Neler yeni

Tasarımda Yaş

tolgahan038

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Son zamanlarda gerek iş yerindeki arkadaşlarımdan, stajyerlerimden, gerekse çevremdeki insanlardan aldığım bir soru -sorun da diyebiliriz- var:
Şimdi tasarımı -programları- öğrenmeye başlasam, yaşım 35, 33, 28, 25, 22, 21 vs. ne zaman öğreneceğim ne zaman bu işten para kazanmaya başlayacağım, zaman kaybı "deyip boşvermeyi yeğliyorlar.
arkadaşlar şunu unutmayın illa herşey para kazanmak için yapılmaz, tasarım çevrenize farklı bakmanızı, ufkunuzun genişlemesini sağlar. Öğrenince kişide öğrenme duygusu oluşur ve kendisini iyi hisseder fakat, boşverip öğrenmediği zaman her zaman içinde bir ukde olup kalacaktır.
Teknolojinin, sektörel iyileşmenin hızla ilerlemesi farklı öğrenim zorunluluklarını da beraberinde getirmektedir. Eğer bir tasarımcıysanız özellikle bütün 2d, 3d programları hakkında, ne işe yarar, nerelerde kullanılır bunları bilmelisiniz, dikkat edin illa proğramı öğrenin demiyorum, işlevini.
Bakın yabancı tasarımcılara 58 yaşında photoshop, ai öğrenip, şirketindeki tasarımcılara, stajyerlere deneyimleriyle yoğurup aktaran insanlar var.
Merak ettiğiniz herşeyi öğrenin derim.
Dizgi bölümünde çalışan arkadaşlarımdan biri bana gelip ya ben 3d max ı öğrenmek istiyrum, kullandığım programlarla dizgiyle alakası yok ama, en azından kendime güvenim artar dedi. Gerçekten de böyledir, belki o iş yerinden emekli olacaktır ama şu bir gerçek ki programı öğrendiğinde o iş yerine bağlı kalmayacaktır, bir sorun yaşadığında istediği zaman yeni bir iş bulabilecektir, tabiki öğrendiğini yeterince uyguladıysa.
Ve şunu da unutmayın, her yeni proğram yeni iş demektir. Bu maddi tarafı.
Manevi tarafını tartışamayız bile düşündüğümüz zaman.

Böyle düşünen arkadaşlarımız varsa mutlaka bu yazıyı okuyun okutun...

Mutlu tasarımlar...