Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yazı altına yarı saydam şerit nasıl yapabilirim?

dortaralik

🌱Yeni Üye🌱
ilgaz-dagi-tuneli.jpg

Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim yeni tasarlanan bir web sayfasında yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi haber fotoğrafları üzerine belli bir şablonda haber manşetlerini geçmek istiyorum. Yazı üzerindeki gölge efektlerini ve kenar ışıklarını herşeyini yaptım ancak yazı altında ki yarı saydam şeridinde olmasını istiyorum özel bir işlem yapmadan yazıyla birlikte böyle bir şerit oluşturabilirmiyim?

Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Benzer konular

kensay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photoshopta yazı ile birlikte bu şekilde arka planı saydam şerit oluşturmak mümkün değil diye biliyorum ama vardır mutlaka bir plug-in'i action'u :) neler çıkıyor takip etmek zor :)

En kolay yöntem bir dikdörtgen oluşturup layer modu kısmından dileğiniz görüntüyü sağlayacağınız mod ayarını seçip ardından opacity değerini düşürmek olacaktır.

DfEHo.jpg

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ilgaz-dagi-tuneli.jpg

Arkadaşlar merhaba, forumda yeniyim yeni tasarlanan bir web sayfasında yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi haber fotoğrafları üzerine belli bir şablonda haber manşetlerini geçmek istiyorum. Yazı üzerindeki gölge efektlerini ve kenar ışıklarını herşeyini yaptım ancak yazı altında ki yarı saydam şeridinde olmasını istiyorum özel bir işlem yapmadan yazıyla birlikte böyle bir şerit oluşturabilirmiyim?

Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

* Yeni bir layer açın
* M kısa yolu Rectangular Marque Tool 'u seçin..
* İstediğiniz şekli verin.
* Seçili alan halindeyken dolgu renginizi verin.
* CTRL D ile seçili alanı tutmayı bırakın
* Karşınıza çıkan alan; layer kısmında seçili iken, yine layer panelinde bulunan opacity kısmından istediğiniz Transparanlığı verebilirsiniz.

h1gb5.jpg