Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

şeffaflık efekti ??

krallls

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşar benim sorum cs4 kullanıyorum elimdeki bir resmin ortasına bir halka çizecem o çizdiğim halkanın dışına doğru bir şeffaflık gelerek kaybolacak yani bir hatıra fotosu gibi ortadaki resim sabit duracak dışarıya doğru geri kalan tüm alan yavaşça şeffaflaşıp kaybolacak bunu nasıl yapabilirim?
aynı işlemi farlı şekillerde de uygulamak istiyorum ama gradien tool kullanır gibi, şeffaflık veremedim ne yapmalıyım.

Benzer konular

umitulgen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.umitulgen.com

Yapmak istediğin bu ise çok kolay; Açtığın resme yeni bir layer ekle, eklediğin layere bi renk ver, seçim aracı ile resimden çıkartmak istediğin alanı seç daha sonra Select-Modify-Feather de (Ctrl+Alt+D) çıkan menüde radius değerini resmin çözünürlüğüne göre ayarla yüksek bi değerde olmasına özen gösterki köşelere doğru daha saydam bi şekilde geçsin. işine yarar umarım.

krallls

🌱Yeni Üye🌱
evet istediğim efekt bu ama sanırım bir yeri eksik yapıyorum sonradan eklediğim layerı tam olarak nasıl kullanacağım 2. layer ı siyah yapıtığımda ana resim görünmüyor layer kısmından alt ana layer ı seçip Select-Modify-Feather de (Ctrl+Alt+D) yolunu izliyorum ama sadece oluşturduğum seçim alanının boyutu küçülüyor nerede hata yapıyorum :(

umitulgen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.umitulgen.com
evet istediğim efekt bu ama sanırım bir yeri eksik yapıyorum sonradan eklediğim layerı tam olarak nasıl kullanacağım 2. layer ı siyah yapıtığımda ana resim görünmüyor layer kısmından alt ana layer ı seçip Select-Modify-Feather de (Ctrl+Alt+D) yolunu izliyorum ama sadece oluşturduğum seçim alanının boyutu küçülüyor nerede hata yapıyorum :(

2. layer doğal olarak renk ile kapladığın için tabiki siyah olacak. Sen Yuvarlak seçim yaptıktan sonra "Ctrl+Alt+D" uygula sonra (yüksek bi değerle dene) direk "del" tuşuna bas göreceksin ki alttaki resim ortaya çıkacak saydam bi şekilde örnekte yaptığım resim gibi. İyi çalışmalar

krallls

🌱Yeni Üye🌱
2. layer doğal olarak renk ile kapladığın için tabiki siyah olacak. Sen Yuvarlak seçim yaptıktan sonra "Ctrl+Alt+D" uygula sonra (yüksek bi değerle dene) direk "del" tuşuna bas göreceksin ki alttaki resim ortaya çıkacak saydam bi şekilde örnekte yaptığım resim gibi. İyi çalışmalar

evet dediğiniz gibi yaptım oldu teşekkür ederim yanlız CS4 te tuş kombinasyonu biraz farklı ya menüden ya da Shift+F6 tuşu ile bu işlemi yapmamız gerekiyor

seckwotr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
alternatif bir fikir...

Siyah ekranı bir üst pencerede ac
secim aracından daire olanı sec/feather 25% yap ve o secilin alanı kes
böylece alltaki katman güzelcene gözüksün