Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Renk ayrımı

mustafayilmaz

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar ben dijital baskı işine yeni başladım. daha önce herhangi bir tecrüben yok. ben kumaşa baskı yapıyorum. desenlerimi photoshop yardımıyla hazırlıyorum. mutoh rj-900c ploterden çıkarıyorum. be pres makinasıyla kumaşa basıyorum. benim sorunum ekrandaki renkler ile kumaşa basılan renkler bir olmuyor. bununla ilgili bütün renkleri bir kumaşa basıp ordan kumaşın zeminine uyan rengi seçip ona göre tasarım yapmam için ne yapmam gerekir. renklerin hepsini kısayoldan nasıl oluşturabilirim. ilginiz için teşekkür ederim...

Benzer konular

mustafayilmaz

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar flod yapmak istemiyorum ama çok acil bu sorunun cevabını bulmam lazım bilen arkdaşlar yardım ederse sevinirim

swatch20

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar ben dijital baskı işine yeni başladım. daha önce herhangi bir tecrüben yok. ben kumaşa baskı yapıyorum. desenlerimi photoshop yardımıyla hazırlıyorum. mutoh rj-900c ploterden çıkarıyorum. be pres makinasıyla kumaşa basıyorum. benim sorunum ekrandaki renkler ile kumaşa basılan renkler bir olmuyor. bununla ilgili bütün renkleri bir kumaşa basıp ordan kumaşın zeminine uyan rengi seçip ona göre tasarım yapmam için ne yapmam gerekir. renklerin hepsini kısayoldan nasıl oluşturabilirim. ilginiz için teşekkür ederim...

Bu sorunun sebebi baskı profilinin kullanmış olduğunuz boyaya uygun olmamasıdır.
Bu sorunu çözmek için öncelikle bir RIP programına ihtiyacınız var. Daha sonra kullanmış olduğunuz mürekkep ve kumaşa özel bir renk profil hazırlamanız gerekmektedir.
Profil hazırlamak için spektrofotometre (Eye one) cihazına ihtiyacınız var.
Ya da bu işi yapan bir firmaya bu profili hazırlatabilirsiniz.

Kolay gelsin.