Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Serbest Çalışmam

serhatkaya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
serbestson1nb6.jpg

serbestcalismamson5646jb4.jpg

Merhaba Arkadaşlar. Bunlar benim ilk afiş çalışmalarım. eleştrilerinizi değerlendireceğim.teşekkürler.

Benzer konular

eolosss

🌱Yeni Üye🌱
akin elektronik afişi gayet hoş görünüyo ama iki çalşmaında ortak özelligi kalabalık ve göz yorucu olması.İyi calışmalar

akinwebtasarim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bende eolosss a katılıyorum afişlerin çok kalabalık gözüküyo.ama yinede hoş çalışmalar emeğine sağlık.

serhatkaya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkür ederim arkadaşlar eleştrileriniz için. ilk çalışmalarım. sizlerle geliştireceğim.

Basaru

🌱Yeni Üye🌱
Çok kalabalık, gereksiz detaylarla dolup taşmış çalışmalar. Okunaksız fontlar kullanılmış, sanki okunması istenmiyor da sadece süslenmek için dekoratif amaçlı kullanılmış gibi duruyorlar. Yazılar arasında punto vs. bakımından bir hiyerarşi yok. İkinci çalışmada o kadar renge gerek var mıydı acaba?

GRAFF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
2. çalısman goze daha ıyı gorunuyor sloganı begendım yanlız gorsel kullanımın yanlıs dekupelere daha cok ozen gostermelısın

serhatkaya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eleştrileriniz için tekrar çok teşekkür ederim. gelişim bir süreçtir.bunuda sizlerin eleştrilerinizle atlatacağıma inanıyorum. bu arada programları kullanmaya başlayalı yaklaşık 5 ay oluyor. inşallah zamanla çok daha iyi olacaktır.

sTuGcU

🌱Yeni Üye🌱
Çalışmaların güzel arkadaşım, yalnız elektronik afişindeki renk durgunluklarının göze çarpması hoş değil ama tasarım olarak hoş duruyor. Umarım ileride daha başarılı olacaktır.

Bir de rica etsem ilk afişteki "bu konserler kaçmaz" yazısınını fontunu paylaşabilir misin?

Kolay gelsin..

serhatkaya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çalışmaların güzel arkadaşım, yalnız elektronik afişindeki renk durgunluklarının göze çarpması hoş değil ama tasarım olarak hoş duruyor. Umarım ileride daha başarılı olacaktır.

Bir de rica etsem ilk afişteki "bu konserler kaçmaz" yazısınını fontunu paylaşabilir misin?

Kolay gelsin..

yorumun için teşekkür ederim. yazı fontunun adı ( Bleeding Cowboys ) bulabileceğin bir font bulamazsan haber verirsen eklerim. ok.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın serhat ,
Çalışmalarınızda azimli ve bu işi öğrenmek için meraklı gözlerle işlerinizi yaptığınız gözüküyor. Ancak çalışmalarınızda yaptığınız temel ve büyük hatalar gözüme çarparak rahatsız ediyor.
Bence biraz araştırıp öğrenirseniz bu işi daha iyi yapacaksınız.
Mesela neleri araştırmam gerekiyor derseniz ?
Renk uyumu .
Oran orantı.
Espas nedir ?
Tipografi nedir?
Font seçimi ?
Cmyk bilgisi ?
RGB bilgisi ?
Hangi çalışmada hangi renk tonunu kullanırsam baskı sonrasında daha olumlu sonuçları alabilirim?
Photoshop efektlerini nerede kullanmalıyız ?
Sade lik nedir ?

Bu konuların üstünde durursanız kendinizdeki gelişimi çok kısa bir sürede olmasa ilerliyen zamanlarda fark ediceksiniz...

Gelelim ayrı bir konuya çalışmalarınızda kullanmış olduğunuz görsellerin kaliteleri işlenişleri digital manipülasyona giren bir kaç ayar ve digital fotoğraf işlenişleri hakkında biraz daha bilgi edinmeniz gerekiyor gözüktüğü üzere.
Bunlar nelerdir ?
Montaj nedir ?
Dekupe nedir?
Fotoğraf kalitesi nedir?
DPI nedir ?
Megapixel nedir ?
Flash oran orantı ışık ayarları nedir?
Kadraj nedir?
Hangi fotoğrafı hangi şekillde kullanırsak ürün daha çok kendisini gösterir ?.

