Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Semih Ertürk Deneme Afiş Çalışmam

venzelosali

🌱Yeni Üye🌱
cgkrq.png

Deneme afiş çalışmam nasıl olmuş abi ve ablalarım?
(Boyutu biraz büyük oldu galiba) :S

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ne nasıl olmuş? Pek anlayamadım doğrusu. Bir arkaplan resmi, yan tarafa (belki) kendi resminiz ve yazılar. Yazılarda bir özellik yok, resimde bir özellik yok, kendi resminizle arkaplan resmini nasıl eşit boyuta getirmişim? Yazıları nasıl yazmışım diye sorarsan süper olmuş. Bu afiş çalışması için çok zayıf ki çalışma bile diyemiyorum çalışma için bile çok zayıf olmuş. Anladığım kadarıyla yeni başlıyorsun ve denemeler yapıyorsun o zaman şu şeklde devam et mesela kendi resmini dekupe et ve arkaplanla birleştir yazıları daha gösterişli hale getir sonra tekrar bakalım. Kolay gelsin ...

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence de calismamalisiniz!

venzelosali

🌱Yeni Üye🌱
Ne nasıl olmuş? Pek anlayamadım doğrusu. Bir arkaplan resmi, yan tarafa (belki) kendi resminiz ve yazılar. Yazılarda bir özellik yok, resimde bir özellik yok, kendi resminizle arkaplan resmini nasıl eşit boyuta getirmişim? Yazıları nasıl yazmışım diye sorarsan süper olmuş. Bu afiş çalışması için çok zayıf ki çalışma bile diyemiyorum çalışma için bile çok zayıf olmuş. Anladığım kadarıyla yeni başlıyorsun ve denemeler yapıyorsun o zaman şu şeklde devam et mesela kendi resmini dekupe et ve arkaplanla birleştir yazıları daha gösterişli hale getir sonra tekrar bakalım. Kolay gelsin ...

Haklısınız yeni başladım. Ayrıca resimdekide ben değilim herneyse, resme texture eklemiştim ama abartılı olmasın diye kaldırdım(yazılarada aynı şekilde)

bu texture kullanılmış hali:
cgkrk.png

5million

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dostum yanlış anlama ama eğer böyle devam edeceksen yada şu yaptığını beğeniyorsan bırak bu işi yapma başka işlere yönel

venzelosali

🌱Yeni Üye🌱
dostum yanlış anlama ama eğer böyle devam edeceksen yada şu yaptığını beğeniyorsan bırak bu işi yapma başka işlere yönel

sende kusura bakmada ilk yaptığın afişle son yaptığın afiş arasında bir fark görmüyosan asıl sen bırak bu işi..

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
ISIK yok :nerd:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşın şevkini kırmakla bir yere varamazsınız, mesleği öğrenci belli ki daha yaşı da küçük ve öğrenmeye çalışıyor. Yaptığı afişten ziyede belkide program özelliklerini tanımaya çalışıyordur ki yaptığı şey ticari bir şey olmadığına göre iyi-kötü olmasının daçok fazla bir önemi yok...
Textureler bu resme gitmemiş belki de yanlış texture kullanmışsın ama texture kullanmayı boşver dediğim gibi resmi dekupe et ve zeminle birleştir o zaman bakalım ...

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaþýn þevkini kýrmakla bir yere varamazsýnýz, mesleði öðrenci belli ki daha yaþý da küçük ve öðrenmeye çalýþýyor. Yaptýðý afiþten ziyede belkide program özelliklerini tanýmaya çalýþýyordur ki yaptýðý þey ticari bir þey olmadýðýna göre iyi-kötü olmasýnýn daçok fazla bir önemi yok...
Textureler bu resme gitmemiþ belki de yanlýþ texture kullanmýþsýn ama texture kullanmayý boþver dediðim gibi resmi dekupe et ve zeminle birleþtir o zaman bakalým ...

Zamaninda cok cabaladik;

Amac bir curuk elma daha cikmasin!

Kisilere birseyler ogretmeye calismak ulvi bir caba ama herkes kabi kadar alir. Herkes bu meslegi yapmak zorunda degil. Bu meslek o kadar kolay degil olmamali..

Bu isi meslek haline donusturdugunuz andan itibaren sorumluluklariniz var ve bu cabalarin bir sonraki adimi ucuzcu grafikerlik!

Az sonra verecegim linkteki gibi arkadaslarla dolu bu site.

https://www.grafikerler.net/grafikerlige-ilk-adimi-attim-t108798.html

https://www.grafikerler.net/ozkan-graphic-designer-logo-tasarimim-t117376.html

Ayrica iki dekupe bir programla olmaz bu isler. Bakin neler lazim;

https://www.grafikerler.net/kurumsa...rla-yapabilirim-turkiye-geneli-t115229p2.html

Yetenek ehil gozlerin gorebildigi bir ozelliktir.

