Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabloid gazete sayfaları

sahincoban

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.refleksgazetesi.com
sonolay1is8.jpg

sonolay8ix6.jpg

örnek bir iş... Onay aşamasında beğenilerinize ve yorumlarınıza...
Daha önce eklemiştim ama sanırım yanlış yere eklemişim...

almigo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Fena değil ama öncelikle birinci sayfayı iki haberle kapatmışsın bence bu kadar bonkör olmamalısın unutma bir gazetenin en çok okunan sayfası birinci sayfasıdır

sahincoban

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.refleksgazetesi.com
:) dostum gazetenin birinci sayfasını okusaydın eminim ki bu cümleyi kurmazdın.. sayfaya tekrar bakmanı öneriyorum :) iki haberle bitmesinin sebebini anlayacaksın...

hacivatcelebi

🌱Yeni Üye🌱
oncelikle gazetenin boyutu tabloid oldugu icin ıkı haber elestrısıne katılmıyorum.normal gazete boyutu olsa tamam dogru ancak gazetelerınde standart yazı boyutları vardır bır punt dahı kucuk yazılmaz.bu yuzden bırıncı sayfada bır kargasa yaratmaktansa ıkı haber dogru olmus.bırıncı sayfada dekupe yaptıgınız beyefendıyı daha kucuk kullanabılırdınız gazetenın logosunun altına kadar en azından.Zira habere konu olan tesıslerın fotosu daha buyuk olabılırdı.ve yuvarlak ıcındekı haber yazısının dekupenın yanından dokebılırdınız.arka sayfa ıse genelde normal ancak saviola yazısı eger normal gazete kagıdı kullanılacaksa yanı ozel kagıt kullanılmayacaksa okunabılır olmaz cunku gazete kagıdı bırcok seye ızın vermezve baskı ustalarını cok ugrastırır.son olarak allttakı haber sutunu ıle baslık altı bos rahatsız edıcı guıza sutunundakı gıbı hafıf bır zemın atabılırdınız.genelde ıyı bır calısma elınıze saglık.

Nonewolfeft

🌱Yeni Üye🌱
Organizacja imprez

Artistically, I greeting you all again. After my extended companionship in the forum is not, I could not find the password to your old sketch and started a chic one. I'm delighted that I am again with you.

fahriye33

🌱Yeni Üye🌱
ACİL!
Arkadaşlar, çok acil olarak tabloid gazete sayfası ölçülerine ihtiyacım var.
En, boy ve boşluk ölçüleri nedir? Beş sütun çalışacağım. İndesign cs5.5 kullanıyorum.
Acil yardım lütfen...

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.tlgplt.com
Ben yerinde olsam;

Tabloitte bu kadar geniş sürmanşet kullanmam... İnceltirim... Sadece resim ve başlık girerim... En alta sıraladığın üç haberi daha estetik şekilde altalta sıralamk koşuluyla en sağ kısma sıralarım ve adedini 5 e çıkartırım... Logonun hemen altından dekupelik bir resim kullanabileceğim bir haber girerim... Ki spor sayfasında çok bu... Sayfa hareketlilik kazanır...
Ve manşetide geri kalan alana taşırım...

Nemi olur;

en az 7 haber olur...
Estetik durur...
Sayfa dik iner... Dik inen bir sayfa okumaşı kolaylaştırır...
Tasarımı yaparken kolaylıklar sağlar...

Spor sayfası ise facia diyebilirim...
Gasete teknikleri yada tasarımlarında karışık mizampaj yapmayacaksan ki yapmamışsın belliki

Tabloit gazetede bu kadar bol habere gerek yok... Vermek istiyorsan 2 haberi resimli ver, geri kalanları resimsiz vermek suretiyle fazla haber al...

Spor sayfasında tabloit te bu kadar resim kullanırsan, küçük kullanmak zorunda kalırsın ve hiçbir anlamı olmaz... Bunun yerine tek resim kullan ama çok büyük kullan...

örnek olarak aşağıda ki resim benim normal boyutlarda yaptığım gazete tasarımı... fazla resme gerek yok bence tek resim olayı bitirir çoğu zaman

903314640_152096018211025.jpg

8 senedir ulusal gazetelerdeyim... Eğer gazete mizampajını öğrenmek istiyorsan biraz daha araştır derim...
Sakın Türk gazetelerinden öğrenme. Çünkü onlar hiçbir teknik kurala uymadan, çorba tasarımlar yapar...

Ve unutma;

Başlık başlık, Resim resim yanyana gelmemeli... Tabii mümkün olduğunca... En büyük kural budur...

fahriye33

🌱Yeni Üye🌱
ACİL!!!

Arkadaşlar, acilen tabloid boy gazete ölçülerine ihtiyacım var. İndesign cs5.5 kullanıyorum. En boy ve boşluk ölçüleri nedir? 5 sütun çalışacağım.
Lütfen, çok acile yardıma ihtiyacım var...

canndostt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şahin'im eline sağlık... Bu arada eleştirilerden biri oldukça yeni birine kullanılacak cümleleri kurmuş. Eliştirdiğiniz kişi bir ulusal gazetenin tasarımcısı ve bana göre bulunduğu ilde en başarılı olanı. Ne kadar malzeme o kadar iş. Hepimizin en büyük sıkıntısı, müşterinin isteği veya malzemenin yetersizliği değil mi. Başarılı çalışmalarının devamını dilerim Şahin...