Sayın
Cahit Dülden Hoca'mın
https://www.grafikerler.net/ziraat-bankasinin-canta-ve-kredi-karti-tasarimlari-t30751p3.html daki yorumundan alıntıdır;
Tartışmalar bir yana bir iki ufak eleştiride benden.
Çalışmayı denge açısından irdeleyince: Ufuk çizgisinin altın kesit kuralına uygun olarak yerleştirilmesi bilinçli ve uygun bir yaklaşım, 3/1 de gökyüzü 3/2 de uçsuz bucaksız gibi uzanan tarla görünümü amaca uygun yerleştirilmiş. Egemenlik ilkesi yerinde ve uygun kullanılmış.
Renk açısından irdelenince: Kullanılan sıcak renk varyasyonları olumlu etki yapıyor. Dolayısıyla hasat, yani kazanç çağrışımı yapıyorlar. Çalışmada Denge unsuru olarak farklı renklere yer verilebilirdi diye düşünüyorum.
Çalışmanın tek handikapı ön planda gözüken yabani yulafların buğday tarlasından daha etkili olması. Biliyorsunuzki yabani yulaf zararlı bir ottur ve ekonomik bir değeri yoktur.
Tabii bu konuda size hak veriyorum, çünkü bir grafikerin herşeyi bilmesi düşünülemez.
Bunu bu kartları dağıttığınız çiftçiler çok iyi algılayacaktır. Umarım benim düşündüğüm gibi düşünmezler.
İyi Çalışmalar kolay gelsin.
-------------------------------------------------
başarılı bir çalışma eline sağlık
"yoSa" mantıklı şeyler yazmş
ama ben yine de piyasada bu kadar detaylı düşünülerek logo çizildiğini düşünmüyorum
ayrıca bu detayları anlayacak vatandaş sayısı üçü beşi geçmez
Syn. Cahit Gülden neler düşünmüş neler...
Çok haklısın
kopukhasan arkadaşım... Cahit Hoca'mda değinmiş zaten...Grafiker herşeyi bilmek zorunda değil...Ancak keşke bilsek, böylelikle daha kaliteli işler yapabilsek...
Unutmayalım ki bu sektörün nabzını bizler belirliyoruz...
Nekadar şiddetli atarsak ,kan okadar hızlı pompalanacaktır...