Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

seagate freeagent go 2,5" harici harddisk sorun

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar,

daha önce aynı makinada çalışan seagate freeagent go 2,5" 160 gb harici harddiski asus p5gd2-x anakarttaki usblere ve kasa üzerindeki usb lere taktığım zaman çalışmıyor artık. harddisk üzerindeki lamba yanıyor, disk dönüyor, ama bir türlü tanımıyor. diskten sabit aralıklarla tıkırt tıkırt sesi geliyor. biosu güncelledim, makinayı formatladım ama nafile. aynı usb lere flashdisk vs. usb cihaz taktığım zaman çalışıyor. harddiski başka makinaya taktığım zaman sorunsuz çalışıyor. varmı bi çözümü olan.

teşekkürler

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
harddisk üzerindeki lamba yanıyor, disk dönüyor, ama bir türlü tanımıyor. diskten sabit aralıklarla tıkırt tıkırt sesi geliyor.

Şikayetlerinin aynısını geçen sene aldığım aynı marka harddiskte yaşamıştım ve değiştirmiştim.

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şikayetlerinin aynısını geçen sene aldığım aynı marka harddiskte yaşamıştım ve değiştirmiştim.

peki başka makinada çalışıyormuydu? şunun için soruyorum. harddiski gönderdik diyelim adamlar makinada test edecek e bu çalışıyo deyip geri gönderecek diye düşünüyorum.

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
peki başka makinada çalışıyormuydu? şunun için soruyorum. harddiski gönderdik diyelim adamlar makinada test edecek e bu çalışıyo deyip geri gönderecek diye düşünüyorum.

Ben aldıktan 1 hafta sonra hemen değiştirmiştim. Vatan bilgisayar topkapıdan almıştım. Faturalarımı evrakları alıp komple geri götürmüştüm.

Başka makinada görünmüştü ama biraz problem gibiydi, kopyalama felan yaparken sorunlu gibiydi. Ama benim bilgisayar görmüyordu ki onun için değiştirdim.

Bilgisayarım görmüyor demiştim bir sorun çıkmadı geri alıp başka marka bişey aldım. Daha sonra aldığım harddisk sorun olmadan çalışmıştı.

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
deneyelim bakalım şansımızı. teşekkürler

Hepyek

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir şey değil kolay gelsin :D

Julio

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorunu 200GB ı dolu 250GB lık diskinde yaşıyorum. teknik servis arızalı diski alıp sıfır disk verdi. bilgiler de uçtu. gerçi ben eski diski geri istedim ve aldım o ayrı. şimdi dataları kurtarmanın yollarını arıyorum.

TechStore

🌱Yeni Üye🌱
bu tıkırt tıkırt sesine kafa atma deniyor. garanti süresi dolmadıysa gonder KESINLIKLE yenisi gelir. bilgilerim önemli, uçmasınlar diyosan.. işte orası biraz sıkıntılı.. öncelikle birebir aynısından bulup boardi değiştireceksin.. sonra microsoft işletim sistemleri uzerınde calışan bir kac recovery programı var onlarla şansını dene.. olmazsa linux uzerinde cok daha saglamları var. boardı değiştirmeden de linux uzerinde şansını deneyebilirsin fakat linux bilginin ne oldugunu bilmediğim için tavsiye veremiyorum...
ama eğer bilgiler cok fazla önemli değilse saniye bile bekletme aldıgın yere götür hdd i..
kolay gelsin