylemek istediğim şey üstüne ilerletmiş ancak biraz düzenleyelim. Yaptığın çalışmalar güzel olmasına rağmen nedense kendine güveni yok logoların. Bu ne demek şöyle açıklayayım. Daha öncede söylediğim gibi bir logoda tek ama can alıcı bir espiri yapıldığında logo yeterince kendini ifade eder. Aynı ya da birbirinden farklı 2 espri yapıldığındaysa logo etkisini kaybederler. Anlam bozukluğuna yol açarlar. Sen bu logoda "x" harfindeki espriyle olayı zaten çözmüşsün. P'yi ise uzatmayı geçtim rengini bile değiştirmek X'in üstündeki etkiyi azaltıyor ve logoyu kararsız gösteriyor. Bu şey gibi bir bayan simsiyah düz bir elbise giydiğinde aksesuarlar bu kıyafeti şık gösterecektir. Ancak eğer siyah olan bu elbise aynı zamanda allı pullu şıkır şıkırsa takılan takıyı kimsenin gözü görmeyecektir. Ve kişi sadece dikkat çekmeye çalışıyor gibi gözükecek ve kaile alınmayacaktır. Söylediklerimi lütfen kulak arkası yapmadan anlayarak oku o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın zaten.

Bu doğrultuda P harfindeki tüm değişiklikleri yok etmeli fontu diğer harflerde kullandığın gibi standart kullanmalısın. X harfi herşeye yetiyor.

Kolay Gelsin.

Merhaba, değerli yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.Anlatmak istediğinizi gayet net anladım.Henüz "grafik tasarımcı" olmak için yolun başında olmama rağmen çalışmalarımı bu denli ciddiye alarak yol gösterici bir tavır sergilemeniz beni çok etkiledi.Bu forumda ben ve benim gibi "grafik tasarımcı adayı" arkadaşları tecrübelerinizle aydınlatmanız bu mesleği daima yukarı taşımak isteyenlerden biri olduğunuzu açıkça ortaya koyuyor.Ben de eminim ki mesleğine bu kadar değer veren bireyler varken biz yeni nesil tasarımcılar başkalarından hep bir adım önde olacağız.Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. :)

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Merhaba, değerli yorumunuz için öncelikle çok teşekkür ederim.Anlatmak istediğinizi gayet net anladım.Henüz "grafik tasarımcı" olmak için yolun başında olmama rağmen çalışmalarımı bu denli ciddiye alarak yol gösterici bir tavır sergilemeniz beni çok etkiledi.Bu forumda ben ve benim gibi "grafik tasarımcı adayı" arkadaşları tecrübelerinizle aydınlatmanız bu mesleği daima yukarı taşımak isteyenlerden biri olduğunuzu açıkça ortaya koyuyor.Ben de eminim ki mesleğine bu kadar değer veren bireyler varken biz yeni nesil tasarımcılar başkalarından hep bir adım önde olacağız.Vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim. :)

Bende bu sitede senin gibi bu yollardan geçtim Koray :) . Birileri yorum yapsada bir fikir verse diye saatlerce kriz yaşardım ekran başında belki iyi bir şeyler alabilirim diye. Sanki çook uzun zaman geçmiş gibi üstünden ama bilgili olunca tecrübelerin bu bilgiyle harmanlaşması çok daha kolay çok daha çabuk oluyor neyse ki . :) Yardımcı olabildiğime sevindim.

Kolay Gelsin.

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bende bu sitede senin gibi bu yollardan geçtim Koray :) . Birileri yorum yapsada bir fikir verse diye saatlerce kriz yaşardım ekran başında belki iyi bir şeyler alabilirim diye. Sanki çook uzun zaman geçmiş gibi üstünden ama bilgili olunca tecrübelerin bu bilgiyle harmanlaşması çok daha kolay çok daha çabuk oluyor neyse ki . :) Yardımcı olabildiğime sevindim.

Kolay Gelsin.

önerilerinizi dikkate aldım ve logonun son hali..

l1pf3.gif

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
önerilerinizi dikkate aldım ve logonun son hali..

l1pf3.gif

Gayet şık olmamış mı ? :) Eğer ajans yazısı gözüne böyle yarım kalmış gibi geliyorsa ilk örneğinde yaptığın çizgiyi P ye bağlamadan sadece çizgi olarak kullanıp logoda tamamlayıcı özellik taşımasını sağlayabilirsin bu çizginin.. Tabi bu haliyle de güzel bence. :)

koray09

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gayet şık olmamış mı ? :) Eğer ajans yazısı gözüne böyle yarım kalmış gibi geliyorsa ilk örneğinde yaptığın çizgiyi P ye bağlamadan sadece çizgi olarak kullanıp logoda tamamlayıcı özellik taşımasını sağlayabilirsin bu çizginin.. Tabi bu haliyle de güzel bence. :)

haklısınız böyle çok daha şık fakat çizgiyi alternatif olarak düşünebilirim :)