Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web tasarımcılar - Yöneticiler YARDIM ! Kafam Çok karışık ..

burakkose16

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
burakkose.blogspot.com
Merhaba arkadaşlar. Ben 17 yaşında bir lise öğrencisiyim. Bu aralar web site tasarımı yapmaya çalışıyorum doğrusu öğreniyorum. Bana yardmınız gerekiyor şöyle açıklıyayım. ;

Grafikerler.net gerçekten bana çok yardımcı oldu burada bir çok bilgi öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Fakat ordan bilgi ediniyorum burdan bilgi ediniyorum iyice kafam karıştı. Bana toplu bir bilgi ve güzel bir anlatım yapıcak bir arkadaş varmı ? Yada Bu İşe Nereden Başlamam Gerektiğini Söyliyecek Güzel Bir İnsan Varmı ?

Adobe muse programını indirdim onu öğreniyorum illustratör var coreldraw ve photoshop.

15 tatilde baya bir bilgi edindim fakat okullar açıldığında pek bilgisayara girme şansım olmucak günde en az yine 1 2 saat giriyorum okul zamanı hafta sonlarıda devamlı giriyorum ama bu web tasarımı öğrenmeme ve yapmama olurmu acaba ?

Ben bu tasarım mesleğini gerçekten çok istiyorum yaratıcıyımdırda bam başka fikirler geliyor aklıma ama tasarımı bilmedikçe ne yarar :sadsmile:

Bilgisayarda vakit geçirmeyi çok çok seviyorum çok küçüklükten beri bilgisayar başındayım ama keşke web tasarımı ozamanlar öğrenmeye çalışsaydım. Sizce yaşım geçmi ? En hızlı ve en güzeş bir şekilde nasıl öğrene bilirim bu işi lütfen bana yardım edin. Derslerimi ne kadar etkiler günde ne kadar zaman harcarım v.b bilgilerinizi benimle paylaşırsanız eğer gerçekten çok sevinicem.

ARTIK DOĞRU VE DÜZ BİR YOL ÇİZMEK İSTİYORUM, ANCAK BU YOLU NASIL BELİRLEYEBİLİRİM ?
:angel:

Dilerseniz Msn Adresimdende ulaşabilirsiniz ; burakkose16@hotmail.com

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
sayın burakkose16
öncelikle bir şey belirteyim öğrenmenin yaşı yoktur ve senin yaşın asla geç değil
sonrasında bu web tasarım işinde neler yapılıyor bunları araştırmalısın
örneğin: web sitesi, e-bülten, banner, interaktif uygulamalar vs.
daha sonra hangi programlar ile yapılıyor
örneğin: dreamweaver,photoshop, notepad, flash vs.
daha sonra bu programlar için hangi bilgiler gerekli
örneğin: html,css,javascript,jquery,actionscript,php,asp vs.
en sonunda bunlardan hangilerini öğreneceğine karar vermelisin yani nereden başlayacağına
tabii ki her işin püf noktaları var
tarayıcı uyumluluğu, kod standartları vs.

ben sana izleyeceğin yol hakkında yardımcı olayım

sırasıyla
1.html ve css öğrenmelisin(html standart web sayfasının dosya uzantısıdır ve taglardan oluşur <html><head><meta></meta></head></html>) gibi css ise bu sayafa içerisinde bulunan nesnelerin nasıl görüneceğini belirler sağında mı solundamı boyutu nasıl olmalı arkaplanı ne renk olmalı yazı tipi rengi nasıl olmalı)
2.photoshop ile web sitesi tasarlayabilmelisin(menu butonlar içerikler vs. tadsarlamak yani)
3.son olarak jquery bilmeni öneririm bu sitelerde gördüğün slaytlar açılır pencereler form kontrolleri vs. javascript ile yapılıyor ama günümüzde ajax ve jquery gibi javascript in alt kütüphaneleri ile yapılıyor )
4.ayrıca flash programı ile banner yapabilmelisin şu sitelerde gördüğümüz reklamlar banner oluyor.

