Neler yeni

şimdi ben ne yapmalıyım?

sekodenizli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar.
ben denizli'de matbaacılık yapıyorum.
denizli'de bir okulun mezunlar albümü işini aldım.
1938-1939 mezunlarından başlıyor 1990'lara kadar geliyor.
yaklaşık 3.300 tane mezunu var okulun.
baştan konuştuk ettik falan. bana sadece mezun defterlerini taranmış halde verdiler. işin hazırlaması yaklaşık 1 ay kadar sürdü.
iş yetişmeyecek diye photoshop'tan anlayan bir eleman aldım.
yaptığım iş fotoğrafların croplanması, renk ayarlarının yapılması, fotoğrafların üzerindeki mühürlerin silinmesi, isim isim kaydedilmesi, her bir sayfaya 18 fotoğraf olmak üzere yerleştirilmesi, isimlerinin ve doğum tarihlerinin yazılması.
400 adet yapılacaktı bu albümden. dikişli ajanda cildi olacaktı. işçiliğimle beraber 14.000 bin lira fiyat çektim. bu parayı toplayamadıklarını söylediler ve işten vaz geçtiler.
ama işin içinde başka bir iş var. adım kadar eminim. işin yapılacağı okul bir kasaba okulu. bağış toplamak için denizli merkeze geldiklerinde illa ki bir "tanıdık" matbaa buldular ve ben daha ucuza yaparım dedi. buna adım gibi eminim.
beni aradılar ve albüm yaptırmaktan vazgeçtiklerini söylediler. önce "sadece fotoğrafları çıkartalım, çerçeveleyip satalım, bir de albümü cd ortamında sunalım yapar mısın" dediler "yaparız" dedik haliyle. 5 dakika sonra bir telefon daha sen bize sadece cd ortamında albümü ver, gerisini biz halledelim oldu.
yani türkçesi "biz daha uyguna basacak bir matbaa bulduk. ama çalışmasını hazır istedi. sen yaptığın çalışmayı bize cd'de ver biz oraya bastıralım.

şimdi size soruyorum.
siz bu işi basıma hazır halde cd'de teslim etmek için kaç para isterdiniz?
3.300 adet fotoğraf tek tek croplanacak.
3.300 adet "siyah-beyaz" (ne kadar zor düzenlendiğini bilenler bilir) fotoğrafa photoshop vasıtasıyla renk ayarlaması yapılacak.
corel'de her bir sayfaya 18 adet olmak üzere fotoğraflar isim, soyisim ve doğum tarihleri yazılarak yerleştirilecek.
ve her bir sayfa ayrı ayrı jpeg olarak çıkartılarak cd ortamında teslim edilecek.
ayrıca çalışma yapılan fotoğraflar da fotoğrafçıya teslim edilecek.

benim bu konudaki tavrım ne olmalı ve kaç para istemeliyim.

Benzer konular

asongur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
3.300 adet 3 farklı iş, emek büyük emeğin ucuza gitmesin, resmi dairelerle çalışmak gerçekten zor

bygrafikir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
iki seçenek var bence... 1. si iyi bir fiyat istemek yanınıza aldığınız elemanın ücretinide düşünerek (3.300 TL+eleman ücreti filan fotoğraf başı 1 TL) sadece işçilik. 2.si Allah belanızı versin nasıl eğitimcisiniz siz deyip sîneye çekmek... Olabilir... Evet ben bunu yapabilirdim... Çünkü iş bitmek üzere hatta bitmiş ama işten vazgeçiliyor. Maalesef böyle "ALÇAK" kendini eğitimci sanan kişi sayaısı çok fazla. Benzer bir olay geçen sene başıma geldi. 2. seçeneği yaptım ben... Saygılar

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çektiğiniz 14.000 tl fiyat içerisinden, basım, kağıt, mürekkep, ciltleme vs vs vs tüm masrafları çıkın, geriye kalan meblayı isteyin. Vermezlerse, sizde CD'yi vermeyin bu kadar basit... " Çivi çiviyi söker "...

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Çektiğiniz 14.000 tl fiyat içerisinden, basım, kağıt, mürekkep, ciltleme vs vs vs tüm masrafları çıkın, geriye kalan meblayı isteyin. Vermezlerse, sizde CD'yi vermeyin bu kadar basit... " Çivi çiviyi söker "...

Katılıyorum

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu işin hakkı minimum 5000 lira..

sekodenizli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önerileriniz için teşekkür ederim. ama sanırım iş elimde patlayacak. ben de harcadığım emeğimle kalacağım.

YuBayer

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
önerileriniz için teşekkür ederim. ama sanırım iş elimde patlayacak. ben de harcadığım emeğimle kalacağım.

" Tecrübe " hatalarıma verdiğim isimdir deyişine inat, bir daha ki sefere bu tarz çalışmalara başlamadan önce kapora alınız...Müşteri kapora vermek istemiyorsa zaten niyeti anlaşılmış olacaktır... üzüldüm....

sekodenizli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
" Tecrübe " hatalarıma verdiğim isimdir deyişine inat, bir daha ki sefere bu tarz çalışmalara başlamadan önce kapora alınız...Müşteri kapora vermek istemiyorsa zaten niyeti anlaşılmış olacaktır... üzüldüm....

haklısınız. babam da çok dedi de ben iyi niyetlerine, paramız yok dediklerine inanarak istememiştim. iş geçmişimdeki en acı ve en iyi tecrübe olacak benim için.

Alleyezonme

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu tarz işleri kapora almadan çalışmamalıyız bence. 1. çoğul şahıs olarak konuşuyorum çünkü bu hataya hepimiz düşüyoruz. Onca emek çalışma boşuna gidiyor. Sen yine direkten dönmüşsün. Benim başıma da bi kaç kere geldi. Yaptığım çalışmalar boşuna gitti. Bence sen baskı kağıt mürekkep giderlerini 14binden düş gerisine bi ayar çekip yolla.