Neler yeni

Tasarımda Dikkat Edilecek Unsurlarla İlgili

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar...
Ben bir eğitim kurumunda web& grafik alanında eğitim görmekteyim. Grafikerlik alanında çok yeni sayılırım. Kendimi bu sektörde elbette herkes gibi geliştirmek bir şeyler ortaya çıkarmak istiyorum. Ancak sırf para kazanmak için değil görsellik, zenginlik, uyumluluk, algılayıcı konularında kendimi geliştirip öyle bu sektöre girmek istiyorum. Birkaç zamandır bu forumda yazılan yararlı konuları ve renk paletlerini, tasarımın oluşum sürecinde izlenecek yollar kısmını ezberledim sayılır. Ancak sorunum şu. Bana göre çok hoş gelen bir yazı karakteri(el yazısı, değişik fontlarda) ben bunu tasarımlarda uygulamak istiyorum da bunun objektif açıdan değerlendirmeleri yani hangi yazı karakterleri nerelerde kullanılmaz vs vs gibi konularda bilginiz var mı acaba? Teşekkürler.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
şu şu demek çok da doğru olmayacaktır... çünkü her çalışma, yapılan firma, insan, hedef kitle vs. hep çok etkili... yapacağınız işin ruhuna uygun mu, kullandığınız font; emin olun bakarsanız göreceksiniz. tavsiyede bulunmaktan öteye gidemeyeceğim, bol bol tasarımlara bakın diye. bir de "Tam Benim Tipim" diye bir kitap var Simon Garfield tarafından kaleme alınmış... çok farklı bir kitap fontlarla ilgili. Özellikle tipografilerle ilgili kaynakları bulup okudukça faydasını görürsünüz...

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
efoja hanım bana çok yardımınız oluyor hakkınızı helal edin. Emeğinize sağlık gerçekten teşekkür ediyorum. Keşke çok detaylı bilsem bu işide size de benim faydam dokunsa ama oda olucak Allahın izniyle :)

Elifsel

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şu şu demek çok da doğru olmayacaktır... çünkü her çalışma, yapılan firma, insan, hedef kitle vs. hep çok etkili... yapacağınız işin ruhuna uygun mu, kullandığınız font; emin olun bakarsanız göreceksiniz. tavsiyede bulunmaktan öteye gidemeyeceğim, bol bol tasarımlara bakın diye. bir de "Tam Benim Tipim" diye bir kitap var Simon Garfield tarafından kaleme alınmış... çok farklı bir kitap fontlarla ilgili. Özellikle tipografilerle ilgili kaynakları bulup okudukça faydasını görürsünüz...

efoja hanım bana çok yardımınız oluyor hakkınızı helal edin. Emeğinize sağlık gerçekten teşekkür ediyorum. Keşke çok detaylı bilsem bu işide size de benim faydam dokunsa ama oda olucak Allahın izniyle :)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

helali hoş olsun... bu forumda en çok sevdiğim şeylerden biri herkesin herkese faydası bir şekilde dokunuyor. bundan dolayı hiç endişeniz olmasın, kimse herşeyi bilemez... bir şekilde sizin de bana ve başkalarına faydanız olmuştur, olacaktır da.