not: son olarak şunu belirteyim html ve css bu işin temelidir
bu ikisini öğrenirsen gerisi gelir
bunu da en iyi dreamwever programı ile öğrenebilirsin
hatta hazır ajax kütüphaneleri bile bu programla kolayca yapılabiliyor

son olarak
photshop ile tasarım
flash ile banner
dreamweaver ile site yi yapıcaksın

asla vaz geçme kolay gelsin

burakkose16

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
burakkose.blogspot.com
sayın burakkose16
öncelikle bir şey belirteyim öğrenmenin yaşı yoktur ve senin yaşın asla geç değil
sonrasında bu web tasarım işinde neler yapılıyor bunları araştırmalısın
örneğin: web sitesi, e-bülten, banner, interaktif uygulamalar vs.
daha sonra hangi programlar ile yapılıyor
örneğin: dreamweaver,photoshop, notepad, flash vs.
daha sonra bu programlar için hangi bilgiler gerekli
örneğin: html,css,javascript,jquery,actionscript,php,asp vs.
en sonunda bunlardan hangilerini öğreneceğine karar vermelisin yani nereden başlayacağına
tabii ki her işin püf noktaları var
tarayıcı uyumluluğu, kod standartları vs.

ben sana izleyeceğin yol hakkında yardımcı olayım

sırasıyla
1.html ve css öğrenmelisin(html standart web sayfasının dosya uzantısıdır ve taglardan oluşur <html><head><meta></meta></head></html>) gibi css ise bu sayafa içerisinde bulunan nesnelerin nasıl görüneceğini belirler sağında mı solundamı boyutu nasıl olmalı arkaplanı ne renk olmalı yazı tipi rengi nasıl olmalı)
2.photoshop ile web sitesi tasarlayabilmelisin(menu butonlar içerikler vs. tadsarlamak yani)
3.son olarak jquery bilmeni öneririm bu sitelerde gördüğün slaytlar açılır pencereler form kontrolleri vs. javascript ile yapılıyor ama günümüzde ajax ve jquery gibi javascript in alt kütüphaneleri ile yapılıyor )
4.ayrıca flash programı ile banner yapabilmelisin şu sitelerde gördüğümüz reklamlar banner oluyor.

not: son olarak şunu belirteyim html ve css bu işin temelidir
bu ikisini öğrenirsen gerisi gelir
bunu da en iyi dreamwever programı ile öğrenebilirsin
hatta hazır ajax kütüphaneleri bile bu programla kolayca yapılabiliyor

son olarak
photshop ile tasarım
flash ile banner
dreamweaver ile site yi yapıcaksın

asla vaz geçme kolay gelsin

max1299 Verdiğin bilgiler için çok çok çoook teşekkür ederim gerçekten minnettarım sana çok sağol. Öncelikle ; dreamweaver ile siteyi yapıcaksın demişsin ben adobe muse kullanmaya başladım biraz biraz öğrenmeye çalışıyorum o daha kolay geldi hiç bir kodlama felan olmadan site tasarımı yapılabiliyor.
ilk olarak html öğrenmeye başlıyorum hemen teşekkürler kardeşim çok sağol

max1299

🌟Usta Tasarımcı🌟
max1299 Verdiğin bilgiler için çok çok çoook teşekkür ederim gerçekten minnettarım sana çok sağol. Öncelikle ; dreamweaver ile siteyi yapıcaksın demişsin ben adobe muse kullanmaya başladım biraz biraz öğrenmeye çalışıyorum o daha kolay geldi hiç bir kodlama felan olmadan site tasarımı yapılabiliyor.
ilk olarak html öğrenmeye başlıyorum hemen teşekkürler kardeşim çok sağol

muse hiç kullamadım ama piyasada genellikle adobe dreamweaver ve microsoft web expression kullanılıyor
dreamweaver ile çok fazla şeyler yapabilirsin
aynı zamanda profosyoneller not defteri kullanıyor

ben teşekkür ederim korkmana gerek yok html ve css kolay
ikisini öğrenirsen gerisi gelir internetten videolar izle google şöyle yaz
photoshoptan css giydirme bayağı dersler bulursun

burakkose16

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
burakkose.blogspot.com
muse hiç kullamadım ama piyasada genellikle adobe dreamweaver ve microsoft web expression kullanılıyor
dreamweaver ile çok fazla şeyler yapabilirsin
aynı zamanda profosyoneller not defteri kullanıyor

ben teşekkür ederim korkmana gerek yok html ve css kolay
ikisini öğrenirsen gerisi gelir internetten videolar izle google şöyle yaz
photoshoptan css giydirme bayağı dersler bulursun

Tekrar teşekkür ederim kardeşim html'yi baya öğrendim css'yi öğreniyorum dreamweaveri kuruyorum şimdi pcye çok sağol :smile:

GlooM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.guvenceylan.net
Muse daha geliştirilen bir program ayrıca kodlarla rahat oynayamıyorsun. Yani yaptığın site programlanıp yönetilbilir bir site olmasını istiyorsan muse senin işini kesinlikle görmez.