Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Serigrafi etiket yardım.

cnuke

🌱Yeni Üye🌱
Opak etikete flexi baskı yaptırıyorum yanlız bazı problemler var.

1) Özellikle yabancı firmalara ait opak etiketlerde gördüğüm grafiğin arkasında 100% mat beyaz varken flexi baskıda hala yarı şeffaf beyaz oluyor buda renk canlılığını düşürüyor

2) Yine bazı opak etiketlerde , baskı etiketin üzerine kabartma gibi basılmış oluyor. Parmağınızla hissedebiliyorsunuz.

Bana serigrafi etiket dediler ama fazla bilgi alamadım.

Etikete serigrafi baskı nedir? kaç tram baskı yapar? maliyetleri flexi baskıya göre nasıldır? rulo etiket serigrafi olurmu? ve İstanbulda bu tür baskı yapan iyi bir firma tavsiye edebilirmisiniz?

Teşekkürler.

tasagraf

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tasagraf.com
Aslında serigrafide opak derken bazen şeffaf malzeme anlaşılıyor bu hala karışabiliyor.

Serigrafide etiket bastıracaksan; kısaca şöyle söyleyim. Tek renk veya çok renkli oturtmalı işlerde tram değerlerinin yüksek olması gerekmez. Çalışmayı hazırladığın herhangi bir boyutta basabilirsin. Fakat basit bir referans ölçü veriyim ben sana ona göre sen gerisini hesapla; serigrafide etikete, kağıda vb boyayı fazla emmeyecek zeminlere baskı yaparken 1,5 punto kalınlığın altındaki çizgiler ve değerler zor çıkar. 1,5 punto ve üstü rahat çıkar. Punto derken yazı puntosu anlama :) çizgi kalınlığından bahsediyorum. Tabi baskıda kullanılan ipeğin numarası, ipeğin pozlanma süresi ve kullanılan raglenin sertmi yumuşakmı olduğuda ince veya tramlı işlerin temiz çıkmasını etkiler. Sadece trigromi baskıda tramları biraz büyük film almak gerekiyor.

Bu anlattıklarım biraz fikir vermiştir sana. İyi çalışmalar