Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

web sayfasını otomatik sığdırma

fsagcan

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar

expression web ile kendi çapımda bi çalışma yaptım ve yayımladım. kendi bilgisayarımda kontrolde sayfa tamamiyle tarayıcıya sığıyor, ama büyük ekran ve geniş ekranlarda sağdan epey bi boşluk kalıyor,

benim isteğim açılan sayfa kendiliğinden tarayıcıya sığması hangi pc de olursa olsun tarayıcıyı bende göründüğü gibi görünmesini istiyorum.

bunun için ne yapmalıyım bana bi yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

2. bi istirhamım ise www.siteadı .com dan sonra sayfa isimlerinin görünmesini istemiyorum sadece www.siteadı .com görünsün bütün dolaşılan sayfalarda bu mümkünmüdür mümkünse nasıldır :)

yaptığım siteyi reklam olmasın diye atmadım site kuralı nedir bilmiyorum ama atsamda iyi olurdu ama neyse!

onurist

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sanırım sorununu bu şekilde halledebilirsin. Tabloların boyutlarını % de olrak belirtirsen sanırım sorunun düzelir.

Örneğin:<table width="100%">

Üstadlar yanlışım varasa düzeltiniz. İyi çalışmalar...

fsagcan

🌱Yeni Üye🌱
o zaman sadece üst banner alanı tüm oluyor ben sayfada görünen bütün alanın büyümesini istiyorum.

sitemde bu

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim isteğim açılan sayfa kendiliğinden tarayıcıya sığması hangi pc de olursa olsun tarayıcıyı bende göründüğü gibi görünmesini istiyorum.

bunun için ne yapmalıyım bana bi yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Cevap biraz sert görünebilir; bu istek için öncelikle çok iyi bir " html tasarımcısı " olmanız lazım. Akabinde uygulamak istediğiniz tasarımı bu doğrultuda işleyerek değişik ekran çözünürlüklerinde tarayıcı/çözünürlük/bilgisayar farketmeksizin aynı görünmesini sağlayabilirsiniz.

2. bi istirhamım ise www.siteadı .com dan sonra sayfa isimlerinin görünmesini istemiyorum sadece www.siteadı .com görünsün bütün dolaşılan sayfalarda bu mümkünmüdür mümkünse nasıldır :)
Frame sistemi kurup tüm sayfaları alt frame içinde sergileyebilirsiniz ki bu durumda adres çubuğuunda sadece siteadi.com görünür ( ama bu eski ve artık bir çok sebepten dolayı kullanılmayan bir tekniktir).

fsagcan

🌱Yeni Üye🌱
çok güzel yorumlamışsınız ama yardımcı olduğunuzu sanmıyorum sayın "atibin"

iyi bi html bilgim olsa zaten sormam, cevap olarak şunu yapabilirsiniz i bekliyordum ben.

atibin

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok güzel yorumlamışsınız ama yardımcı olduğunuzu sanmıyorum sayın "atibin"

iyi bi html bilgim olsa zaten sormam, cevap olarak şunu yapabilirsiniz i bekliyordum ben.

İstediğiniz şey ileri düzey html bilgisi gerektiriyor ve bunuda " şunu yapabilirsiniz " şeklinde açıklamak sizin ihtiyacınızı gidermez.

" abc" bilmeden size roman yazmayı sanırım kimse öğretemez ki...

rifeza

🌱Yeni Üye🌱
Frame sitemi ile yapilir evet ve atibin kardes simdi burda uzun uzun anlatsa dahi html ve ozelliklede frame yapisini iyi bilmeden anlamada problem olur hocam

Son düzenleme:

deptiacreative

🌱Yeni Üye🌱
siteni kodlarken web 2.0 dilinde kodlarsan sayfaya 100% sığdırabilirsin istersen bi div kullanımını araştır zor gelebilir aksi takdirde bana ulaşabilirsin yardımcı olabilirim sana musabalta@deptia.com

samyeli80

🌱Yeni Üye🌱
şimdi kardeşim sayfa kodlarını ve yapısını görmeden kimse yardımcı olamaz ama temelde %100 width vererek yapılabilir tablolara ama tabi iç tablolarıda ona göre düzenlemek div kullanılıyorsa ona göre tanımlamak lazım yada tarayıcı çözünürlüğünü alarak bir kaç tarayıcı boyutuna göre tasarımlar hazırlayabilirsin ama bu konuda uzman değilsen sayfanı bir kenarı yasla sabitle herkes aynı görsün :)

yada bir uzmandan yardım iste istersen bana pm ile kodları gönderebilirsin yada site adresini verebilirsin ben bakarım sana ne yapılması gerektiğini iletirim.

xdesign

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sitenin tarayıcılarda nasıl göründügünü test etmen için nette "web browser tester" programları veya siteleri mevcut o sitelerden sitenin adresini yazarak istedigin çözünürlüge göre test edebilirsin hatalarını rahatca görebilirsin,ayrıca site içindeki tüm nesnelerinin width birimini % olarak belirtiren sorun kalmaz.mesela tablo içindeki textbox kutularından tut labela kadar hepsinin width boyutunu yüzde olarak belirtmelisin.zaten sen bu olayı çözesiye kadar bir çok deneme yanılma çalışması yapacaksın..ve ister istemez bir html hakkında çok tecrübeye sahib olacaksın.kolay gelsin