Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Sitesi Yöneticiliği

turkuaz2006

🌱Yeni Üye🌱
Ben temel seviye web tasarımı eğitimi aldım.Bir Arkadaşımın internette blogu var ve bana o sitesini yönetmemi teklif etti ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...:smile:

Benzer konular

3ren

🌱Yeni Üye🌱
Websitenin İçeriği Önemli Gerisi Senin Araştırma Web Üzerindeki Becerine Kalmış

Ve Yardım İstediğin Konu Nedir Onuda Yazmamışsın :)

turkuaz2006

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım mimar ve kendisine ait blogu var o bloga yaptığı projelerin fotoğraflarını ekli yani bunu ben nasıl eklerim onu sorucaktım.

berdos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.turnatasarim.com
Kişisel blogların bir çoğunu kolayca yonetebilirsin. Yeni bir resim ve o resımle ilgili bir yazı ekleyeceğin zaman blogun kontrol paneli buna izin verecek özelliktedir. Resim ekleme yazı biçimlendirme gibi. Bir word dosyasındakı yazıyı nasıl düzenleyebiliyorsan aynı şekilde kontrol edebilirsin. Ve kolayca aşina olursun merak etme...

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben temel seviye web tasarımı eğitimi aldım.Bir Arkadaşımın internette blogu var ve bana o sitesini yönetmemi teklif etti ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...:smile:

web tasarım eğitiminiz var, forumlara mesaj yazabiliyorsunuz...
hiç arkadaşınızın istediği şeye açıp baktınız mı buraya yazmadan önce?
peki eğitiminiz var ise aklınıza gelmiyor mu ben bu blog hakkında bilgi verirsem daha kolay yardım alırım diye? ( bilgi derken adresi değil, wordpressmidir, joomlamıdır,....)

bir işi yapmaya talip olmadan önce kendi ön çalışmanızı yapın

turkuaz2006

🌱Yeni Üye🌱
web tasarım eğitiminiz var, forumlara mesaj yazabiliyorsunuz...
hiç arkadaşınızın istediği şeye açıp baktınız mı buraya yazmadan önce?
peki eğitiminiz var ise aklınıza gelmiyor mu ben bu blog hakkında bilgi verirsem daha kolay yardım alırım diye? ( bilgi derken adresi değil, wordpressmidir, joomlamıdır,....)

bir işi yapmaya talip olmadan önce kendi ön çalışmanızı yapın

Kendi çalışmamı zaten yapıyorum ayrıca arkadaşımın blogunada baktım blogunu şuanda yöneten kişi hata yaptığı için bana teklif etti bende bilgi toplamaya çalışıyorum.

Sizde birisine mesaj yazarken biraz daha kibar olmayı öğrenirseniz iyi olur.Sonuçta burda bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
kibarlık? bu konuda eğitim vermeye ehilmisiniz siz?
nedir bu memleketim insanının alınganlığı
ben sadece web tasarım eğitimi aldım diyen bir insanın forumlara da mesaj yazabildiği halde nasıl olurda bir blog sisteminde post atmak ve bu posta image eklemek konusunu bilmediğini anlayamadım bunu sordum
siz arkadaşınızın bloguna baktığınızı söylüyorsunuz
ve sizden önce bu işi yapan kişinin hata yaptığını
denemediniz mi hiç o blog üzerinde mesaj yazmayı buna image eklemeyi?
mesaj yazacağınız bölümde ki butonlar acaba nedir ne işe yarar diye merak etmediniz mi?
insertimage.gif
bu resim gibi mesela?
yada hiç arama motoru kullandınız mı konuyla alakalı?
(google bu konuda basit bir aramada 834.000 sonuç veriyor)
elbette bu forumun amacı eğitim vermek yardımda bulunmak
ancak siz hem eğitim aldım der hemde bu kadar basit bir soruyla gelirseniz alacağınız tepki bu olacaktır
ilk mesajıma tekrar bakın
ona sert diyorsanız acaba bu mesajım için neler dersiniz
pardon siz sert demediniz "kibarlığı öğrenmemi" salık verdiniz
benim üslubuma istediğiniz kadar takılın
ben sadece sert konuşurum ama sizin gibi eğitim aldım deyip bu kadar basit bir konuda cehaletimi göstererek benim gibi birisiyle tartışma hatasına düşmem

dikkatinizi çektimi bilmem siz hala blog la ilgili bilgide vermemişsiniz
bana laf yetiştirmek kendinizce beni eleştirmek sizin için bir anda yapmak istediğiniz iş için ihtiyacınız olan yardımdan daha önemli oluvermiş

arkadaşların vakitlerini çaldığım için üzgünüm umarım sizde benim üslubuma takılmaktan vazgeçer işinize yoğunlaşırsınız

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Kendi çalışmamı zaten yapıyorum ayrıca arkadaşımın blogunada baktım blogunu şuanda yöneten kişi hata yaptığı için bana teklif etti bende bilgi toplamaya çalışıyorum.

Sizde birisine mesaj yazarken biraz daha kibar olmayı öğrenirseniz iyi olur.Sonuçta burda bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.

