Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yazı veya nesneleri basit bir kısa yolla ölçülendirmek

sga20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel x3 veya x4 kullanan bir arkadağımda gördüm çekindiğimdende soramadım...Olay şu yazı veya nesneleri basit bir kısa yolla ölçülendirmek, benim gördüğüm olay yazı veya nesneninin yanında küçük bir kutucuk çıkartıyor ve oraya ölçülerini giriyor. bu olayın kısa yolunu bileniniz varsa vede yardımcı olursa sevinirim.:angel:

sga20

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Teşekkürler kardeş ama benim söylediğim bu değil adam biriki tuşla ölçülendirme kutucuğunun küçültülmüşünü nesne veya yazının hemen dibinde açıyor aynı şekilde ölçülendirdiktn sonrada kapatıyor. ki bu ona hız kazandırıyor. Benim bahsettiğim bir macro olmasa gerek ki eğer macroysa hangi macro fikri olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.

dewildog

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben kısayol atadım öyle yapıyorum
kısayol atama:
1-önce alana bir text aç
2- (yukarı menu) TOOLS-customization-commands -a tıkladık dan sonra
3-sağ menu alanından shortcut seçip yazı boyutu olan alanı tıklıyorsun az önce açmış olduğun pencerede seçimini göreceksin daha sonra kısayol yapıp örnk: ALT + x seçip onayla kısayolun hayırlı olsun

sga20

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben kısayol atadım öyle yapıyorum
kısayol atama:
1-önce alana bir text aç
2- (yukarı menu) TOOLS-customization-commands -a tıkladık dan sonra
3-sağ menu alanından shortcut seçip yazı boyutu olan alanı tıklıyorsun az önce açmış olduğun pencerede seçimini göreceksin daha sonra kısayol yapıp örnk: ALT + x seçip onayla kısayolun hayırlı olsun

Teşekkürler kardeş aynen oluyor çok ama çok sağol.:smile:

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
ne soruyu anladım nede cevabı

soruda ölçülendirme derken punto değerlerimi yoksa en-boy değerlerimi

cevapta kısayol tuşuna kadar geliyorum yazıyı tıklıyorum ancak değişen bir şey yok

bendemi biir sorun var anlamadım.