Biraz acele etmişsiniz yalnız..Çok daha fazla araştırma ve deneme yapsaydınız keşke..2. obje nedir hiç anlayamadım mesela..?
Çok fazla arayış çizgileri kullanmalısın...
ve göründügü gibi formlarda problemler var
çiziminin tümünde form sorunu oldugundan yüzeysel duruyor
ve objeler ortaya çıkmıyor.Bu sorunda suje tarafından zor algılanıyor
ve gözü yoruyor
çizimin hakkındaki tavsiyelerim:
1.objelerı ıyı gözlem yaparak etüt etmeye çalış ve
asla birebir etüt etmeden ışık-gölgeye geçme...
2.birebir etüt ettikten sonra kalem yardımyla oranları ölç
ve gözden geçirmeye çalış
3.Ve daha sonra emin olduktan sonra ışık-gölgeye
başla ama unutma ışık gölgeyi etkisini çizgiler sayesınde verirsin
diger iki objede kalemin yanını kullanmışsın ve lekesel olarak ifade etmişsin
ve bu teknik algılamayı ve çizgi degerini düşürmüş...
4.çalışmanın ışık-gölge degerini verdikten sonra degerını ölçmek için
1 gözünü kapatarak çalışmaya bak ve gözünü rahatsız eden
koyulukları azaltmaya çalış arkadaşım...
başarılar:..
Bu çiziminde daha serbest çizgiler var
ama anlattıgım gibi sorunlar devam ediyor ve
bu sorunları çözmek için daha çok çizmek gerekiyor
çünkü çizdikçe el gelişir ve yineliyorum
çizdikçe hatalar daha çok kavranır ve üzerinde duru
larak başarıya ulaşılır...
başlangıç için güzel...kalemi bazı yerlerde çok bazı yerlerde gerektiği kadar bastırmalısın..işte burda çizgilerin önemi ortaya çıkıyor..araştırma çizgilerini bolca kullanmalısın...çok acele etmişsin sanırım..mesela ayakkabı çizimin kaç dakka sürdü??? hoparlör olduğu gerçekten anlaşılmıyor..mekan çizgisiyle belli etseydin masayı daha anlaşılır olabilirdi..ışık gölgeyi uygulamamanında payı var tabi..bi de kameran çok bulanık gösteriyo çizimlerini...çizgilerin hiç anlaşılmıyo monitör başında..imkanın varsa başka bi makineyle çek fotoğrafları böylece daha verimli ve sana katkı sağlıyacak yorumlar alabilirsin...komşudan iste mesela ve yine söylüyorum bence bi resim kursu şart grafikerlik düşünüyorsan..çünkü bu çizimlerin sınav başarısı için yeterli değil biliyorsun zaten..ışık-gölge olsun tarama leke oran orantı vs. bunları daha doğru ve daha çabuk öğrenebilirsin bu sayede..evdede öğrenebilirsin kendi çabalarınla ama vakit çok önemli..sınav yaklaşıyo ve bu iş hiçte kolay deil..bilirkişiden yardım alman daha hızlı ve kendinden emin ilerlemeni sağlıcaktır bence...ama çalışmaya devam aklından grafikerliği çıkarırsan bile çizmeyi bırakma..resim yapabilmek bir lütuftur bence..iki çizgiyi biraraya getiremeyenler var değil mi?? şanslıyız biz boşveeerrr başarılar...
bence qöLqeLemeye qeçmeden önce sadece çizimLer yapman qerek.biraz sabır çizdikçe hataLarını qörcksn daha snra qöLqeLeme üzernde yoqunLaşmanı tavsiye ederim.qerçi bnde öqrenciyim bu işi daha iyi biLen arkdşLar sana yardmcı oLmya çaLışıyor ztn dikkate aLarak birdaha birdaha dene.ve son oLarak kitap üzerndeki resmden çizdqini beLirtmişsin qerçek objeLer kuLLanark çizmen senin yararına oLur arkdşm.başarıLar..
başlangıçsa bencede bi mahsuru yok ama başlangıç değilse müzik falan olaylarınıda değerlendir belkide kulağın iyidir fülüt falan umarım kızmazsın bunlar şakaydı tabi itici bi güçte olabilir yani yorumun en güzel kısmıda bu her yorumu kendine göre motiive edici bişey olarakta algılayabilirsin seni körertecek bişey olarakta algılayabilirsin umarım beni utandıracak resimleri eklersin buraya... Şimdiden Başarılar..
pekte mütevazisiniz... demek sanat sizde çok fazla herşeyden anlıyorsunuz... Aslında resimden anlamıyorsunuz... gerçi sanat anlayışı insandan insana değişir... beni utandıracak resim derkende bunu demek istiyordum iyi bi resim çizeceğinizi düşünmüyorum beni utandırabilirseniz ne mutlu size.. Saygılar.
bencede başlangıç için güzelll devam ett nursell kim tutur senii ama biraz kalabalık olsun kompozisyonun gün geçtikçe hergün 1 veya 2 şer obje artırarak çiz başarılarr...
azim ve hırs olduktan sonra neden olmasın?? hepimiz annemizin karnında mı öğrendik desen çizmeyi.. sanatla ugraşmadan sanatın ne oldugunu anlayamassın zatenn..onu araştırıp ugraşırken zaten herkesin hayal dünyasında bişeyler birikir sanatla ilgili.. insanların bakış açıları degişir..devamm nursell