Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

renk titreme problemi

boramat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ozeldersci.com
renkleirn son deree önemli olduğu bir kitap yazdım

544 sayfa 4 renk web ofsett yüksek miktarda basılacak

ama bugün bir matbaa calısanı seçilen anlatım kısmındaki renklerin ana renkler olması gerektigini söyledi, kırmızı siyah sarı mavi

ara renkler olursa titreme olurmus ve örnek kitaplar da gösterdi

ama bir çok matbaa ile görüştüm kimse böyle birşey söylemedi

daha sonra baskıya karar verdigim matbaayı aradım onlar da yeni makinelerde böyle bir sorun yasamadıklarını eski makinelerde oldugunu söylediler

kitabımda ara renkler çok hatta 15 bin civarında denklemin hepsi ara renk bunların tek tek rengini değiştirmem mümkün degil toptan değiştirme gibi bir durum da yok

matbaa konusunda bilgili arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

Benzer konular

boramat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ozeldersci.com
cevap gelmedi ben edindigim bilgileri paylaşayım

bazı matbaalar sorun olmaz makine ayarı iyi yapılırsa diyerek garanti verdi

bazıları ise temkinli yaklaştılar

olay kullanılan baskı teknigindeki ana renkleir kullanmak

yazılarda denklemlerde ince olay grafiklerde çizgilerde hafif kayma belli olaibliyor ama arka plan , bir alanın renkli olması , büyük yazılarda vs pek problem olmuyormuş

kofta

🌱Yeni Üye🌱
baskı ustası baskıyı sallamazsa bir sorun olmaz.

djarap

🌱Yeni Üye🌱
baskı ustası ısı yapmak ıstememıs ondan

htmetin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
4 renk bir makinada baskı yapılacaksa trigromi baskıda titretme yapmaz. Tek renk veya iki renk eski tip itmeli pozalı makinalarda titreme problemi ile çokça karşılaşılır. Ama her ikisinde de ayar iyi yapılır güzel takip edilirse çok kral baskılar ortaya çıkar. Gelelim renklerin oturmama durumuna; sizin bahsettiğiniz çalışmanın formalar halinde büyük tabaka kağıda ve 60 grm ve 90 grm arası 1. hamura basılacağını düşünürsek forsadan ve kağıda makinede değen sudan kaynaklanacak açmalar kaçınılmazdır (burada kağıdın kalitesi 1.plandadır.) 4 renk ofset makinalarında ilk ünitede genellikle siyah renk olur, kağıda burada siyah renk basılır kağıt son renk olan sarı basılıncaya kadar 3 kere forsa ve baskı göreceği için açma yapabilir. ikinci bir durum ise kalıbın açmasıdır ama bu yeni ctp tekniklei ile aza inmiştir yine baskı ayar esnasında onun da çaresi vardır.

Ofset baskıda 4 ana renk ve bunların oluşturduğu milyonlarca renk vardır. Ve bunu basan makineler ve o makinaları çalıştıran USTALAR vardır. Bir iş oturmamazlık, açma, kaçma ton sulanma, yapışma, yolma, arka verme vb. gibi onlarca sorunla karşınıza çıkabilir ama hepsinin iyi bir usta ve iyi bir makine ile çaresi mümkündür.

bilkakadir

🌱Yeni Üye🌱
Baskı ustasıyla, makinayla ve makina baskı kavçuklarıyla alakalı bir durum.

Eyer baskı ustası;
Boya ayarlarını,
Poza ayarını,
ve En önemlisi FORSA (kavçuğun kağıda uyguladığı güç) AYARINI iyi yapmışsa hiçbir sorun olmaz.