Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tablet alacağım?

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,
Yeni üye oldum ve bana en sağlıklı cevabı verebilecek kişiler olarak sizleri önerdiler. Ben derste not alıp, bilgisayara bağlayıp görsel eğitim hazırlamak için bir tablet bakıyordum. Arada sırada da eğlence amaçlı bişiler karalamak için de kullanırım. Grafik tabletlere baktım fakat çizdiğim yere bakmadan çizme işi bana biraz acayip geldi. Ben tükenmez kalemle kağıda yazıp bilgisayarda da görmek istiyorum. Sanırsam interaktif tablet diye geçiyor istediğim. Grafik işinden pek anlamam profesyonel amaçlı da yapmıyorum. Dolayısıyla orta kalite bişi işimi görücek. Daha çok dijital ajandaya giriyor istediğim ürünler.

2 adet ürün seçtim. Çok kararsız kaldım sizce yapıcağım işe hangisi en uygun?

Mynote Inkpad R01SES Kayıt Cihazı + Grafik Tablet
fiyat: 321tl

Convertink Mobile NoteTaker M210 Dijital Kalem
fiyat: 198tl

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.buka-limon.deviantart.com
Öncelikle hoşgeldiniz. Tabletlerde çizerken başta herkez biraz sıkıntı yaşar ama sonradan alışır, Çizimde kağıt üzerindeki kaliteyi de en iyi tabletler verir. Kendim kullandığım için özellikle wacom tavsiye ederim. "Wacom Bamboo One" işinizi görür, fiyat olarak ta hesaplı. Daha uygun ürünler de var. Fiyat kıyaslama sitelerine giderseniz (Cimri.com gibi) kendinize uygun seçenekleri özellikleri ile birlikte görürsünüz.

Son düzenleme:

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
Convertink Mobile NoteTaker aldım. İlk denemelerim abandone olmuş gibi bakıyorum. :D
Alışırım inş. Tabletlerden baya farklıymış yuvarlak şekiller çizerken zorlanıyorum. Tablette az bi basınçla çizebiliyordum. Yinede fena bir ürün değil. Mouse olarak kullanışsız geldi fakat interaktif olarak bilgisayara bağlıyken not alma modu gayet başarılı. Kağıda yazdığım metin harfi harfine çıktı.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Convertink Mobile NoteTaker aldım. İlk denemelerim abandone olmuş gibi bakıyorum. :D
Alışırım inş. Tabletlerden baya farklıymış yuvarlak şekiller çizerken zorlanıyorum. Tablette az bi basınçla çizebiliyordum. Yinede fena bir ürün değil. Mouse olarak kullanışsız geldi fakat interaktif olarak bilgisayara bağlıyken not alma modu gayet başarılı. Kağıda yazdığım metin harfi harfine çıktı.

Güle güle kullanın.. :)

....
Kağıda yazdığım metin harfi harfine çıktı.

Kullandığı OCR (karakter tanıma) programı hangisi acaba?

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
OCR olarak MyScript Notes 3 kullanıyor. Finereader kadar iyi buldum. Bir ayarı varmıdır bilmiyorum ama mouse olarak kullanırken A4 boyutunu görüyor. Buda köşelere tıklarken çok zorlanmama sebep oluyor ve çok büyük bir alanda haraket etmek yorucu. Kalemi mouse olarak kullanmak için bildiğiniz alternatif yazılımlar var mı acaba yada bu tip kalemlerle uyumlu yazılımlar? (Özellikle msnde kullanmak istiyorumda beceremedim).

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
OCR olarak MyScript Notes 3 kullanıyor. Finereader kadar iyi buldum. Bir ayarı varmıdır bilmiyorum ama mouse olarak kullanırken A4 boyutunu görüyor. Buda köşelere tıklarken çok zorlanmama sebep oluyor ve çok büyük bir alanda haraket etmek yorucu. Kalemi mouse olarak kullanmak için bildiğiniz alternatif yazılımlar var mı acaba yada bu tip kalemlerle uyumlu yazılımlar? (Özellikle msnde kullanmak istiyorumda beceremedim).

