Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
orantı ve açılarda problem var..gölgelere önem verdiğini görebiliyorum ama gölgelerle uğraşacağına simetri, açı ve hat landırılacak bölgelere ağırlık vermeni tavsiye ederim..kollarla gögüs bölümünün açıklığa ise anlam veremedim..gözden kaçırdın sanırım..
gözden kaçırmadım sadece büyük bir hata yaparak arasıra çizim tahtasından hiç uzaklaşmadım böylece ne yazık ki hataları çok geç fark ettim...birde çizerken çok terledim ve terli parmaklarımla gölge vermeye çalışırken bazı yerler bozuldu...
bu arada çok haklısınız simetri açı ve orantılarda sorun çekiyorum...çizerken diğer gözü kolu bacağı vs vs vs orantılı bir şekilde çizmekte zorlanıyorum...önerebileceğiniz bir alıştırma çalışması varmı bu konuda
orantı ve açılarda problem var..gölgelere önem verdiğini görebiliyorum ama gölgelerle uğraşacağına simetri, açı ve hat landırılacak bölgelere ağırlık vermeni tavsiye ederim..kollarla gögüs bölümünün açıklığa ise anlam veremedim..gözden kaçırdın sanırım..
Katılıyorum. Özellikle baş vücut için çok ufak olmuş. Çalışmana baktıktan sonra arkadaşın dediklerinden ziyade anatomi çalışmanı öneririm.Eğer güzel sanatlara hazırlanıyorsan sana bir kaç kaynak tavsiye edebilirim anatomi için.
Seninde söylediğin gibi çalışmaya uzaktan bakmamak büyük hataları kendisiyle getiriyor Bu nedenle sık sık uzaktan bakmalı,hataları görmek lazım bende bazen bu hataya düşüyorum.Ayrıca terleyen parmaklarının kağıda temas etmemsi için büyük kalem kullan yani uzun olsun fazla kısa olması ve ucunu iyice açtıktan sonra bileğin kağıda temas etmeyecek şekilde,kalemin kıç kısmından tutarak çiz.Bu hem kağıdı kirletmeni önleyecek hemde araştırma çizgilerini geliştirecektir.
gerçekten nasıl bu kadar beğenildi anlamadım?gerçi herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım ama..yinede portredeki hatalar,bedendeki orantısızlık vs. bunlar gözden kaçmamalıydı..çizgiler fena değil.yinede emek var.kolay gelsin..
gerçekten nasıl bu kadar beğenildi anlamadım?gerçi herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım ama..yinede portredeki hatalar,bedendeki orantısızlık vs. bunlar gözden kaçmamalıydı..çizgiler fena değil.yinede emek var.kolay gelsin..
Herkez beğendi diye birşey yok değerli kardeşim.Herkez kendi gördüğünce yorum yaptı ve bu yorumlar güzelce yapıldığından 10 numara bir çalışmaymış gibi bir izlenim doğmuş olabilir.Lakin burda yapılan yorumların yıkıcı değil yapıcı olması gerektiğinden insanlar güzel bir yaklaşımla fikirlerini beyan etmişler.Arkadaşın hatalarını hoş bir şekilde dile getirmişler.Bunda abartılacak birşey yok. Eksikleri olmasına rağmen yeni başlamış birine oranla fena bir çalışma değil.
değerli kardeşim;sanki ben çalışmayı yerden yere vurmuşum gibi konuşuyorsunuz.ben fikrimi beyan ettim ve beğenilmesine şaşırdığımı da ifade ettim.bunda hür olduğumu düşünüyorum. ayrıca çizgilerininde fena olmadığını söyledim.üslubumda bir yanlışlık ya da yadırganacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.ayrıca;kendi fikrinizi söyledikten sonra başkalarının yorumlarıyla neden ilgileniyorsunuzki?başkalarının yorumuna yorum yapmak marifet değil.kolay gelsin..
Kardeş anatomi için sana kendi kullandığım kitabı tavsiye edebilirim. Sanatçılar İçin İnsan Anatomisi - Jose M. Parramon adlı kitabından çalıştım ben anatomiyi.
Kitap genel olarak çizim olarak değil daha çok insan anatomisinin yapısını öğretmeye dayanıyor.uygulamalı anlatımlar var burdaki çizimleri,resimleri,teknikleri uygulayarak anatomide ilerleyebilirsin.Mükemmel bir kitap değil ancak güzel sanatlara hazırlık aşamasında olanlar için iyi bir kitap anatomi konusunda.Aynı sanatçının birde " İnsan Figürü Çizimi " adlı bir kitabı daha var.Onuda okudum ve uyguladım oda iyi bi kitap ancak senin şuan anatomi üzerinde durman daha sağlıklı olur bilmiyorum üstadlarımız neler söyler birde onların fikirlerini almak lazım.
Eğer forumda yasak değilse link vermek kitabı kitapyurdu.com da bulabilirsin
çok sağol..en kısa zamanda edineceğim...ben su an çizimin sırları adlı kitapdan faydalanıyorum...
dediğin kitabıda en kısa zamanda inceleyeceğim....bu arada güzel sanatlara sadece kişisel olarak hazırlanmam yeterli olurmu acaba...yoksa kursada gideyim mi???