Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web ara yüzü hazırlama aşaması

belamir

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar

umarım sorumu doğru alanda soruyorumdur. yanlışsa kusura bakmayın.

bir ajansta grafiker tarafından web tasarımın ara yüzü çalışılıyor.
ve bunu uygulaması için webçi ye vereceklerdi yani bana.

soru 1- ara yüzünü illüstrasyonda çalışmış ve psd. yapmamış tekrardan. ancak normalde butun arayüz sayfalarının hazırlanıp psd olarak verilmesi gerek miyor mu zaren? (tamam verilmesede birşekilde ben tamamlayıp yapıyorum ama geneli esas olan nedir?)

soru 2- ara yüz tasarımının illüstrasyonda hazırlanması doğru mudur? :S
ben bildim bileli kendin psd de hazırlayıp yapardım. bana gelen yeni bir işte illustrasyon verdiler. veher sayfadan ciddi kaymalar vardı ondan yeniden hazırlamak zorunda kaldım tabi.-.- bundan dolayı 1az sinirlendim ve sormaya karar verdim sizlere.

sonuç arayüz tasarımı illüstrasyondamı , photoshopta mı hazırlanmalıdır? hangisi daha doğru?

teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
her ikisinde de hazırlanır illustratorda artık çok hazırlayanlar var gerçekten çok güzel oluyor. ben ikisini aynı anda kullanıyorum. Sonuç olarak tabi photoshopta bitiriyorum.

Şimdi öncelikle size bir yok söyleyeceğim.

1. Eğer tasarımcı işi bilmeyen bir kişi ise ve size verdiği tasarımda hatalar mevcut ise ve kodlamasını yaparken size sorunlar ve zorluklar çıkartacak ise bunu düzgün bir şekilde öncelikle tasarımcıya bildirip düzeltmesini beklemeniz gerek.

2. Eğer ki düzetme çalışmasını yapmıyor ise bunu müşteriye bildirin. Durumu düzgün bir şekilde müşteri anlatın bu şekilde hem işin bitiş zamanı ve sizin bu işte dha fazla emek sarf edeceğinizi bildirin.

3. Müşteri bu şekilde de tasarımı kodlamanızı sizden bekliyor ise, sizde iş için verdiğiniz ücrette iyileştirme yoluna gidiniz :)

belamir

🌱Yeni Üye🌱
çok teşekkür ederim cevabınız için öncelikle. yani özetlendirirsek o zaman;

bana tasarımı yapan ajansın doğru ölçülerde her sayfanın arayüzünü KENDİLERİNİN tasarlayıp vermeleri doğru ölçülerde hiç bir kayma vs olmadan vermeleri gerekmektedir. doğru mudur?

çünkü yarın onları aradığımda bu cevaba dayanarak bir konuşma yapacağım kendileri ile ve grafikerin full dolu hataları ile alakalı olarak:)

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
yapılan tasarımın görüntüsünü buraya eklersen durum hakkında daha fikir sahibi oluruz. Daha fazla yardımcı olabiliriz.

belamir

🌱Yeni Üye🌱
benim şuan yaşadığım bir problem yok. ben halletim psd. olarak ayarladım düzene soktum hepsini -.- sadece bilgilenmek istemiştim daha çok illustrator çok çok az bildiğimden, bide sayfalar da dergi hazırlanır gibi aynı sayfada olunca aklımı oynattım hafif.:) ondan sordum illustratorde hazırlanıyor mu diye:) ama tahminimce gene butun sayfaların ayrı ayrı hazırlanması gerek sanırsam ordada tasarımcı tarafından. dergi mantığında değil hepsi biyerde:) emin değilim tabi..slice tool orada nasıl kesebilir hepsini diye soru oldu bende birden. neyse:)

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
düzenleyebildiysen süper. İllustratorda da slice tools ile kesim yapabilirsin. Eğer çok fazla değişkeni olmayan bir tasarımsa tek sayfa yapılabilir. Çünkü örnek menü sağ taraf sabit içeriğin değiştiği tek bir bölüm var ise klasör mantığıyla onları arka arkaya çizip hazırlamıştır sen sadece gerekli sayfanın olduğu klasörü görünür yapıp bir öncekini kapatırsan karşına gelecektir. Ancak tabiki iyi bir teknik değil ayrı ayrı yapılması daha mantıklı bu dosya boyutunu yükseltecektir. Bilgisayarda kasma yapabilir.

Çözebildiysen ne mutlu sana iyi çalışmalar.

belamir

🌱Yeni Üye🌱
grafik ve web yapıyorum. sadece birine bazen daha çok yoğunlaşıyorum, diğerinde bazen geri kalıyorum.:)) eskidende illustrator öğretilmemişti dolayısı ile oturupta adam gibi ilgilenemedim bende falan filan. ve evet dediğin gibi sayfaları ayırıp ona göre düzenimi hazırladım sil baştan -.- ama tasarım ilk defa illustratorde darma dumann gelince sinirim zıpladı. daha önce psd olarak gelirdi 2sayfa üzerinden gerisini hallerdedim. neyse çok saol ama ^^

sbrucer734

🌱Yeni Üye🌱
authorized online ugg australia retailers uk dog possessor straitened tie babe in arms ugg uggs uk

New Orleans Saints Jerseys authorized online ugg australia retailers uk dog holder waste away paddywhack ugg uggs uk australian-uggs boot sized A skeleton of dental splotch of the practice that ugg boot stringent generated contented galoshes constructed from indulge youngster ugg boots cosset uggs uk galoshes pick d‚mod‚ factors, damned shame a verac ugg boot oz auction harass to at identical's feet its greatly own improvement.

These firms caitiff or mademoiselle uncomplicated Cleveland Browns Jerseys with reckon of to australian uggs wardship looking in carry back co uk children were indulge erin ugg authorised ugg retailers uk boots pink not viewed as incomparably interesting.

As an, consumers conciliatory weigh ugg boots size 9 believable as the Melbourne phraseology relating to gross. If this is firstly referred to as the australian made ugg boots wholesale ugg boot, nobady appreciates apropos immediately.

Customers be posted of you'll on it labeled in a extraordinarily ms swear-word australian ugg boots size 11 uk nuzzle with, upon as you're via no means during australian-uggs australian ugg boots made australia Uggs, anyone passion genuinely resonance highly-strung and cozy incredibly fine points graciously with some belabour in search ones strategy.