Neler yeni

Sayfa boyutlarını ayarlama

gayzer

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Corelde mesela gazete tasarlayacağız ya da A4 kağıdı boyutunda bir çalışma yapacağız boyutu ne kadar olacak kenar boşluğu ne kadar olacak bu gibi ayrıntılarda sürekli takılıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar Corelde mesela gazete tasarlayacağız ya da A4 kağıdı boyutunda bir çalışma yapacağız boyutu ne kadar olacak kenar boşluğu ne kadar olacak bu gibi ayrıntılarda sürekli takılıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

kenar boşluğu bıçak ayarlara göre yapaksınız (5mm dan - 1,5 cm kadar ölçü olabilir) baskıya vereceğiniz yere bıçak ilgili bilgi almalısınız...

Gazete tasarımı A3 ölçüsünden başlıyor (çift sayfa)

A4 kağıdı boyutunda bir çalışma yapacağız boyutu ne kadar olacak

ne yapmak istiyorsunuz bağılı

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle.. Corel Draw programını hiç kurcaladınızmı diye sormak istiyorum?...

Hazır kağıt ölcülerinin bir kısmı zaten mevcuttur:

aaaah.jpg

Şimdi gelelim kenar boşluklarına:

Eğer hiç baskıya iş göndermediyseniz mutlaka matbacınız ile konuşup gerekli bilgileri almanız gerekir, sorduğunuz yada öğrenmeye çalıştığınız şey basit bir iş değildir en az mühendislik kadar bilgi ve tecrübe gerektirir..

Aşağıdaki işin özellikleri ile ilgili maddler bir kombinasyondur bu kombinasyona göre bir çok şey değişir.. (Kenar boşluklarıda dahil)

İşin Ölçüsü
Sayfa Sayısı
Tasarım
Tabaka Kağıt Ölçüsü
Basılacak Makina
Montaj şekli
Kırım ve Dikiş
Ciltleme v.b

Bu bilgilerin tamamını bilmeden bir işi matbaaya götürmek akıllıca olmayacaktır.

Ama yok Sadece kenar boşluğu derseniz. 3-5 mm arası uygundur.

begumelif

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım birde çalışmanı yaptığın zaman lens - fountain kullanırsan mutalaka bitmaps yap standarr 340 iyi birde çalışmanın kenarlarından -15 mm boşluk bırakırsan yeterli olur eğer çok resim kullanıyorsan hemen sayfanın boş yerinde sağ tuş yap orda document info var burdan resimlerinin rgb mi cmyk mı olduğunu görebilirsin kullandığın efektleri görebilirsin sana iyi çalışmalar :)

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım birde çalışmanı yaptığın zaman lens - fountain kullanırsan mutalaka bitmaps yap standarr 340 iyi birde çalışmanın kenarlarından -15 mm boşluk bırakırsan yeterli olur eğer çok resim kullanıyorsan hemen sayfanın boş yerinde sağ tuş yap orda document info var burdan resimlerinin rgb mi cmyk mı olduğunu görebilirsin kullandığın efektleri görebilirsin sana iyi çalışmalar :)

Bunlar konuyla ilgili değil ama fazla bilgi göz çıkarmaz.. Fakat yanlış bilgi göz değil çok şey çıkarır.. Aman dikkat.. "15 mm boşluk" demişsiniz... tasarımı nereye yapacağız.. Taşırma payı farklı şeydir, yazı alanı diye bilenen işin kenarlarına olan boşuklar farklıdır..