Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Şarap Kadehleri

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şarap Kadehleri

Wineglasses_by_Imperatore34.jpg

Program : Adobe Illustrator CS3 ( Vektörel Objeler : Kadehler, masa, pencere, istanbul manzarasının tamamı, şişe, şarap)

Bunlar haricindeki herşey Photoshop'ta çalıştığım pixel bazlı çizimler ve boyamalar..

El hariç çalışmadaki herşey hayalgücü ürünüdür. Hiçbiryerden görüntü alıp üzerinden geçmedim. Sadece El'i bir görüntüyü referans alarak üzerinden boyama yaparak yaptım. El'i boyarken biraz zorlandım.. o yüzden elin yüzeyindeki birçok kırık görünen yerin üzerine blur uyguladım.. Biraz flu oldu ama zamanla daha iyisini yapacağım inş.

Umarım beğenirsiniz..

Benzer konular

superclarkie

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hımm. hayalden kesinlikle çalışma derim ..herşey obje yapışmış fona bütünlük yok önce kağıt üstünde çalış karakalemle gözlem yap..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yineliyorum..Arabalarda uyguladığın profesyonel duruşların, mesh, gradient uygulamaların genel çizimlerde oturmamış durumda..
Ama daha çok çalışmayla gerçekten güzel işler çıkacak eminim..Kolay gelsin..

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
hımm. hayalden kesinlikle çalışma derim ..herşey obje yapışmış fona bütünlük yok önce kağıt üstünde çalış karakalemle gözlem yap..

Yineliyorum..Arabalarda uyguladığın profesyonel duruşların, mesh, gradient uygulamaların genel çizimlerde oturmamış durumda..
Ama daha çok çalışmayla gerçekten güzel işler çıkacak eminim..Kolay gelsin..

Evet, aslında bu tarz çalışmalar yapmadan önce kağıda önce eskiz çizip öyle yaparım. Ama bu çalışmayı yapmak bir anda aklıma geldi. Illustrator'u açtım. Ne çizeyim acaba diye düşünürken Pen tool'u aldım elime. Ufak bir şekil çizdim.. sonra dedim ki bu şekil sanki kadeh'e benzedi ya :) Hemen 3D Revolve özelliği ile çizdiğim objeyi otomatik olarak 3 Boyuta döndürdüm. Kesinlikle kadeh'e benziyordu.. :D Sonra dedim ki; ben buna en iyisi birde şarap şişesi çizeyim. Kadehe şarap dökülüyormuş gibi olsun, ama kadehin kenarlarına da dökülsün ki kadeh bulaşsın. Sonra tek kadeh yeterli değil, bir kadeh daha alayım yanına dedim, belki özel bir akşamdır, iki sevgili buluşup birşeyler içeceklerdir.. :) Sonra bu vektörleri Photoshop'a attım ve üzerlerinde birkaç filtre uyguladım tam cam görüntüsü elde edene kadar. Daha sonra içimden dedim ki, neden bir de güzel bir masaya oturtup, karşısına da istanbul manzaralı bir pencere yapmıyorum? Daha romantik olmaz mı?... dedim.. Öyle düşüne düşüne kafadan eklemeler yaptım. Tamamen can sıkıntısı ürünü yani :D

Bu arada creedwar, çalışmada mesh yok kesinlikle. Hatta Illustrator'de basit olarak çizip, çoğu efekti Photoshop'ta uyguladım. Photoshop'ta Illustrator'deki kadar iyi değilim çizim ve boyama konusunda çünkü çizimleri hep Illustrator'de yaparım. Ama birkaç pratikle daha güzel çalışmalar çıkartacağım inşallah dediğin gibi..

Yorumlar için teşekkürler... ;)

Altta Illustrator'den Photoshop'a çalışma aşamamı koydum. Bir fikir vermesi açısından..
Çalışma aşamasını buraya koymak için çalışmada yaptığım bazı hamleleri geri alarak screenshot aldım. Bu yüzden sonradan çizdiğim bazı objeler önceden çizilmiş gibi görünebilir. Mesela Şişe.. Onu kadehlerden sonra yaptım. Kadehler daha yok iken şişe fikri henüz yoktu :).. Ama çalışma aşamasını kadehlere yaptığım hamleleri göstermek açısından onların kayıtlı ilk çizimleri üzerinden gösterdim. diğer objeleri de örnekleyip göstermeye gerek duymadım çünkü çalışma mantaliteleri aynı..

3D_Revolve.JPG

Resim 01: Basit, yarım kadehe benzeyen çalışmamı 3D revolve edilmemiş hali :)

3D_Revolve_Preview.JPG

Resim 02: 3D Revolve penceresini açıp ayar yaparak önce preview (önizleme) alıp çizilen objeye ''Kadeh'' tanımlaması yaptığımız an.. :)

3D_Revolve_Expand.JPG

Resim 03: 3D Revolve efektini uyguladıktan sonra oluşan basit, kartonsu kadehin ilk hali..

3D_Revolve_Expanded.JPG

Resim 04: 3D Revolve uyguladıktan sonra ''Expand Apperiance'' komutu ile kadehi expand ediyoruz ve o da bu şekilde Anchor Point'lere ayrılıyor.

3D_Wineglass_Opacity.JPG

Resim 05: Kadehimizin içine şarap yaptıktan sonra kadehlerin ve şarabın Opacity'sini kısıyoruz ve kadehlerin kalın, kaba ayaklarını inceltiyoruz..

Kadehler_PSD.JPG

Resim 06: Çalışmayı Photoshop'a aktardıktan sonra yapılan filtreleme ve effect işlemleri sonucunda kadehlerimizin aldığı son hal..

Wineglasses_by_Imperatore34.jpg

Resim 07: Çalışmanın kısmen bitmiş hâl'i.

Not: Sadece el görüntüsünü dışarıdan referans alarak boyadım. El ile uğraşmak istemedim.. Onun haricindeki tüm çalışma hayalgücü. Pencerenin arkasındaki Istanbul manzarası da benim daha önceki vektörlerimden biri.

cisil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bardaklar şarap şişesi dışardaki manzara gayet hoş olmuş bence ama diğerleriyle uyumsuz masayı eli pencere kenarını perdeyide onlarla uyumlu çizseydim çok daha hoş oludu kanımca :)

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
bardaklar şarap şişesi dışardaki manzara gayet hoş olmuş bence ama diğerleriyle uyumsuz masayı eli pencere kenarını perdeyide onlarla uyumlu çizseydim çok daha hoş oludu kanımca :)

Üzerinden tekrar geçip yeni halini de paylaşacağım İnşallah. Bulduğunuz hataları ve tavsiyelerinizi not alıyorum.. Teşekkür ederim..

bilgilknur

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar gerekli yerlere dikkat çekmişler,bu konuda sen zaten gerekli düzenlemeleri yapacaksındır.Bende kadeh çizmiştim ama bence buradakiler daha iyi olmuş:)Bunun dışında seni farklı çalışmalarla görmek güzel eminim en az araba çizimlerin kadar iyi olucak bun tarz çizimlerinde.Başarılar dilerim.

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
hatalar söylenmiş zaten düzelttiğin zaman gayet güzel olur eline sağlık