Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Şarap Kadehleri (Yeni)

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şarap Kadehleri

Wineglasses_by_Imperatore34.jpg

Program : Adobe Illustrator CS3 & Adobe Photoshop CS3

Daha önce ''Şarap Kadehleri'' isimli bir konu açmıştım.. Bu yeni çalışma da aynı çalışma üzerinde düzeltmeler yapıp yeniden şekillendirdiğim çalışmam.. Eski konunun üzerine bir ''düzeltme'' olarak koyacaktım, ancak o kadar fazla değişiklik yaptım ki birkaç ufak benzerliği haricinde aralarında pek benzerlik kalmadı. Bu yüzden ''Yeni Konu'' altında açmayı daha uygun gördüm..

Çalışmadaki tüm objeler Illustrator ve Photshop'ta yaptığım çizimler, herhangi bir görseli referans almadan hayalgücümle yapmaya çalıştım..

(Illustrator'de yaptığım vektörel objeler : Kadehler, Şarap şişesi, arkaplandaki istanbul manzarası.. ''Bu arada Istanbul manzarası bu çalışmadan çok önce yapmış olduğum bir vektörel çalışma.. Bu çalışmaya bir manzara olarak iyi gideceğini düşündüm'').
(Photoshop'ta yaptığım çizimler : Geriye kalan herşey :)... Masanın üzerinde ve perdelerde Pattern kullandım.. Perdelerdeki motifler de hazır Brush'lar, masa ve perdelerdeki gölgelendirmeleri de Burn Tool ile yaptım).

Umarım beğenirsiniz..

Saygılarımla..

:iloveyou:

Son düzenleme:

Benzer konular

superberdus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam gececi arkadaş. İlk yorum benden olsun. Çalışma kompozisyon olarak iyi. Fakat çok eksiği var. Kadehler ve şişe trace gibi duruyor. Onları baya bi elden geçirmen gerek. Son olarak reflection yapmak istiyorsan, yansıma diyelim, blur kullanmalısın. Yansımalar böylesi keskin olmaz. Bardakların dibine biraz daha gölge düşür ve masaya düşen diğer gölgeyide biraz blurla ve zemine yedir. Daha iyi olacakır. Nazicane fikirlerim bunlar. Tebrikler güzel çalışma.

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Selam gececi arkadaş. İlk yorum benden olsun. Çalışma kompozisyon olarak iyi. Fakat çok eksiği var. Kadehler ve şişe trace gibi duruyor. Onları baya bi elden geçirmen gerek. Son olarak reflection yapmak istiyorsan, yansıma diyelim, blur kullanmalısın. Yansımalar böylesi keskin olmaz. Bardakların dibine biraz daha gölge düşür ve masaya düşen diğer gölgeyide biraz blurla ve zemine yedir. Daha iyi olacakır. Nazicane fikirlerim bunlar. Tebrikler güzel çalışma.

Teşekkür ederim..

Kadehler ve şişe trace değiller. Trace asla kullanmam hiçbir çalışmamda.. Kadehleri ve şişeyi Illustrator'deki ''3D Revolve'' ile yaptım.. yapım aşamamı aşağıdaki görüntülerde paylaştım..

Güzel yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Tavsiyelerinizi not aldım, mutlaka uygulamayı deneyeceğim.

Saygılarımla..

3D_Revolve.JPG

Kadeh'in çizimi ve 3D Revolve Efekt penceresi ayarları..

3D_Revolve_Preview.JPG

3D Revolve Preview (Önizleme)

3D_Revolve_Expand.JPG

3D Revolve uyguladıktan sonra oluşan kadehin kabası.

3D_Revolve_Expanded.JPG

3D Revolve ile oluşturulmuş kadeh'in expand edilerek Anchor Point'lere ayrılması.

3D_Wineglass_Opacity.JPG

Kadehlerin kaba bölümlerinin düzeltilmiş hali (Kalın ayakları inceltilmiş şekilde vs., Kadeh'in içine şarap konulmuş hali ve hepsinin Opacity'sinin düşürülerek şeffaf görünüm verilmiş hali.

Kadehler_PSD.JPG

Kadehlere ve Şişeye Photoshop'ta birkaç filtre uyguladıktan sonra yakalanan cam görüntüsü..

Son düzenleme:

superberdus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gördüğüm öncelikli hata "more options" panelini aç. Orada en alttaki seçeneği kırılmalar yok olana kadar arttır. Bled Steps.

Bled Steps. X,y,Z segmentlerini yani polygon sayılarını arttırmaya yarar. Buda çalışmadaki kırılmalarını önler. Başarılar. Güzel olmuş.

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Gördüğüm öncelikli hata "more options" panelini aç. Orada en alttaki seçeneği kırılmalar yok olana kadar arttır. Bled Steps.

Bled Steps. X,y,Z segmentlerini yani polygon sayılarını arttırmaya yarar. Buda çalışmadaki kırılmalarını önler. Başarılar. Güzel olmuş.

Çok teşekkürler..