Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web guncelleme için yardım

elifs

🌱Yeni Üye🌱
çalıştıgım firmada daha önce yapılmış web sitesindeki bir resmi düzeltip geri server a attım. fakat resmi eski haliyle görebiliyorum. benim loglardan acama eskiyi bulupda getiriyormu diye merak ettim bi arkadasıma rica ettim. o girdi onada eski resmi gösteriyor. neden olabilir. acil cevap bekliyorum

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Attığınız dosya ile eski dosya isimleri farklı olabilir ona dikkat edein. İsimleri aynı olsa bile uzantıları da aynı olmak zorundadır. Biri JPG biri PNG olabilir. Onlara dikkat edeip tekrar upload edin. Yani eski dosya formatı ne ise ye dosya formatı da aynısı olmak zorundadır.

elifs

🌱Yeni Üye🌱
aynen öyle yapıyorum. iki dosya birebir aynı isim ve formatta. hatta değiştirdi. üstüne yazdı. dosyayı ftp den acıyorum. düzeltiğim dosya. sitede guncel değil sadece

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Html kodunu ve resimin birebir adını (uzantısı ile birlikte) yazabilir misiniz?

elifs

🌱Yeni Üye🌱
sadece resmi değiştirdim. html kodlarla ilgili bişi yapmadım. parlak.jpg dosya adı. onun üzerinde düzeltme yaptım. ve ftp den server a yolladım.

elifs

🌱Yeni Üye🌱
img src="img/parlak.jpg" ><br>

html de böyle. aynı klasör aynı isim üzerine kayıt ettim

hasantürkten

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.limk.com
yapılan sıtenız php falansa hele hele hazır sıteler kullanıyorsanız joomla vb gıbı kodların yazılabılır oldugunu bır arastırın
olmadı belırtılen fotonun yedegı alındıktan sonra sıtenın ftpsınden sılın sıldıgınıze emın olun ve gorsel halıne bakın eger sılmenıze ragmen gorsel alanda belırtılen resmın yerınde X seklınde belırtılen resım yerınde yok seklınde bır bos resım gelmiyorsa belırtılen dosyanın yazılabılır değildir veya web kodlarında tanımlanan resmın yolu sızın koydugunuz resım formatında olmamış olabılır.
örnek ıcın sıtenın adresını ozel mesaj halıne bana atabılırmısınız.

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
Ben de öyle bir şey yaşamıştım yazın. Ertesi gün düzelmişti. Serverdan kaynaklanıyor sanırım. Host yetkililerinden bir yardım isteğinde bulunun bence.

sport78

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kelebektasarim.net
bir ara bende aynı sorunu yaşadım yeni resmi tekrar tekrar atmama rağmen sitede hala eski resmi gösteriyordu

kendimce çözüm : hosttan eski resmi sil, sonra yeni resmi at düzelir

elifs

🌱Yeni Üye🌱
aynen hasan bey resmi sildim server dan. ama aynen eski hali duruyor. yalnız daha önce yapılmış bir site. ben işe yeni basladıgım için kodlamı yoksa hazır prg ile mi yapıldı bilmiyorum. web bilgilerimde zaten baya bir azaldıgı için anlayamadımda.özeldende msj atamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

elifs

🌱Yeni Üye🌱
koca forumda yardım edebilecek kimse yokmu? :((((

mustafanazif

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.mustafanazif.com
resmin adını degistirin.
html kodlarında da degistirdiginiz adı yazın. bu en etkili yontem.

artı olarak ie gecmisi temizleyin
bazen ne kadar degistirseniz de cache'den cagırabiliyor. bu sorunlar zaman zamn yasanıyor fakat ilk yazdıgım seyi yaparsanız yuzde yuz etkılı bır cozum olur.

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Eski resmi silin yeni resmi atın ftpye. Ardından sitenizi açın. Açtıktan tarayıcı aktifken sonra CTRL + F5 yaparak ön belleği silerek yenileyin. Düzelmezse sunucu sahibi ile iritibata geçin.

muradi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benımde basıma uzun zaman once gelmıstı hostıng sağlayınca iletişme gec sunucunun da sorun var

ugurekinci

🌱Yeni Üye🌱
resmin adını degistirin.
html kodlarında da degistirdiginiz adı yazın. bu en etkili yontem.

artı olarak ie gecmisi temizleyin
bazen ne kadar degistirseniz de cache'den cagırabiliyor. bu sorunlar zaman zamn yasanıyor fakat ilk yazdıgım seyi yaparsanız yuzde yuz etkılı bır cozum olur.

dediği gibi..

ayrıca resimin goruntulendiği sayfada resime sağ tıklayarak özelliklere tıklayın resimin hosttaki url sini kopyalarak explorer da acın sonra resminizi ftp den guncelleyerek sayfayı yenıleyın ve deneyın daha once bu tür sorunla karsılasmadım fakat çözülmeyecek kadar büyük bir sorun değil.. birde benim gunluk yasadıgım bınlerce sorunların arasında hiçbişee:smile: