Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
baskı herzaman cmyk dır. 300 dpi orasıda tamam ama 16 bit meselesini bilmiyorum çalıştığım yer 8 bit yapıyordu. gerçi yaptıkları mat geliyordu ondan mı yoksa başka birşey mi bilmiyorum. akadaşların cevabını bende merak ediyorum.
baskı herzaman cmyk dır. 300 dpi orasıda tamam ama 16 bit meselesini bilmiyorum çalıştığım yer 8 bit yapıyordu. gerçi yaptıkları mat geliyordu ondan mı yoksa başka birşey mi bilmiyorum. akadaşların cevabını bende merak ediyorum.
RGB çalışamazsınız, haa çalışırsınız photoshopta bazı efekt ve filtreler CMYK modunda çalışmaz RGB modunda çalışır bu şekilde RGB olarak çalışabilirsiniz, fakat iş bitiminde sonuçlandırırken çalıştığınız photoshop dosyasını tiff yada eps formatına çevirirken CMYK moduna çevirmek zorundasınız baskı aşamasına RGB çalışmak diye birşey yoktur, kolay gelsin.
Eğer MATBA değilde normal bir yazıcı ise örneğin: 30x40 ebatında baski yapan bir yazıcınız var ise rgb formatında çalışmanız her hangi bir sıkıntı yaratmaz, cünkü normal bir yazıcı kullanıyorsunuz.