Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tablet yerine alternatif

aysun0687

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
9 Tem 2009
Mesajlar
26
Tepkime puanı
1
pc ekranını kullanarak çizmek bana zor gelirdi herhalde.Ekrana o kadar yakın durmak rahatsız eder bence insanı. Tablet daha uygundur.
 

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
22 Ara 2008
Mesajlar
160
Tepkime puanı
4
Web sitesi
blog.murattanhu.com
ürünün tercümesine baktım da, kalem basıncı ile ilgili bi bilgi yok. eğer kalem basıncı varsa olabilir. sanıyorum ki bu üründen ucuz tabletler var piyasada.
 

madarin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
27 Haz 2008
Mesajlar
62
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.medyamutfak.com
ingilizce anlatamı ve kullanılırken gösteren bi video bulan arkadaş ekleme yaparsa süper lur ben aradım bulamadım
 

matisse

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Ağu 2009
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
üreten şirkete yazdım. pressure sensitivity (basınç hassasiyeti. mevcut.) 17" e kadar her türlü lcd monitör ve laptoplarda kullanılabiliyor. Tükenmez kalem (ball tip pen) ucu takıp direk kağıda çizebiliyorsun monitörle eş zamanlı olarak.. fiyatı da çok makul.
ama nedense ülkemizde hiç rağbet yok böyle aletlere. rağbeti bırak burda iki kelime olumlu bir şey bile yazmaya tenezzül etmemiş yüzlerce kullanıcı. oysaki beni çok heyecanlandırmıştı bu alet çok pratik ve ucuz bir tablet alternatifi olarak görmüştüm.
anlayamıyorum ... ya ben çok amatörüm yada bizim grafiker camiası çok profesyonel..
navinote vardı daha önce 2007 de cebitt e çıktı sene 2009.. daha o bile uğramadı bizim ülkemize kimbilir bu alet ne zaman gelir.
bu da inceleme ve video linki aletin:

DUO - Innovative tablet solution for laptop
 

madarin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
27 Haz 2008
Mesajlar
62
Tepkime puanı
0
Web sitesi
www.medyamutfak.com
karlılık olayı esas bizim ülkede cintiq gibi wacom gibi :) o yüzden böyle ucuz ekipmanlar pek uğramıyor bize emeğin için teşekkürler gerçekten çok hoş bi alet bi fırsatını bulursam edinmeye uğraşıcam
 

matisse

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
23 Ağu 2009
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
edinebilirsen tecrübelerini paylaşmanı dilerim.
 

idgen

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
5 Tem 2009
Mesajlar
29
Tepkime puanı
1
Sisco Tablo, enteresanmış gerçektende, koordinat belirlemek için ses (ultrasound) ve buttonlar için de infrared kullanıyor.....max ekran boyutu 15.4"

HANTECH

Duo, yine aynı teknoloji sadece ekran boyutu daha büyük.. 17" e kadar...

not: her ikisinde de basınç algılama yok, bildiğiniz fare gibi çalışıyor yani..
 

burak kara

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
122
Tepkime puanı
6
Web sitesi
www.buka-limon.deviantart.com
Çözünürlük yani "Resolution" olayı olmayınca pek bir işimize yaramıyor bu cihaz, bunun işini yapan en bakkal ürün wacom volito (volitonun çözünürlüğü bu ürüne göre iyi gene) bu ürünün yarı fiyatına.
 

ARTI1

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
31 Eki 2009
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Bu tablet dediğiniz nasıl bi şey ne demek öğrenebilirmiyim
 

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
23 Ara 2008
Mesajlar
67
Tepkime puanı
6
slm lar,
bence böyle aletler ile hiç vakit harcamaya gerek yok
toshiba m205 herkese tavsiye ederim..
kendim bizzat kullanıyorum
300-400 e standart ını alabilirsiniz..
sonrada paranız oldukça benim gibi ram i 2gb, hdd yi büyütme gibi şeylerlede olayı hızlandırırsınız...
içinde sadece çizim progları tutuyorum süper hızlı çalışıyor...
şu an için cintiq den bile iyi bir çözüm bence...
sadece ön ekran koruyucusunu söküp yerine 2mm cam kestirip koydum.. bu sayede uzun çizimlerde göz yorulması sorunumuda çözdüm...

tavsiyem budur..

teşekkürler...
 

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
435
Tepkime puanı
7
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
arkadaşlar bu cihazlarda basınç duyarlılık yok gördüğüm kadarıyla mouse ile aynı sürükleme yöntemiyle imleci hareket ettiriyorsunuz .Grafik tabletlerde ise tablet alanı ekran çözünürlüğü ile eşleşiyor ve sürüklemeden tablete kaleminizle dokunduğunuz yerde mouse imleciniz bitiverir.

Basınç duyarlılığı tabletin en önemli özelliklerinden bir diğeri . Sürekli fırça boyutunu ayarlamaktan sizi kurtarması dışında çizimlerde yumuşak geçişler sağladığı için çalışma süresini çok kısaltabilir.
 

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
23 Ara 2008
Mesajlar
67
Tepkime puanı
6
gördüğünüz kadarıyla basınç duyarlılığı olmaması üründe basınç duyarlılığı olmadığı anlamına gelmez....
çünkü tablet pc lerdede basınç duyarlılığı var....

efendiler unutmayınızki benim bahsini ettiğim üründe aslında wacom kullanıyor lcd nin arkasında
söküp gördüğüm için biliyorum

yani benim toshiba m205 im sadece ekran kısmını düşünürseniz 12.1 büyüklüğünde bir cintiq

bunu yazmaktan, test videosunu yayınlamaktan dilimde tüy bitti..

okumadan incelemeden bir şeylere iyi yada kötü yazmayın lütfen.

arkadaş burda bir soru sorduysa sizin söylediklerinizi ciddiye alıp ona göre karar verecektir...

bu yüzden sanırım demeniz bence suçsuz kalarak yönlendirme yapmaktır.

bilmediğimize hatta şüphemiz olduğunda bile bilmiyorum diyelim lütfen...

