Nur
👑Efsanevi Grafiker👑
Değerli Hocam Mehmet Zeki Kuşoğlu' nun bir söyleşisi.
https://www.youtube.com/watch?v=U9awy713Ft4
https://www.youtube.com/watch?v=U9awy713Ft4
Teşekkürler Nur.:kiss1:
evet güzel bir söyleşi kısa ama öz... Paylaştığın için teşekkürler NUR...
Amin........Teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Öyle değerlerimiz var ki, kıymetini bilemeden yitirdiğimiz. Umarım yetiştirdiği nesil hocamızın yüzünü kara çıkarmaz.
Teşekkürler... Kıymeti bilinmeli ve dikkatle takip edilmeli:
Son olarak sanatkârlara ve sanatseverlere vermek istediğiniz mesajınız var mıdır?.
Günümüz sanatkârı yalnızca esere hakkını veren onu iyi yapan insan olmamalı. O medeniyeti de özümsemeli. Yalnız kendi dalında değil, tarihinden, musikisinden, felsefesinden de haberdar olmalı.
Halka gelince (siz sanatsever demişsiniz. O zaten sanatı anladığı için sevmiştir.) Sanatı bilmeyen sevmez. Anarşinin kaynağıda cehalettir. Öyle ise halka bu sanatları öğretmenin yollarını aramalıyız.
https://www.klasikturksanatlarivakfi.com/indexalt.php?sayfa=dergi&yazid=131
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2. sınıfta grafik dersimize giren değerli hocam M. Zeki Kuşoğlu'na ait bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.
Ben 1993'de öğrencisiydim. Güzel Sanatlar Fakültesi ikinci sınıfta tüm ana sanat dallarının dersini alabiliyorduk. Şu an ki durumu bilmiyorum. Grafik Ana Sanat Dalı dersimize giriyordu. Son derece kılı kırk yaran not verme kriterleri vardı. En yüksek not 55'di ki bunu bile alabilen çok azdı aramızda.
Gördüğüm en titiz sanatçıydı. Atölye pırıl pırıldı. Verdiğimiz işi asla geri alamazdık. Öğrenciyken yaptığı çalışmaların olduğu bir eskiz defterini göstermişti. Yaptığı çalışmaları bugün dijital ortamda yapmak bile oldukça zor.
1993 dönemindeki sınıfımızın toplu çekilmiş resmini paylaşmak istiyorum. Ben en sağdaki kırmızı kazaklı olan. 19 yaşındaydım.
![]()
Duzenli spor konusunda darisi basima diyorumSevgili Nur, ben teşekkür ederim. Düzenli spor yapınca fazla bir değişiklik yaşamıyorsun.![]()
Hocamızla uzun zamandır görüşme imkanım olmadı. 1995'de okuldan mezun olduktan sonra birçoğuyla irtibatım kesildi. Bir dönem Sayın Ahmet ÖZOL hocamla görüştüm onun sergi afişlerini tasarladım. Sonra da Ankara'ya yerleştim zaten. Tamamen irtibatım koptu.
Kendisine uzun ömürler diliyorum.![]()
Ne mutlu size öğrenci olabilmişsiniz Zeki Hocamıza, ben 3 sene önce tanıştım kendisiyle, ben Sirkecide bir dijital baskıcıda çalışmaktayım ve 3 sene boyunca aralıklarla geliyor dükkana Patronumu çok sever bizde onu severiz en son 1 ay kadar oldu geleli yeni bir projeyle meşguldu eşi ve kızı da bu projedeler sanırım ama kızına çok kızıyordubana baskı provası için getirdiği çalışmaları (kızının yaptıkları) hepsi 72 dpi da çalışıldığı için baskıları berbat oldu
bende hocam nasıl olurda kızınız böyle bir hata yapar diye şakayla karışık gaz verdim oda" eşşek sıpası" diye kızına çıkışınca çok gülmüştüm...
Kariyerine rağmen mükemmel bir tevazuya sahip Zekim Hocamız,Allah sayılarını arttırsın
Ömrü uzun olur İnşaAllah