Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Üç boyutlu nesneye nasıl resim eklenir

Unicepter

🌱Yeni Üye🌱
Selam arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istiyorum.

Photoshop programında ( Adobe photoshop cs6) üç boyutlu bir nesnenin üzerine resim yapıştırabiliyor muyuz ? Yani üç boyutlu bir nesnenin üzerine yapıştırdığımız resim arkadaki nesnenin şekillerini alabiliyor mu ?

93d5U.jpg

BDOE.jpg

Örnek olarak bu iki resmi buldum en uygun kaplanlar muhtemelen resim olarak yapıştırılmış ve arkasındaki silahın şeklini (girintili çıkıntılı kısımların şeklini) almış. Bunu nasıl yapabilirim. Çünkü ben üzerine resim eklediğimde resim direk ayrı bir katman olarak nesnenin üzerinde duruyor bağımsız olarak. Yardım edebilecek varsa çok mutlu olurum. :)

Benzer konular

mornatari

🏅Acemi Tasarımcı🏅
3 boyutlu nesnenin gerçekten 3 boyutlu olması yani .3ds .obj gibi bir dosya olması, onu 3d panelinden photoshop'un içine aktarman ve istediğin resmi bu nesneye materyal olarak uygulaman gerek. öyle sanıyorum ki örnek gösterdiğin resimlerdeki kaplanlar 3dsmax gibi bir 3d modelleme programında yapılırken materyal olarak silahlara uygulanıp arka planla beraber renderlanmış.

Unicepter

🌱Yeni Üye🌱
3 boyutlu nesnenin gerçekten 3 boyutlu olması yani .3ds .obj gibi bir dosya olması, onu 3d panelinden photoshop'un içine aktarman ve istediğin resmi bu nesneye materyal olarak uygulaman gerek. öyle sanıyorum ki örnek gösterdiğin resimlerdeki kaplanlar 3dsmax gibi bir 3d modelleme programında yapılırken materyal olarak silahlara uygulanıp arka planla beraber renderlanmış.

Hocam şu linkten - https://drive.google.com/folderview...sp=drive_web&tid=0B6BFjXblqNzoLWRFR25BMk9oQXc - AK47 dosyasını indirirseniz içinde photoshop için olan dosya var bide .obj hali var. Derdimi çok daha iyi anlatmış olurum. O dosyaya photoshop kullanarak eklenebilir mi resim :) İlla 3dmax mi öğrenmem lazım yoksa ? :)