çünkü bu sözler ya wacoma bir müşteri kazandıracak, yada toshibadan bir müşteri kaybettirecektir

2side benim umrumda bile değil. ama boş yere parayı harcayacak olan soru sahibine karşı mesaj yazanın sorumluluğu vardır.

bu sorumluluğu üstlenmek istemeyende yazmaz efendim...

teşekkürler...
 

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
435
Tepkime puanı
7
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
tabletpc için yazı yazmadım yukarıda yazılan başlıktaki infra red ile algılayan cihazlar için yazdım ! Hızlı ve agresif cevap vermeden anlamaya çalışırsanız yada anlaşılmayan durum varsa sorarsanız sevinirim.

12"-14" bir ekran da çizim yapan bir profesyonel için çok zor sürekli zoom yapıp kısmi çalışmanız gerektirecektir ama isteyen alabilir denemeden alınmasını asla tavsiye etmem .

12,2"-14" cihazı ayrı bir LCD monitöre bağladıktan zaten büyük ekrana bakacağınız için tablete bakmayacaksınız bu durumda lcd li bir tabletin çok anlamı kalmayacaktır.

TabletPC lerde kullanırken genelde ekran döndürüldüğünden harici klavye kullanmanız gerekecek vs vs...
kullanıcı UC Logic A5 veya A4 veya başka sevdiği bir marka tablet alırsa üst seviye normal bir laptop alabilir istediği gibi kullanır ayrıca PC upgrade yaptığında tableti de kendisine kalır.

Zevkler renkler tartışılmaz burada bilgi vermeye çalışıyoruz .
Teknik bilgiyi aldıktan sonra insanlar istediklerini seçmekte özgür
 

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
23 Ara 2008
Mesajlar
67
Tepkime puanı
6
kesinlikle haklısınız insanlar teknik açıdan bilgilendirilmeli ondan sonrada dilediklerini seçmek hakkına sahipler zaten....
ama bu bilgilendirme yapılırken de hakkıyla yapılmalı... yanlış bilgi verilmemeli....

1- tablet pc lerin gördüklerimin hepsinde ekstradan düğmeler mevcut ki bunlara kısayol atayabiliyorsunuz. örneğinide verdiğim toshiba m205 dede 2 adet kısayol atayabileceğiniz tuş bulunmaktadır. gerekli 2 şeye atanarak ekstra klavye kullanmaktan kurtulunmuş olunur zaten.. yok demek, extra bi şeylere ihtiyacınız olacak demek ve bu şekilde sanki doğruca bilgi veriyor gibi yönlendirme yapmak bence hiç uygun bir davranış değil.

2- evet denemeden bu tarz ürünleri almamakta kesinlikle yarar var.. özellikle uc-logic ürünlerinide denemeden deneyenlerin yazılarını okumadan almamak lazım. buna kesinlikle katılıyorum. önce forumlardan uc-logic ler hakkındaki yazıları okuyup sonra almak lazım. buraya yorum yapmıyorum iyi yada kötü demiyorum. okuyup görülsün. iyi yada kötülüğüne kişiler kendi karar versin.

3- ve son kez evet bir kez daha haklısınız tablet pc yi denemek lazım ki, ekrana bakarken kullanılan tablet ile hem bakıp hem çizdiğiniz bir şeyin arasındaki fark net olarak ortaya çıksın... denemek lazım... çizdiğiniz ve gördüğünüz bir tablet pc iel bi yerden çizip başka bir yerden gördüğünüz bir ürünün arasındaki fark testler ile net olarak ortaya çıkacaktır.

ayrıca;
tablet pc ile hem grafik tablet hemde pc almanıza gerek kalmaz.
tablet pc ile çalışmalarınızı taşımak için ayrıca birde memoryler gibi bir üründ aha almanıza gerek kalmaz. sunumunuzuda yapabilirsiniz.
tablet pc ile grafikten sıkıldığınızda bir de pc niz olur
tablet pc ile göl kenarında bile çizim yapabilirsiniz
tablet pc ile bilgisayarınızın masasına bağlı kalmazsınız.
tablet pc ile filmde izleyebilirsiniz
tablet pc ile müzikte dinleyebilirsiniz... v.s v.s

ben hala derim ki; deneyip karar verin ama yukarıdaki yazıdaki gibi grafik tabletin tablet pc ye hiçbir üstünlüğü yoktur. ayrıca tablet pc aldığınızda bilinen iyi markaların hepsinde wacom digitizer kullanıldığı için birde wacom tablet almış olursunuz. hatta bir cintiq almış olursunuz.

yani aslına bakarsanız bir tablet pc; arkasına birde pc eklenmiş bir cintiq dir. tek eksiği kısayol tuşlarının sayısının cintiq den az olmasıdır.

ve son olarak evet beyefendiye kesinlikle katılıyorum. denemeden almamak lazım.

keyifler ve renkler tartışılmaz. ben onun tipini sevdim diyorsanız buna denecek bir söz yoktur. ama teknik olarak durum budur. yanlışım olduğunu düşünen varsa düzeltebilir.

teşekkürler
 
Üst