Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarı Eğitim Kurumları - Metrobüs Reklamları

TereddüT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tasarı Eğitim Kurumları için hazırladığım 62.5x35 reklam afişi...

IzwJd.jpg

Son düzenleme:

erdogan.34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
mesaj çok net ve güzel anlatılmış gayet başarılı ellerinize sağlık

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
mesaj çok net ve güzel anlatılmış gayet başarılı ellerinize sağlık

Pardon?
mesaj çok net derken?...

Şimdi uyudukları için mi vakitleri çok yoksa küçük oldukları için mi?
İkisi içinde ben dershaneyle bağdaştıramıyorum açıkcası
Eğer küçük oldukları içinse; zaten dershaneye gitme yaşı belli bir süredir, bu geçerse geçer değiştiremezsiniz ki; yani tasarı dershaneleri bu süreye bir şey katamaz
E eğer uyudukları içinse; zaten dershaneye gidenler genellikle bunun bilincindedir; tabi ki çoğu zamanını ders çalışarak geçirir ama yine tasarı dershanesinin buna bir katkısı olmaz...

Yani hem slogan hem fotoğraf hem de dershane bir birinden son derece alakasız olmuş bence...

Yalnız ellerinize sağlık; tasarım güzel...
Ama kesinlikle fikir elden geçmeli...

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Nur

TereddüT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Pardon?
mesaj çok net derken?...

Şimdi uyudukları için mi vakitleri çok yoksa küçük oldukları için mi?
İkisi içinde ben dershaneyle bağdaştıramıyorum açıkcası
Eğer küçük oldukları içinse; zaten dershaneye gitme yaşı belli bir süredir, bu geçerse geçer değiştiremezsiniz ki; yani tasarı dershaneleri bu süreye bir şey katamaz
E eğer uyudukları içinse; zaten dershaneye gidenler genellikle bunun bilincindedir; tabi ki çoğu zamanını ders çalışarak geçirir ama yine tasarı dershanesinin buna bir katkısı olmaz...

Yani hem slogan hem fotoğraf hem de dershane bir birinden son derece alakasız olmuş bence...

Yalnız ellerinize sağlık; tasarım güzel...
Ama kesinlikle fikir elden geçmeli...

Saygılar

Fikir de bana ait.. o sebeple bir açıklama yapmam gerekiyor sanırım...

Reklama tıklarsanız, metrobüslerde herkesin gördüğü hali ile (büyük ve net) olarak görünecek olan bir ayrıntı var. KPSS-AÖF-DGS ve ALES yazılarının altında kayıt için kalan günler yazıyor... Yani "Vaktiniz kalmadı" mesajının içeriği bu kırmızı patlaklarımızın altındaki yazılarla tam olarak dolduruluyor... Bebeklerin vakti çok, henüz yeni doğdular... Böyle bir hayat koşuşturmacasına girmek için en az 20 yılları var... Ancak bu mesajı okuyan metrobüsdeki "ilgili" hedef kesimin (çoğunlukla 20-30 yaş arası) ise hiç vakti yok...

Eleştiriniz için teşekkürler umarım açıklayıcı olmuştur.

İyi çalışmalar dilerim.

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
yorumları okumadım, kişisel düyüncelerimi paylaştıktan sonra okuyacağım. şayet açıklaması yaplan birşeyleri eleştirecek olursam affola.

benim okul hayatım biteli çok oldu. gelelim hala okul döneminde kalan ve grafiker olmayan bir birey olsam bu resim zerre ilgimi çekmez durup bakmaz okumaz anlamazdım bile yazılanı. bu görsel daha çok mulipa, prima gibi markaları çağıştırıyor ve anne olsam ya da yeni evli olsam şöyle bir bakardım ve bu da anlatmak istediğin hedef kitlesine ulaşamadığını gösteriyor.

ha ama grafikerim, reklamları geçtim insanların bile giyiminde kuşamında kullandığı renklere kadar herşeye dikkat eden bir bireyim. ama umarım anlatabilmişimdir.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Fikir de bana ait.. o sebeple bir açıklama yapmam gerekiyor sanırım...