Size tek gerçek cevabı veren uslubunu beğenmediğiniz şahıs bir operator... Dikkatinizi çekti mi bilmem ama? Bir insan gerçekten öğrenmek isterse öğreneceğini hissettiği insana yapışır tabir-i caizse. Siz tepelemişsiniz... Ne diyim başkası olsaydı, sizin verdiğiniz cevaptan farklı bir cevap verirdi bence... Yarın öbür gün blogunuzda bilmem kaç çesşit insanla muhatap olunca siz kibar olursunuz artık.... Bir durup düşünün bakalım.

turkuaz2006

🌱Yeni Üye🌱
Merak etmeyin ben cevabımı aldığım kişiye yapıştım ve bana gayette anlayışlı bir şekilde davrandı.Maharet işi iyi bilip bunu sert bir şekilde karşısındaki insanı ezerek bişeyi anlatmak değil maharet sabredip bişeyi anlatmak.Siz böyle devam edin bende böyle devam edim bu konuda burda kapansın.

HORUS

👑Efsanevi Grafiker👑
Merak etmeyin ben cevabımı aldığım kişiye yapıştım ve bana gayette anlayışlı bir şekilde davrandı.Maharet işi iyi bilip bunu sert bir şekilde karşısındaki insanı ezerek bişeyi anlatmak değil maharet sabredip bişeyi anlatmak.Siz böyle devam edin bende böyle devam edim bu konuda burda kapansın.

hala aynı tavır
o halde ben size daha açık konuşayım
siz daha bu kadar basit birşeyden bile anlamazken size o web tasarım eğitimi veren kurumu ayakta alkışlıyorum ki hala bu kadar basit şeyleri bilmiyorsunuz
sadece bu konu değil , birde frontpage ile alakalı konunuz var
ve eminim siz daha birçok basit şeyi bilmiyorsunuz
ve eminim ki siz hala ben web tasarım eğitimi aldım diyorsunuz

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

Konuyu kapatmak için uygun kelimeler değil ki bunlar. Uygunsuz olan dili göremedim ilk mesajlarda, sonrakiler zaten daha çok tepki niteliğinde. Gerçekten, soru sorarken ne kadar ayrıntılı tutarsak konuyu o kadar net cevap alırız, bu bir... ikincisi insanların sizin de mutlaka bildiğiniz birşey vardır deneseydiniz, baksaydınız bir demesi anlayışsızlık değildir. Konuyu kapatmak istiyorsanız, ilk mesajlara başkası olarak bakın. Ne demişsiniz, ne cevap gelmiş? O zaman uygun kelimeler bulunur konu da cidden kapanır bence. Başarılar sitenizde.

turkuaz2006

🌱Yeni Üye🌱
Temel seviye web tasarım eğitimi aldım internette her hangi bir uygulamam yok yani tecrübesizim internette arştırma yapma çalıştım ama karşıma sürekli grafikerler.net sayfası çıkıtğı için danışmayı uygun gördüm.
Kullanmayı bildiğim programlar frontpage ve photoshop kullanıyorum yalnız bunlarıda uzun zamandır kullanamıyorum.umarım bu yeterli olmuştur.

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
turkuaz2006´' Alıntı:

Madem web tasarım eğitimi aldınız o zaman blog sitesi kullanamanız zor olmayacaktır, çünkü kulllanımı çok basit ve anlaşılırdır.Web sitesi eğitimi almayan insanlarda kulllanıyor ki araştıma yapmadan bile kendiniz karıştırarak birşeyler bulabilirsiniz.

Çünkü yapmanız gereken blog sitenize giriş yapıp panelden görüntü ekle-video ekle-resim ekle-media ekle- gibi seçenekleri kullanarak ekleme yapmak.

7804.jpg

Kolay gelsin.

dizaynplus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Madem web tasarım eğitimi aldınız o zaman blog sitesi kullanamanız zor olmayacaktır, çünkü kulllanımı çok basit ve anlaşılırdır.Web sitesi eğitimi almayan insanlarda kulllanıyor ki araştıma yapmadan bile kendiniz karıştırarak birşeyler bulabilirsiniz.

Çünkü yapmanız gereken blog sitenize giriş yapıp panelden görüntü ekle-video ekle-resim ekle-media ekle- gibi seçenekleri kullanarak ekleme yapmak.

7804.jpg

Kolay gelsin.

Çok güzel bir açıklama yapmışsınız teşekkür ederiz blueden..

berdos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.turnatasarim.com
En iyi yöntem deneme yanılma yöntemidir. Genel olarak Bloglar Kategori ekle, Sil,değiştir butonları ve Yeni bir yazı ekle düzenle veya sil gibi butonları varıdır.

Mesla Örnek olarak şöye bir şey olur. İlk önce yeni bir yazı ekleme butonu vardır.
Yazı ekle dediğiniz zaman size biraz detaylı bir yazı ekleme alanı açar. Orda yazınıza başlık verirsiniz. İçeriğini yazarsınız. Aynı yerde RESIM, FOTO EKLE gibi buton vardır. O buton sayesınde yazınızın içine resim de eklersınız.

Daha sonra biraz detay ayarı vardır. Ne gibi mesela, tarih girmeniz istenebilir. Yazıyı yayınlamadan kaydetmenızı isteyebilir. Veya yazının hangı kategorı altında görünmesini istediğinizi sorabilir. Büyük ihtimallede yazı ile alakalı anahtar kalımeler gırmenızı de isteyecektır.

Genel hatlar bunlar kullandıgınız blog sistemine göre ufak farklar vardır ama genel olarak bu şekildedir.