Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

[Soru] Afiş Tasarımı

Reebx

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar afiş tasarımı yapmaya başlayacağım haliyle tasarımı bastıracağız.Bu tasarımı
300DPI, CMYK Color, 16 Bit
300DPI, RGB Color, 16 Bit

Hangisi ile hazırlamalıyım yada değiştirmem gereken yerler hangileri ?

Benzer konular

futurist

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
baskı herzaman cmyk dır.
300 dpi orasıda tamam
ama 16 bit meselesini bilmiyorum çalıştığım yer 8 bit yapıyordu. gerçi yaptıkları mat geliyordu ondan mı yoksa başka birşey mi bilmiyorum. akadaşların cevabını bende merak ediyorum.

Reebx

🌱Yeni Üye🌱
baskı herzaman cmyk dır.
300 dpi orasıda tamam
ama 16 bit meselesini bilmiyorum çalıştığım yer 8 bit yapıyordu. gerçi yaptıkları mat geliyordu ondan mı yoksa başka birşey mi bilmiyorum. akadaşların cevabını bende merak ediyorum.

Teşekkür ediyorum cevabınız için.Bugün öğrendim matbaa basımı değil normal yazıcı basımı olacakmış sanırım Cmyk değilde RGB çalışmam gerekecek

bytgrfk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ediyorum cevabınız için.Bugün öğrendim matbaa basımı değil normal yazıcı basımı olacakmış sanırım Cmyk değilde RGB çalışmam gerekecek

RGB çalışamazsınız, haa çalışırsınız photoshopta bazı efekt ve filtreler CMYK modunda çalışmaz RGB modunda çalışır bu şekilde RGB olarak çalışabilirsiniz, fakat iş bitiminde sonuçlandırırken çalıştığınız photoshop dosyasını tiff yada eps formatına çevirirken CMYK moduna çevirmek zorundasınız baskı aşamasına RGB çalışmak diye birşey yoktur, kolay gelsin.

abik

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
blackdark.wordpress.com

Eğer MATBA değilde normal bir yazıcı ise örneğin: 30x40 ebatında baski yapan bir yazıcınız var ise rgb formatında çalışmanız her hangi bir sıkıntı yaratmaz, cünkü normal bir yazıcı kullanıyorsunuz.