OCR programlarından hiçbir zaman beklediğim sonucu alamadığımdan ve siz bahsedince merakımdan sormuştum. O programı da denerim ilk fırsatta.. :)

Cihazınız yeni olduğu için henüz sizi tanımıyor. Ona biraz tanıması için zaman verin. :) Kullandıkça size alışacaktır. :D

Farklı programlar aramanıza gerek yoktur bence.. Kendi donanım sürücülerini ve programlarını doğru kurduysanız ve ayar seçeneklerini de keşfettikçe eminim ki yeterli olacaktır. Mutlaka bir yerlerde, ekran üzerinde gezindiğiniz alanı ölçeklendirebileceğiniz bir seçenek vardır.

Bir de, sıklıkla üreticisinin sitesini kontrol edip, cihazınıza en uygun yazılımları indirip, güncel tutmanızda fayda var. Ek özellikler sonradan sunulabiliyor.

Mouse'u hiç kullanmayan, Wacom Graphire4 kullanıcısı olarak fazla bir yardımım dokunamıyor.. Hayırlı olsun demekten başka.. :)

Ek:

Pardon!..

O cihaz, heykel de tıraş edebiliyor mu? :D

(Espri.. Sadece şaka..) :)

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
Yorumların için teşekkürler.
OCR olarak en iyi Finereader diye düşünüyorum en azından en bilindik o. Onun dışında adı aklıma gelmeyen açık kaynak bir kaç uygulama değilde kütüphane var. Şuanda ben proje olarak OCR programı üstünde çalışıyorum kendime ait ufak çapta birşey. El değilde kitap yazılarıyla muhatabım. Neyse mesleğim bilgisayar mühendisliği buarada. :D
Heykeltıraşı rastgele seçmişim. :D
Hakkaten öle bi alet fena olmaz. Kalem ile 3D modelleme falan. Tıraş makinelerinden iyidir. :D

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Yorumların için teşekkürler.
OCR olarak en iyi Finereader diye düşünüyorum en azından en bilindik o. Onun dışında adı aklıma gelmeyen açık kaynak bir kaç uygulama değilde kütüphane var. Şuanda ben proje olarak OCR programı üstünde çalışıyorum kendime ait ufak çapta birşey. El değilde kitap yazılarıyla muhatabım. Neyse mesleğim bilgisayar mühendisliği buarada. :D
Heykeltıraşı rastgele seçmişim. :D
Hakkaten öle bi alet fena olmaz. Kalem ile 3D modelleme falan. Tıraş makinelerinden iyidir. :D

OCR programı yazılımCIlarının belki de tek hatası, kullanıcı hatalarını fazla öngöremiyor olmaları..

Süreç görüntünün elde edilmesinden başlıyor. Fotokopi, yazıcı çıktısı, v.s.

Sonra bu çıktının taşınması, (katlama, kıvırma, lekeleme)

Sonuçta program, gözümüzün göremediği pikselleri bile değerlendirmeye çalışıyor.. Belki en başta tarama yapılırken kontrast doğru ayarlansa oluşmayacak sorunlarla karşılaşıyor.

Sonrasında programın yorumlamasında da kullanıcıya fazla seçenek sunuluyor. Ve kullanıcı bu inisiyatifi doğru kullanamıyor.

Uzun lâfın kısası; ha OCR, ha çeviri programları.. Çalışıyorlar ama işe yaramıyorlar.. :)

Heykeltıraşlık en kolay iştir diye duymuştum bir heykeltıraştan.. :)

Taşın üzerindeki fazlalıkları atmak yetiyormuş, eserin ortaya çıkması için.. :D

(Hoşgelmişsiniz, bu arada.. Konunuzu yoldan çıkardım. Özür dilerim.)

