Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yarısı transparan psd nasıl ?

blueghost

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ugurdurmaz.com
indexu0.png

Merhaba arkadaşlar;

Corel Photo Paint'te çok basit olduğu halde Photoshop'da bir türlü bulamadığım, resimde bir tarafa doğru oluşan şeffaf efektin nasıl yapıldığını bulamadım. Yani resmin tamamı değil de sadece bir kısmı gradient gibi şeffaflaştırmam lazım. Yukarıdaki resimde olduğu gibi, ortası %100 dururken sağ ve sol kısımlar %0 transparan.
Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Benzer konular

ardasevgili

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bununla ilgili bir fikir vereyim. Dodge Tool (O) ile sağ tarafı ve sol tarafı El ayarınca şeffaflaştrabilirsin. Üst taraftaki Exposure ve Range seçenekleriylede değerleriyle oynayabilirsin. En basit yöntemi bu olduğuna inanıyorum. Sallamasyın bişey yaptım kendi resmime umarım yardımcı olur.

resim6480.jpg

blueghost

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ugurdurmaz.com
Mükemmel teşekkürler, işimi gördü teşekkürler.
Fakat başka yöntemleri olduğunu da belirtmişsiniz.
En kolay yolu bu olsa da, diğer yöntemlerini de merak ettim.

ardasevgili

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet var fakat onları anlatmam ve görselini hazırlamam inanın beni uğraştırır. boş bir vaktimde sözüm olsun. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
Merhaba.

Sizin verdiğiniz yöntem 2 resim bağdaçlaştırma değilmidir. Sanırım arkadaşın tek Layer üzerinde Her hangi bir bölümleri Flu laştırmak istediğini anladım.

Merhaba :)

dikkatli okursanız benim yöntemde tek bir layer da işlem yapıyorum ve
bir resmin kenarlarını siliyorum. arkaya başka bir resim koyduğumuzda ise resimler flu laşıyor ;)

ardasevgili

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu yapılan 2 işleminde gardient vs vs bi alakası yok. BlueX arkadaşımızın yöntemi görsel olarak açıklanmış. Lütfen yukarıdaki linki tıklayarak detaylara bakınız.

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
farklı yöntem sormuşsunuz.
silgiyi alın boyutunu büyük seçin (silgi şeklini kenara doğru transparetn olanı seçin) kenarları silin
yada
layer a mask ekleyin (layer menüsünün altındaki butonlaradn biri :D "add layer mask")
gradienti siyah-beyaz seçin kenarlara gradient uygulayın (her kenar için bir daha mask eklemek zorunda olabilirsiniz)
Kolay gelsin

yeni farkettim. Teşekkürler.
:) rica ederim