Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tekstil tasarımı için gerekenler ?

grfkrr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben daha önce de bununla ilgili soru sormuştum ama cevap alamamıştım.

bileniniz veya bu iş ile uğraşanınız varsa, yardımcı olursa sevinirim.ben tekstil -eşarp- desen tasarımı konusuyla ilgileniyorum . bildiğim programlar photoshop- illustrator-corel .
piyasadaki desenler bu programlarda mı yapılıyor? bu işin aşamaları nelerdir bilmek istiyorum bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Sorunuz cevabı başka bir konuda verilmişti, forumu biraz daha incelerseniz dahada ayrıntılı bilgilere ulaşırsınız.
Tekstil baskı teknikleri ile CMYK çok farklı kavramlardır, iki tekniktede Photoshopta çalışma imkanı mevcuttur. CMYK Tekniğini programlarla otomatik yapma imkanı varken, tekstil (emprime) baskı tekniğinde bu işlemlerin büyük bir kısmı manuel yapılmak zorunda. Bu aşamalarda çalışmalarda biraz daha zahmetli ve ustalık isteyen karmaşık işlemler dizisi gerektirir.
Bu işlemi T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI'nın MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)
TEKSTİL TEKNOLOJİSİ BİLGİSAYARDA DESEN HAZIRLAMA 2 Kitabından yaptığım alıntı size fikir verilecektir.

renkayrm_Sayfa_01.jpg

renkayrm_Sayfa_25.jpg

renkayrm_Sayfa_26.jpg

renkayrm_Sayfa_27.jpg

renkayrm_Sayfa_28.jpg

renkayrm_Sayfa_29.jpg

renkayrm_Sayfa_30.jpg

cemreren

🌱Yeni Üye🌱
kullandığın programlar kullanılıyor tekstil baskı deseni tasarımında da aynen geçerli. Parça baskımı yapılacak, metraj baskımı yapılacak ona göre film çıkışı alınır ve şablonu çıkarılır devam eden süreç böyle..

cemreren

🌱Yeni Üye🌱
Bu arada fashion studio nerden indirebilirm bilen varmıı..?