y akardeş o kadar hacker bunu bilmiyor bunu sen mi biliyorsun ?
belki biliyorsun ama sanmam
Senin bu sözlerine Yorum yapmıyorum , konuyu ben buldumda diye idda etmedim, gördüm dedim ... Bu sektörün içindeysen azıcık interneti araştırmanı tavsiye ederim . Hacker lar sözün çok saçma , bulan hackerlar neden bu açığı internete yaysın ? Artı güvenlik şirketleri tarafından kanıtlanmış durumda ..
Heiken evet gerçekten bankaların ben bu konuda çokda bilinçli olduklarını düşünmüyorum , hatta şu an için bu durumla karşı karşıya kaldıklarını bildiklerinide inanmıyorum. Şu anda verisign yada rapid gibi ssl sertifikası veren firmalar sha1 şifrelemeden sha2 ve hatta sonrada sha3 şifreleme yöntemine geçeklerini beyan etmişler yanlız sha1 şifreleme mantığı oldukça düşük güvenlik düzeyinde, üstelik 3d security de sha2 ile işlem yapmakta , bu tür algoritmalrı biz veri tabanı tablolama şifrelemesinde kullanırken server yada sunucu için hala port ve tarayıcı açıkları kalabilmekte , sha3 daha güvenli ama onunda ilerde açığının bulunacağı görüşündeyim, bu tür teknik eksikliklerde , bankaların hala bu tür gereksiz prosedürler sonucunda, güvenlik uygulamaları yazabilecekleri konusundada tereddütlerim bulunmakta..amerikada daha farklı güvenlik önlemleri bulunmakta ve hergün sunucu ve serverlar güvelik için taranmakta iken türkiyede herşeyde olduğu gibi eticaretlerimizde de güvenlik konusunda Allah yolundayız