ALINTI: ["ORGANİK TARIM" göremedim. Gördüğüm sadece "GDO"! Başarılar... Saygılarımla...]
Bu, ilk çalışman için yaptığım yorum.
İkinci çalışman için, gönülden bir "eline sağlık, düşüncene sağlık" diyesim geldi.
Görsel ve slogan uyumunun üst düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Ancak ilk bakışta hangi sorunun cevabını aradım biliyor musun?
"SAĞLIKLI BİR YAŞAMDA, ORGANİK TARIM'IN YERİ VE ÖNEMİ NEDİR?"
Yani "organik tarımla alakalı bir açıklama" aradı gözlerim.
Çünkü, "NEDEN ORGANİK TARIM?" sorusuna zaten "SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN" cevabı "şak" diye yapıştırılmış. Ama o "SAĞLIKLI YAŞAM NELERİ İÇERİR?" sorusu beynimde "fink attı" diyebilirim.
Nitekim spor yapılarak; alkol, sigara vs... gibi maddelerden uzak durularak da "SAĞLIKLI YAŞANABİLİR". Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Organik Tarım'la ilgili gerekli açıklamayı ekleseydin; "SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN" tümcesinin içinde barındırdığı ve asıl anlatılmak istenen "gelecek nesiller, toprak, su, hava, vs..." gibi olgular DAHA AÇIK, DAHA NET ve DAHA ETKİLİ bir şekilde vurgulanabilirdi diye düşünüyorum. Dolayısıyla "GERÇEKTEN, AMA GERÇEKTEN BAŞARILI BİR ÇALIŞMA OLMUŞ" diyebilecektim. Üzgünüm ama "aşırı sade" olmuş ve slogan havada kalmış ya da eksik kalmış.
Unutmadan söylemeliyim ki yazı karakteri seçiminde de biraz daha dikkatli davransan iyi olur gibime geldi.
Üçüncü çalışmanı dört gözle bekliyorum.
Tekrar başarılar, emeğine sağlık. Saygılarımla...