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
Hoşbulduk. Önemli değil öyle muhabbet ediyoruz.
Yapay zeka kullanılan, insan faktörürün etkili olduğu işler için üretilen programları kullanıcılar verimli kullanamıyor. Tabii herkes biliyor hiçbir zaman bu yazılımlar stabil olmayacak. Dijitalize edilemeyecek şeyler var. Teoride edilir ama pratikte çok komik ve dandik sonuçlar çıkarır.
Ha oturup benim gibi kendi amacına uygun program yazarsan OCR ile CAPTCHA bile kırabilirsin. :D

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Hoşbulduk. Önemli değil öyle muhabbet ediyoruz.
Yapay zeka kullanılan, insan faktörürün etkili olduğu işler için üretilen programları kullanıcılar verimli kullanamıyor. Tabii herkes biliyor hiçbir zaman bu yazılımlar stabil olmayacak. Dijitalize edilemeyecek şeyler var. Teoride edilir ama pratikte çok komik ve dandik sonuçlar çıkarır.
Ha oturup benim gibi kendi amacına uygun program yazarsan OCR ile CAPTCHA bile kırabilirsin. :D

Dijital deyince sonuçta her şey var/yok mantığı (1/0) ne kadar basit aslında.. Ama dediğiniz gibi pratikte paradokslarla karşılaşılıyor.

Şöyle bir şey yaşamıştım:

Bir döngü içinde, bir takım formuller hesaplanıp, if komutuyla döngüden çıkılması gerekiyordu.
Şunun gibi bir şeydi..

k=0
for n=1 to 10
k = n * 0.2
if k = 0.8 then çık
next n
çık:

Dördüncü adımda bu döngüden çıkması beklenir değil mi?

Ama çıkmıyordu.. :)

Sebep; ikili sayı sisteminde çarpma işlemi yapılıp, tekrar ondalık olarak yorumlanırken sayı 0.7999999999999.. şeklini aldığından şart sağlanamıyordu.

Çözüm mü? Değerleri işleme girerken onla çarpıp, integer olarak işleme sokmak.. :)

Ama çok uğraşmıştım.

CAPTCHA kırma konusu çözülürse, net'te çökmedik site kalmaz.. :))

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
Evet seninkisi matematiksel olarakta özel bir durum olmuş.
0.799999...=0,8 aslında ama gelde bunu bilgisayara anlat. :D
Çevirme işlemlerinde o tip şeylere rastlayabilirsin. Sebebi aslında onluk sistemde virgüllü çıkıcak sonucu diğer tabalara dönüştürürken veri kaybına uğratman birde bu özel durum.
Önlem olarak tek tabada düşünüp tek tabanda kodlama yapıyoruz (16h genelde). Bölme denen işlemden mümkün mertebe matematikçiler ve özellikle bilgisayar bilimciler uzak durur.
Hocamı tabiri ile devil's operation. :D Mikroişlemci kısmına indiğin zaman zaten anlarsın toplama atıyorum 5 adımda yapılıyosa çıkarma 8-10 çarpma 15 ise bölme için yapman gereken işlemler 30-40 dan aşağı değildir ve hiçbir zamanda kesin sonuç elde etmeyip biyerlerde kesersin işlemi.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Taban değişimini interpreter veya compiler'lar biz istemeden yapıyorlar.

Matematikçi ile mühendis fıkrası vardı.. :D

Anlatıp da iyice konuyu sulandırmayayım.

Matematikçi kesin sonuç peşindedir, mühendise ise tolerans sınırında yaklaşıklık yeter.. :)

Fıkranın sonunda matematikçi kesin sonucu bulamıyor ama mühendis bu kadar yaklaşık değer sonuç için yeterlidir deyip, öpüyordu.. :D

Konuyu iyice sohbete çevirmemek için, tekrar tabletiniz hayırlı olsun diyorum.

Kolay gelsin.

c3b3b

🌱Yeni Üye🌱
Bilgisayarcı muhabbeti biter mi hiç. :)
İyi çalışmalar.

skyfox

👑Efsanevi Grafiker👑
Umarım, tabletinizden çıkma çalışmalarınızı da görürüz.. (Heykel olmasa da olur) :D

İyi çalışmalar..