Reklama tıklarsanız, metrobüslerde herkesin gördüğü hali ile (büyük ve net) olarak görünecek olan bir ayrıntı var. KPSS-AÖF-DGS ve ALES yazılarının altında kayıt için kalan günler yazıyor... Yani "Vaktiniz kalmadı" mesajının içeriği bu kırmızı patlaklarımızın altındaki yazılarla tam olarak dolduruluyor... Bebeklerin vakti çok, henüz yeni doğdular... Böyle bir hayat koşuşturmacasına girmek için en az 20 yılları var... Ancak bu mesajı okuyan metrobüsdeki "ilgili" hedef kesimin (çoğunlukla 20-30 yaş arası) ise hiç vakti yok...

Eleştiriniz için teşekkürler umarım açıklayıcı olmuştur.

İyi çalışmalar dilerim.

Hayır ben hala bağdaştıramıyorum kusura bakmayın...
Bebeklerin çalışmak için 20 yılları yokki
sonuçta onlarda hayatlarının belli bir döneminde bunu yaşayacaklar; şuan çalışmıyorlar sonuçta :)
Hala mantıksız kusura bakmayın...

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Hayır ben hala bağdaştıramıyorum kusura bakmayın...
Bebeklerin çalışmak için 20 yılları yokki
sonuçta onlarda hayatlarının belli bir döneminde bunu yaşayacaklar; şuan çalışmıyorlar sonuçta :)
Hala mantıksız kusura bakmayın...

bana aksine oldukça mantıklı geldi açıklamayı okumadan da bu anafirikiri anlamıştım zaten gayet açıklayıcı.

eleştirilecek konu slogan ve fikirden çok bence çocuk görseli olabilir mgyknt arkadaşımızın dediği gibi ilk bakıştaki hedef kitleyi çekme konusunda gerçekten daha çok bebek maması yada bez gibi şeyleri anımastıyor,

bunların dışında tasarım konusunda gayet başarılı ve temiz bir çalışma olmuş

başarılar diliyorum..

TereddüT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bana aksine oldukça mantıklı geldi açıklamayı okumadan da bu anafirikiri anlamıştım zaten gayet açıklayıcı.

eleştirilecek konu slogan ve fikirden çok bence çocuk görseli olabilir mgyknt arkadaşımızın dediği gibi ilk bakıştaki hedef kitleyi çekme konusunda gerçekten daha çok bebek maması yada bez gibi şeyleri anımastıyor,

bunların dışında tasarım konusunda gayet başarılı ve temiz bir çalışma olmuş

başarılar diliyorum..

teşekkürler...

bebekleri seçmemin sebebi özel olarak şu: hemen hemen herkesin üzerinde "şirinlik" anlamında uzlaştığı belki de tek canlı ve bu sebepledir ki hemen hemen her kesimin gördüğünde bir an da olsa durup bakacakları şeyler onlar :) ... reklamlar için ve elbette amacımız olan reklama ilgi çekmek için ideal olduklarını düşünüyorum...

reklamların dönüşü (getirisi) incelendiğinde reklamın başarılı olduğunu anladık. kayıtlar Metrobüslerde reklam yapılan hafta sonrasında daha önceki haftaya göre oldukça farklı olarak artış göstermiştir...

Ufuk Cebeci

🏆Pro Tasarımcı🏆
teşekkürler...

bebekleri seçmemin sebebi özel olarak şu: hemen hemen herkesin üzerinde "şirinlik" anlamında uzlaştığı belki de tek canlı ve bu sebepledir ki hemen hemen her kesimin gördüğünde bir an da olsa durup bakacakları şeyler onlar :) ... reklamlar için ve elbette amacımız olan reklama ilgi çekmek için ideal olduklarını düşünüyorum...

reklamların dönüşü (getirisi) incelendiğinde reklamın başarılı olduğunu anladık. kayıtlar Metrobüslerde reklam yapılan hafta sonrasında daha önceki haftaya göre oldukça farklı olarak artış göstermiştir...

o zaman tebrik ediyorum amacına uygun olmuş demek oluyor bu

alisalur

♾️Grafik Gurusu♾️
çok hoş bir çalışma olmuş