Bizlerin üyelerimize bunları defalarca gösterdiğimizi, forum sayfalarını takip ederseniz göreceksiniz.

Bunları nereden öğrenebilirim demeyin sakın çünkü biz hep bu konulardan bahsediyoruz. Çalışmalarınıza yapılan yorumları asla kötü olarak algılamayın çünkü camiaa mızın ucu bucağı yok, konu grafik tasarım olduğunda.

Yazdıklarımı yanlış anlamayıp olumlu ve yapıcı bir eleştiri olarak algılarsanız sevinirim çünkü niyetim bu=).

Saygılarımla

BlacK_HaZe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilk afiş nispeten iyi olmuş ama akın elektronik afişi çok basit duruyor..renk uyumları çok kötü olmuş..renk uyumlarına dikkat etmelisin..ayrıca yapıştırdığın resimlerin çözünürlükleri resimle orantılı değil..afiş büyüdükçe çözünürlük aşırı derecede bozuluyor..ama azmin elinden bir şey kurtulmaz..emeğin için teşekkürler..

serhatkaya

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sayın serhat ,
Çalışmalarınızda azimli ve bu işi öğrenmek için meraklı gözlerle işlerinizi yaptığınız gözüküyor. Ancak çalışmalarınızda yaptığınız temel ve büyük hatalar gözüme çarparak rahatsız ediyor.
Bence biraz araştırıp öğrenirseniz bu işi daha iyi yapacaksınız.
Mesela neleri araştırmam gerekiyor derseniz ?
Renk uyumu .
Oran orantı.
Espas nedir ?
Tipografi nedir?
Font seçimi ?
Cmyk bilgisi ?
RGB bilgisi ?
Hangi çalışmada hangi renk tonunu kullanırsam baskı sonrasında daha olumlu sonuçları alabilirim?
Photoshop efektlerini nerede kullanmalıyız ?
Sade lik nedir ?

Bu konuların üstünde durursanız kendinizdeki gelişimi çok kısa bir sürede olmasa ilerliyen zamanlarda fark ediceksiniz...

Gelelim ayrı bir konuya çalışmalarınızda kullanmış olduğunuz görsellerin kaliteleri işlenişleri digital manipülasyona giren bir kaç ayar ve digital fotoğraf işlenişleri hakkında biraz daha bilgi edinmeniz gerekiyor gözüktüğü üzere.
Bunlar nelerdir ?
Montaj nedir ?
Dekupe nedir?
Fotoğraf kalitesi nedir?
DPI nedir ?
Megapixel nedir ?
Flash oran orantı ışık ayarları nedir?
Kadraj nedir?
Hangi fotoğrafı hangi şekillde kullanırsak ürün daha çok kendisini gösterir ?.

Bizlerin üyelerimize bunları defalarca gösterdiğimizi, forum sayfalarını takip ederseniz göreceksiniz.

Bunları nereden öğrenebilirim demeyin sakın çünkü biz hep bu konulardan bahsediyoruz. Çalışmalarınıza yapılan yorumları asla kötü olarak algılamayın çünkü camiaa mızın ucu bucağı yok, konu grafik tasarım olduğunda.

Yazdıklarımı yanlış anlamayıp olumlu ve yapıcı bir eleştiri olarak algılarsanız sevinirim çünkü niyetim bu=).

Saygılarımla

yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. söyledikleriniz tamamen doğru katılıyorum size. çok kısa zamandır bu işle uğraşıyorum ve severek yapmaya çalışıyorum. yaklaşık olarak 5 ay oldu photoshop kullanalı. tabiiki bu süre içerisinde bahsettiğiniz konular hakkındada bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. burada eleştri toplamamdaki asıl amacım serbest çalışmalarımla ne derece ilerleme kaydettiğimdir. yapıcı eleştrileriniz için çok teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

ilk afiş nispeten iyi olmuş ama akın elektronik afişi çok basit duruyor..renk uyumları çok kötü olmuş..renk uyumlarına dikkat etmelisin..ayrıca yapıştırdığın resimlerin çözünürlükleri resimle orantılı değil..afiş büyüdükçe çözünürlük aşırı derecede bozuluyor..ama azmin elinden bir şey kurtulmaz..emeğin için teşekkürler..

bende zaman ayırıp yapıcı yorumların için çok teşekkür ederim.eleştrilerinizi dikkate alacağım. :)

ikisde iyi amam ilk çallışma çok kalabalık

kısada olsa yorumun için çok teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi: