Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım

graphicturk

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.graphicturk.com
25 ton kapak yüzleri güldürdü

"Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi, engellilerin yüzünü güldürdü. Kapakları toplayın engellileri mutlu edin!

Prof. Dr. Nurselen Toygar'ın öncülük ettiği, 80 engellinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğu "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesi, 3 Mart Perşembe günü Sabancı Vakfı desteğiyle hayata geçen ve "sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini" konu alan "Fark Yaratanlar" programında izleyicilerle paylaşıldı.

Nurselen Toygar, gençlere sosyal sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla verdiği "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersinde, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu ve engellilere tekerlekli sandalye sağlamayı amaçlayan "Mavi Kapak Toplama Kampanyası"nı gündeme getirdi. Bu projeden hareketle öğrencileriyle birlikte "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" projesini hayata geçirdi.

Nurselen Toygar'ın önderliğinde 8 aydır devam eden "Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyası sayesinde, 95 kurumun desteğiyle 25 ton kapak toplanarak, 80 engelliye tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Toygar, kampanyayı yaygınlaştırmak için 10.000 takipçisi olan bir Facebook sayfası kurmanın yanı sıra, kamu ve özel sektörle yakından çalışarak, kampanyanın diğer üniversiteler, okullar, özel ve resmi kurumlarda da uygulanmasına öncülük etti. Nurselen Toygar'ın çabalarıyla giderek yaygınlaşan kampanya, bugün Türkiye genelinde uygulanıyor.