Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Grafikeride neyin nesi

muustafa

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bu web grafikeri adı altında sözde küresel krizi fırsat bilerek 1 taşla 2 kuş vurmaya çalışan işveren zihniyetine sinir oluyorum artık.
Web grafikeri diye birşey yoktur
Multimedia nere masaüstü yayıncılık nere
İlanları okuduğ zaman aptallaşıyorum eleman alacak ama alacağı elemanda yok yok , Action Script, Javascript, ileri düzeyde CSS, HTML ve php bilgisi olacak
Photoshop,freehan,corel,ıllustrator,indesing bilecek vs vs gerçekten yazık yazık.

sago_feray

🌱Yeni Üye🌱
Kesinlikle katılıyorum sana. Ya bu kadar proğram bilgisi arıyorlar ya çok ilgincime gidiyor. İnsan ya grafiker olur ya da webmaster olur yani.

muustafa

🌱Yeni Üye🌱
Birde artık insan kaynakları hikayesi var koyuyorlar oraya bir üniversite mozunu arkadaşı arkadaşın bu programlardan sistemin nasıl işlediğinden haberi yok bakıyor internete başka bir ilandan kopyalıyor aynısını yazıyor gidiyosunuz görüşmeye bırakın css php ye flash bilmenize bile gerek yok bırakın indesingi ki sanki dergi çıkartıyorlar illustratoru photoshop bilseniz yeter işler iyice saçmalaşmış cılkı çıktı artık.Birde gelirken örnek çalışmalar getiriniz lütfen ya ne örneği ne çalışması adam internetten alıp portfolyo yapıp önünüze koyuyor işleri görenlerin ağzı düşüyor sonra işe alıyorlar sonra eleman zayıf alıp işten çıkartılıyor.

worm32

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Abicim adamlarr işçi veya eleman aramıyorki Resmennn Kölee arıyorlarr zamann çokk kötüü oldu valla hiç kimsenin yaptıgı işe saygı kalmadı.. Önüne gelen grafiker olmaya çalışırsa olacağı budur tabii.. Adam İnternet cafede 1 saat oturduktan sonra ben grafikerim diyo abi :D

cakirx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.1renk.com
Action Script, Javascript, ileri düzeyde CSS, HTML ve php bilgisi olacak
Photoshop,freehan,corel,ıllustrator

2 farklı konu var biri baskı işleriyle uğraşan ajanslar vs. diğeri ise web üzerine yoğunlaşan firmalar. Genelde bu işi yapan kişiler sadece 1 konuda kendini geliştirebiliyor. Bazı tırt firmalar her iki işide yapabilecek 1 kişi istiyorlar.

Ayrıca web işi içinde grafiker aramıyorlar iyi kötü tasarım bilgisi olan bir coder istiyorlar.

Tabi bir çok ilanda bilinçsiz ajanslar direk web grafiker yazarak amaçlarına ulaştıklarını sanıyorlar. Bu tarz bir firmada çalışmak istemezdim.

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bu sıkıntıyı çeken bir birey ne yazıkkide benim. Gün geçtikçe artan çıkarları önümüze sunmalarına deliriyorum. Krizi bahane olarak kullanan firmaların akıl sıra yaptıkları kurnazlık?
Ya bu ilanları kabul edenlere ne demeli?
- Aaa bilgim var nasılsa işim grafikerlik ama iş kaçmasın webte yaparım...

deepcrimson

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Adobe Master Collection'daki tüm programları çok iyi kullanabilen biri var mı merak ediyorum???

activst

🌱Yeni Üye🌱
gerçekten çok yazık arkadaşlar buradan sesleniyorum sendikalaşmaya örgütleşmeye varmısınız imza toplayalım ve bizleri savunacak bir derneğimiz olsun piyasadaki photoshop u az bişey bilen grafikerim diye atılıyor piyasaya en azından piyasadaki bu grafiker kirliliği ortadan kalkmış olur profesyonel ve amatörlerin farkı olur usta çıkar ilişkisi yaşanır ne dersiniz iyi olmazmı?

adnmelih

🏅Acemi Tasarımcı🏅
En güzeli hepsini biliyorum demek :d.İş başa düşünce hepsi öğrenilir önemli olan niyet.Ekmek aslanın ne ağzında ne midesinde resmen kıçında

Ortam böyle olunca bildiğini pazarlamayacaksın bilmediğini pazarlayacaksın.Kimse program bilmiyor diye hapse atılmıyor ya ! en fazla işten çıkartılırsın ama ya çıkarılmazsanız.

Ne aradığını bilmeyen işverene bence verilecek en güzel cevap bu olur ve adam olur istediği nitelikte kişiyi arar ve o işin uzmanını alır ve arar.Eğer daha fazla para ve zaman kaybetmek istemiyorsa.

Bir yabancı ömrü boyunca bir parçayı o makineye yerleştirmek üzerine hizmet verirken ve tüm inceliklerini öğrenirken biz de her işi bilen ama anlamayan insanlar aranıyor ve alınıyor.Sonuç ,iş şansa kalıyor nasrettin hoca gibi ya tutarsa.Böyle ne ülkemiz kalkınır ne insanlığa bir şey vermiş oluruz.Hepsini yazın kardeşim ne kadar program varsa yazın iş veren kendini tatmin etsin.

Ben iş veren olsam 5 üniversite mezununu değil çıraklıktan yetişmiş ve halen o işle uğraşan ilk okul mezununu alırdım.

adnmelih

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu ara saydınığınız programların hepsini bilen varsa zaten o kişinin verdiği uyduruk ilanlara bakacak kadar kariyerini düşürmemiştir.Keşke biraz da bunu anlayabilseler kafaya oksijen gitse...İlanların çoğunda da reklam amacı da güdülmeye başlandı bu işle uğraşan insanların kafasına o isimleri kazıyorlar aklı sıra...

leventelpen

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
leventelpen.co.cc
gerçekten çok yazık arkadaşlar buradan sesleniyorum sendikalaşmaya örgütleşmeye varmısınız imza toplayalım ve bizleri savunacak bir derneğimiz olsun piyasadaki photoshop u az bişey bilen grafikerim diye atılıyor piyasaya en azından piyasadaki bu grafiker kirliliği ortadan kalkmış olur profesyonel ve amatörlerin farkı olur usta çıkar ilişkisi yaşanır ne dersiniz iyi olmazmı?

Ne zamandır burada "Örgütlenin, örgütlenin" diye yırtınıyorum. Bakınız (iki tanesi):

https://www.grafikerler.net/grafikerler-ve-sendikal-orgutlenme-t47726.html

https://www.grafikerler.net/orgutlenme-yollarimiz-t46375.html

Arkadaşlar, "sendika" ile "derneği" birbirine karıştırmayın. Dernek ile patronun karşısına çıkıp haklarınızı alamazsınız. Çünkü derneğin, çalışanların haklarını alması için en etkili yol olan toplu sözleşme yapma yetkisi yoktur.

Ancak sendika, sadece toplu sözleşme yapmakla kalmaz, aynı zamanda meslekî tanımlamaları da yaparak, sektörde çalışanların BİRDEN FAZLA işe koşularak ANGARYAYA tâbi tutulmasını önleyebilir, TABAN ÜCRETLERİ belirleyerek, sektörde belirli bir rakamın altında çalışılmasına SINIR getirebilir.

Bunlar için çalışanların işyerlerinde çoğunlukla sendikalı olmaları gerekir.