Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Quark 6.5 vs Quark 7

abuzerr

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
Dizgi ekibi olarak quark 6.5 kullanıyoruz. programda kesintiler çok oluyor dosyalar bozuluyor. Quark 7'ye geçmeyi düşünüyoruz ama ne gibi sorunlar yaşarız yada sorun yaşarmıyız tavsiyelerini söylerseniz sevinirim :)
Quark 7'de otomatik tireleme mevcutmudur. 6.5 da kullandığımız mathmagic çalışır mı?
Yardımlarınız için teşekkürler.

Benzer konular

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşım bir yıldır quark 7 kullanıyorum eskileri aratmıyor, kesinlikle geçmenizi tavsiye ederim.

Türkçe tireleme lisanslı paketinde geliyor (MAc&Win)....

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
Merhabalar,
Dizgi ekibi olarak quark 6.5 kullanıyoruz. programda kesintiler çok oluyor dosyalar bozuluyor. Quark 7'ye geçmeyi düşünüyoruz ama ne gibi sorunlar yaşarız yada sorun yaşarmıyız tavsiyelerini söylerseniz sevinirim :)
Quark 7'de otomatik tireleme mevcutmudur. 6.5 da kullandığımız mathmagic çalışır mı?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba Abuzer ÖSS ve benzeri yayınların dizgiciliğini yapıyor iseniz hata Style menusundeki Baseline Shift Sekmesini kulllanmanızdan kaynaklanabilir.

84623292pv9.jpg

Bunun dışında başka sebeplerden dolayı hata alacağını sanmıyorum. Bu benim gördüğüm en büyük ve problemin çözümünün bulunmadığını bir hata. Bu hata ile dosya açılmaz duruma gelebilir. Veya dosya kendi kendisini silebilir. Benim tavsiyem çok fazla font kullanmayın. Ve dosyalarınızı parça parça yapın.

Ve QuarkXpress yediyi kullanmanı tavsiye ederim çünkü 6 versiyonunda 50 mb olan bir dosya 7 versiyonu olarak farklı kaydedildiği zaman 5 mb a kadar düşüyor.

abuzerr

🌱Yeni Üye🌱
cevaplarınız için teşekkür ederim.

>cemilonline
Baseline shift'i kullanmıyoruz. SBS dergileri hazırlıyoruz. yüksek çözünürlükte resimler kullandığımızdan da kaynaklanıyordur deyip geçiyoruz bakalım 7.3'nunda bu sorunlarla karşılaşacakmıyız :)

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
Anladım abuzerr kardeş. Ancak hatanın ben büyük ihtimalle sizin açtığınız boxların hizalamalarını yaparken yaptığınız hatalar olabilir. Eğer bana çalışmanızdan bir tanesini sadece atmanız mümkün ise (pm olarak mailimi verebilirim) sorunu incelemek isterim. Bana resimler olmadan atsanızda olur. Eğer gönderirseniz kutuların fazla olduğu bir çalışma gönderin.

Character Attributes deki baseline shifti yada scale v.b şeyleri kullanmanızdan veya açtığınız kutuları hizalarken olan bir hata olabilir.

Yüksek çözünürlükte resim kullanıyorsanız eğer mutlaka Quark 7 ye geçmenizi tavsiye ederim. Çünkü dosya boyutu aynı çalışmada %90 boyutu düşüyor.

SEKSU

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu cevapların hepsi yanlış. Bu bir yazılım sorunudur. Quarkta hiçbir işlem sebebiyle kesinti olmaz. Oluyorsa yazılımda sıkıntı var demektir. Mail atıp hata koduna göre yanıt alabilirsiniz. Tabiki satıcı firmadan!

cemilonline

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.bilisimtasarim.com
Arkadaşlar bu cevapların hepsi yanlış. Bu bir yazılım sorunudur. Quarkta hiçbir işlem sebebiyle kesinti olmaz. Oluyorsa yazılımda sıkıntı var demektir. Mail atıp hata koduna göre yanıt alabilirsiniz. Tabiki satıcı firmadan!

:)

O zaman ben karşılaştığım hatalardan bu şekilde kurtulduysam söyliyim yeni çıkan versiyonda düzeltsinler. Hem belki banada bir ödül verirler.