Sigaranın bazı yerlerde yasaklanmasının bence makul hiç bir sebebi yok... neymiş efendim sigara sağlığa zararlıymış... sana ne zararlıysa bana zararlı... öleceksem ben öleceğim, sürüneceksem ben sürüneceğim... zararı neymiş, efenim kanser yapma riski yüksekmiş... uzman doktorların açıklamasına göre 6.000 civarında kansere yol açan sebep var... neden illaki benim sigaram hedef alınıyor.. peki o zaman ben içince efendim yanımda olanlarda pasif içici durumuna geliyormuşta kendime zarar vermem neysede onlara zarar vermeye ne hakkım varmış... aman aman sanki benim yanımdaki insanları o kadar çok düşünüyorlarmış gibi... peki benim içtiğim sigara yanımdakilere zarar veriyor ise egemenlerin ota püsüre yaptığı zamlar yanımdaki sözüm ona pasif içicilere daha çok zarar veriyor... ekonomik yetersizlikten insanlar hastaneye gidemiyor, okula doğru düzgün gidemiyor, yeterli beslenemiyor ve bu yeterli beslenememeden dolayı benim içtiğim sigaranın dumanının vereceği zarardan bin kat fazla zarar görüyor... tabi bunu söylemiyor sözüm ona sigarayla savaşanlar vakfı, duman avcıları, sigara karşıtları... sigarayla savaşana kadar zamlara karşıda savaşın bi zahmet... tabi zamlara karşı savaşmakta biraz dürüstlük, samimiyet ve yürek ister... en son 1 mayısta taksimde gördüğümüz gibi... tatlı su savaşçılığından başka bişe değil.. kayıkçı kavgası... madem bu yasakları koyanlar bu kadar bizi düşünüyorlar, madem samimiler, madem iki yüzlü davranmıyorlar hepten üretimini yasaklasınlarda göreyim... onu yapamazlar işte... sigara üretiminden ve ithalatından, zengin oligarklar ceplerini doldurmak durumundadırlar... bunu yasaklarlarsa oligarklar onları paralarıyla döver tabi... yıllarca devlet tekel de sigarayı üretsin insanları bağımlı-tiryaki yapsın sonra tekeli özelleştirsin ve hooop yasaklar başlasın... ne güzel... hiç bir uzmana danışmadan yasaklasınlar... hiç kimsenin görüşünü almadan yasaklasınlar... yok öyle yama... sigarama kimse dokunmasın... kapalı alanlarda sigara içmek yasaklanıyorsa, açık havada da sigara içmemek yasaklansın o zaman... kabul etmiyorum ve kınıyorum... bende profesyonel futbol dan tiksiniyorum... profesyonel lig yasaklanmalı... televizyonlardaki *****vari magazinler yasaklanmalı... insanlarımızı koyun haline getiren diziler yasaklanmalı... insanları boş umutlara sürükleyen bilmemne star gibi programlar yasaklanmalı... sayısal loto, spor toto, milli piyango gibi kumarı özendirici şans oyunları yasaklanmalı vs. vs. bunlar küçük çocuklara sigaranın vereceği zarardan çok daha fazla zarar veriyor...
fiyuuvvv bakın sigara yasağından dolayı eskisi gibi sigara içemediğim için nasıl sinirlenmişim görüyormusunuz... :S