Son olarak soylenen tum bu sozler aslinda ona iyiliktir.
O kadar azimli ise yapacagini yapacaktir.

Rhapsody34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu ciddi problem evet heveslenmek özenmek güzel amatör iseniz kendinize birşeyler yapın...

Grafikerlik denen meslek font bulmak üstüne renk katmak efenim bunu fonta otutturmak değil..

Bu iş bir alt yapı gerektirir Nedir bu alt yapı..

Afiş sadece internette yayınlanacak Ufak çaptaki resimler değil.. Ben 100 m uzunluğa bu resmi uyguluyorum ve elime bizim " GRAFİKER " çalışmayı yaptı getireceğiz diyen o kadar çok çalışma geliyorki.. İşi imal etmemden daha uzun zamanımı alıyor bu tür acemice yapılan işler yüzüne bizim işlerimizde acemice oluyor.. Ben 12 senedir Reklamcıyım Tasarımla içli dışlıyım istanbulda 1.000 taneden fazla tasarımım rahat vardır..

Ama ben hala GRAFİKER değilim...

Bu işi meslek edinecekseniz bu iş sadece bilgisayar başında bitmez.. Hazırladığınız şeyin imalatınıda bilmelisiniz.. Matbaa da kullanıcaksa matbaa nın alt yapısını bilceksin Açık havada kullanılacaksa Reklamcılığın alt yapısını bileceksin.. Aksi takdirde hep işlerimiz kalitesiz olur müşterilerimizi memnun edemeyiz.. Sonuç olarak para kazanamayız...

Ben firmama gelen matbaa sal işleri direk hiç işin mahiyetine bakmadan tanıdığım matbaa lara dağıtırım.. o benim işim değil.. O benim işimi ben onun işini yaparsak kimse bu işten gelir elde edemez.

Sabırla okuyanlar haklarını helal etsin biraz uzun oldu :)

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Söylediklerinizde haklılık payınız mutlaka var ama eğlencelik çalışmalarla ciddi anlamda "grafikerlik" arasındaki farkı da anlamak lazım. Vatandaş öğrenci heveslenmiş denemiş bundan grafiker olacağı sonucu mu çıkar? İlk denemeler olduğu için pek iyi değil bu da O'nun kötü bir grafiker olacağı anlamına mı gelir? Grafiker olmakla bir programı kurcalamak arasında fark var kurcalamış bakmış denemiş bu kötü bir şey değil ... (Afiş denemesi demiş ortada "afiş" sayılabilecek bir çalışma yok grafikerim deseydi afiş nedir en baştan tartışırdık)

kaosriyate

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ve şöyle dedi zaman

" bana bırak " :)
zamanla adamım

selimbabat

🏆Pro Tasarımcı🏆
Grafik tasarımcılık merdivenlerinin ilkindesin arkadaşım.
Önemli olan; bir işi yapmayı istiyorsan, ilk adımı atmaktır.
Sen de bunu yapmışsın. Başarılar diliyorum.
İnsan istediği zaman yapamayacağı şey yoktur.
Çeşitli iğneleyici, hatta sana aşağılayıcı gibi gelen eleştirilere maruz kalabilirsin.
Bu sadece bizim değil, diğer meslek gruplarında çalışan çoğu kişinin karşılaştığı bir durum
Bizim o kriz anını avantaja çevirmek ve her yokuştan sonra daha hızlı inmeliyiz rampayı.
Bırak yoluna dil uzatanlar, tozunda kaybolsun...
İyi çalışmalar.

Yorumum yanlış anlaşılmasın. Diğer yorumlara bir gönderi niteliğinde değerlendirilmesin arkadaşlar. Sonuçta herkes kendi birikimini paylaşarak gelişime katkı sağlıyor. Ben de bunu yapıyorum.

Rhapsody34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
burda yazılanlar O' na nasihat olmalıdır alınma gücenme kırılma olmamalı.

5million

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla kimse kusura bakmasın öyle kimseye acıyıp olumlu yorum yapacak halim yok olmamış işte olmamışsa olmamıştır gözünüzü seveyim biraz avrupalıların yaptıkları tasarımlara bi bakın yani şu nedir ya böyle göz yumarak biyere varamazsınız arkadaşıda yanlış yönlendirmeyin yok basamağın başında filan geçin bunları bu arkadaş bu işte başarılı olamaz bu açık ve net olarak gözüküyor niye zorluyorsunuz hala anlamıyorum arkadaşım dost acı söyler biraz dene baktın hala aynısın bırak hoby olarak yapıcaksan yine yap ama kendini kandırma yol yakınken kendini farklı işlerde dene...

Mayiisa

🌱Yeni Üye🌱
bilgisayarından photoshopu sil karşim sen.

@l!

🏆Pro Tasarımcı🏆
ayrılığın ertesi denmiş de yandaki bakışınız hiçte ayrılmış bi havada değil ;)