Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tablo arkasına resim ekleme ve div

krallls

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Dreamwiver ile ilgili bir kaç sorum olacak işin içinden bir türlü çıkamadım
1-)ilk olarak Div nedir Tablodan farkı nelerdir.Tam olarak nerede kullanmalıyım
2-)oluşturduğum tabloların arkasına bir resmi arka fon olarak koymak istiyorum ama bi türlü yapamadım her seferinde kod kısmıda background kodunu el ile eklemek zorunda kalıyorum bunu DW da nasıl yapabilirim.kodlarla uğraşmak gerçekten yoruyor :(

<TD COLSPAN=2 background="images/bgm1.jpg" WIDTH=346 HEIGHT=105> </TD>
3-)son sorum ise üst üste gelen resimleri ayrı ayrı tablolarda nasıl üst üst birleştirebilirim Template leri incelediğim o kadar çok üst üste eklenen resimler var ki vede tam istenilen şekilde eklenmiş yani 2 tablo alt alta ama resimler photosoptaki şekli ile duruyor bunu nasıl sağlayabilirim?

Benzer konular

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
İlk olarak tablonu seç ve Properties kısmından Bg Image alanına resim adresini ekle veya yanındaki kalsör simgesine tıklayıp resimi aç.Yada klasörün yanındaki hedef işaretini sağ daki dosyalar panelinde resimn üzerine götür bırak.

screenshot2xp.jpg

2. olarak DIV, tablo ile aynı görevi görür.DIV ler içine de her türlü nesneyi (yazı, resim,flash,müzik..vs) yerleştirebilirsin.Bir nevi taşıyıcı alanlara DIV diyoruz.DIV in tablodan farkı ise daha esnek tasarımlara izin vermesi.DIV leri CSS ile şekillendirerek daha güzel daha hızlı açılan sayfalar oluşturursun.Artık günümüzde tablo ile site kodlayan çok az kişi var.Artık çoğu web tasarımcılar DIV ve CSS kullanarak (Tablosuz Tasarım) site hazırlıyorlar.Seninde artık tabloyu bırakıp neredeyse standart hale gelen DIV ve CSS i kullanmanı öneririm.

Üçüncü sorunu anlamadım açıkcası :)

krallls

🌱Yeni Üye🌱
Cewabın için çok teşekkür ederim arka fon olarak koymak işkence olmaya başlamıştı çok saol hocam iyi çalışmalar

krallls

🌱Yeni Üye🌱
hocam dediğiniz gibi yaptım ama resimde gösteridiğiniz kısım aktif olmuyor CS4 kullanıyorum nerede hata yapıyorum acaba

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Aslında bende anlamadım daha henüz CS4 versiyonunu kullanma fırsatım olmadı. Birde tablonun içine tıklayın ve Properties kısmında "Bg" yazan bir alan çıkması gerekiyor. Yine aynı şekilde oradan da yükleyebilirsin.

s-R-c

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Div kullanımı daha rahattır be güzeldir tabloda kayma olabilir tasarımınız güzel cıkmaz ama div de öyle bir sorun olmaz + css de kullanırsanız daha güzel olur